![]() |
Re: Uad-maximizer
Ok , hvala svima na trudu mislim da mi je jasno.
|
Re: Uad-maximazer
Mnogi na stranim forumima se kunu i u Voxengo Varisaturator, meni se nije nesto dopao, odnosno tezak mi je za kontrolu, lakse dodjem do rezultata sa Inflatorom
|
kapiram da bi bilo zanimljivo da okačim par primera,ko je za?
|
Quote:
|
Uadov maximizer nije klasican limiter,iako u okviru njega ima i limiting.Ranije sam ga znao s vremena na vreme negde cepnuti ali kako u 3-band modu pojede gotovo ceo UAD kec pre se opredeljujem za Inflator ili IK multimedia classic clipper,koji podjednako dobro radi kao uad-ov plug.
|
Quote:
Ako da, sta su onda maximizeri (ne racunam zeljene i nezeljene koloracije, tj saturacije, koje poseduju)? Ili je to samo jedna marketinsha zbrka? U raznim udzbenicima se maximizeri jako retko pominju, za razliku od limitera....... |
Neko nacitaniji i recitiji od mene bi mogao to objasniti bolje...Svakako da su i ti,marketinga radi ili cega vec nazvani, "maximizeri" u svojoj osnovi limiteri,obogaceni setinzima koloracije,saturacije,threshold knee-a itd.Ja bi ih odvojio od klasicnih limitera prema upotrebi,upravo zbog te neke svoje specificne koloracije svoju upotrebu imaju u tracking-u za razliku od transparentih limitera namenjenih masteringu,mada svi znamo da nema pravila....
|
Quote:
|
Granica vise i ne postoji, ne samo granica vec i pravila.. Granice i pravila su tu da bi se naucile osnove, a kasnije kada i sam postanes svestan svojih mogucnosti i znanja, pocinjes da primenjujes neke stvari koje si hteo experimentalno da isprobas a kose se sa svim pravilima i granicama.. Onda pocnes da slusas samog sebe i svoje usi, a sve ostalo ostane samo u knjizi i udzbeniku, u takvom dobu zivimo :)
|
Quote:
ma ne pitam zbog primene..... to je odavno postala stvar za 'na uvo'.....vec zbog prenosenja skromnoga znanja nekim mladim narashtajima:) |
All times are GMT +1. The time now is 01:02 PM. |