![]() |
Re: KRK izbacio Rokit "desetku"!
Quote:
Quote:
Velicina sobe (prosecne velicine) nema neke preterane veze sa velicinom (mid)woofera, jer onda ne bi trebalo slusati male monitore u velikim rezijama... zbog prevelike sobe. U jako velikim sobama postoji problem sa maksimalnim SPL na vecem rastojanju od 1-2m, te se tu proracunava povrsina membrana bass drajvera da bi se procenio maksimalni neizobliceni SPL. Sobe o kojima pricamo ovde, su toliko male, da nisu ni blizu toj problematici, te ako bi ljudi slepo sledili tvoje savete, verovatno bi samo par njih mozda smelo da kupi BM15, a i oni ne bi voleli Dynaudio... srecom... ima ih dosta u okolini, i svi su u MALIM sobama. Quote:
Zvucnik treba probati u svom prostoru i izabrati po sopstvenom ukusu. Nikakve proizvodjacke brojke niti specifikacije nemaju veze sa onim sto bi vi trebalo realno da ocekujete od zvucnika. Samo usi i slusanje... |
Quote:
|
PMC proslost ... :) ljudi bre, manite se. Kakav Barefoot kakvi bakraci... Ljudi slusajte monitore uzivo i ne bazirajte stavove na osnovu Gearslutz postova ;)
|
Quote:
:thumbsup: |
ATC scm25, nije lose, stvarno fino, mada to je samo fragment tog sounda. Scm100 pa na gore... Now we're talkin' ... Bezobrastina :) kao i cena naravno.
Jedino taj Focal sm9 nisam slusao, ali oni njihovi TwinBe... Mnogo lep monitor, i radi pristojno. A barefoot u kantu :) citajuci GS stekao sam nesvesno utisak da zelim da ih kaparisem! I nadjoh dva para da poslusam... I slatko se nasmejah. Osim sto su super sexy,rade ok, ali gde je to od benchmark monitora...jos toliko kinte... Jok ;) Back to topic... KRK... i ja imam utisak da sto su noviji to su gori. Recimo stari V6, da ne kazem VXT. Recimo kolega Fosnex ima stari par Krkova (stao mi mozak koji je model) ... E to je Krk. Svira za sve pare :) Ne treba imati predrasude, samo treba slusati, ne citati reviews. Ponavljam se, ali tako je. |
Quote:
|
@Geronimo
Niko nije ni?ta upoređivao, ne znam gde si to zalutao. ?to se tiče BM15A, ako si opterećen cenom (ne ti naravno, uop?te) onda mo?e? verovati da su to ovakvi, ili onakvi monitori, ali realnost često mo?e pokazati zanimljive rezultate, daleko od tripoznih u?iju i velike ma?te ljudi koji daju pare pa im se priviđa crispier, smooth, fluffy i slični atrubuti. Ne bih se mnogo opterećivao, a u prilog tome ide činjenica da od svih gore pomenutih najradije slu?am VXT8, ?to ne znači da je to realnost, ili pravilo, već vi?e moj mikrokosmos, pa od pau?alnih ocena da bi ne?to trebalo da bude bolje od nečega zbog ovih, ili onih subjektivnih do?ivljaja nema mnogo vajde... :wink: |
Quote:
|
Danas su medvjedići stigli na probu pa ćemo da vidimo kako to ?ljaka u mom sobičku... :)
|
I Tiki, kakvi su utisci?
|
All times are GMT +1. The time now is 07:16 PM. |