Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Pojacalo za NS10 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39745)

Bockie 26-11-2011 02:43 PM

Re: Pojacalo za NS10

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 317118)
moraćeš iznova da se navikavaš na novu vrstu "ružnog zvuka" NS10.

Pozdrav,

Vasa

Ha, ha, potpuno tacno! NS 10 ima najodvartniji sound,(pricam o monitorima, a ne desktop PC smecu koje se danas nudi za 200-300€) ali kad na takvoj kutiji nesto ZASVIRA, onda na drugom ozvucenju svira u pm (private mesage:D)...!!!

Jedino, kazem u gore-pomenutom studiju sviraju abnormalno dobro, pazi, kao potpuno druge kutije, neopisivo....! Prava erotika je raditi u takvim okolnostima, iako na reziju nisu slupane desetine hiljada € u izolaciju, cak sta vise, korektno je i nista vise, ali sound....kida...

awacs 26-11-2011 04:04 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 317123)
Ha, ha, potpuno tacno! NS 10 ima najodvartniji sound,(pricam o monitorima, a ne desktop PC smecu koje se danas nudi za 200-300?) ali kad na takvoj kutiji nesto ZASVIRA, onda na drugom ozvucenju svira u pm (private mesage:D)...!!!

U međuvremenu natrapah na jedan tekst (relativno sve?, iz 2008) u Sound on Sound-u na tu temu:

http://www.soundonsound.com/sos/sep0...yamahans10.htm

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 317123)
Jedino, kazem u gore-pomenutom studiju sviraju abnormalno dobro, pazi, kao potpuno druge kutije, neopisivo....! Prava erotika je raditi u takvim okolnostima, iako na reziju nisu slupane desetine hiljada ? u izolaciju, cak sta vise, korektno je i nista vise, ali sound....kida...

Pa sad... pitanje je da li je to dobro ili lo?e? Sve se ne?to mislim da Yamaha NS10 koja "ne zvuči kao Yamaha NS10" ustvari nema smisla. Ili bar da joj se obri?e logo sa kutije :wink: Srećom ne radim vi?e po studijima, ali nisam siguran da bih se osećao bezbedno kada bih u?ao u studio koji ne poznajem i gledao u zvučnike koje "poznajem", a čuo zvuk koji ne očekujem.

Pozdrav,

Vasa

mozart554 26-11-2011 07:34 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 317114)
Alene, uz duzno postovanje, moram da se ne slozim sa tim!

Alesis je ok za tu cenu, ali nije neka investicija u ovom slucaju, baska toga sto ne bih smeo da se kladim da "referentnije" radi od harmana, ne zato sto sam fan harmana, vec zato sto je ipak daleko kvalitetnije odradjen i pored toga sto je HiFi njakalo.

Sve i da je harman smece, veruj ne treba mu jos jedno.:wink:

Neka radi kako moze, pa kad budzet dozvoli nek se razbaskari... Harmana drzis na "nuli", tj. flat, i to je to.

kao sto sam rekao imam jos jedan od yamahe koji je dosta jaci (sto se tice snage) i mnogo,mnogo skuplji od HK..ai nije ni blizu u zvuku ovim HK..

alen 26-11-2011 07:40 PM

Quad je babaroga pojacalo,sa njim nema greske sigurno.Ali kosta.
@Boki
Probao sam i Harmana(burazerovog) na "desetkama",ne secam se modela ali je bio poprilicna "mrcina",jedan od njihovih najacih modela iz sredine 90tih(kad je HK jos i vredeo nesto) i poprilicno obojeno je to zvucalo,gotovo neupotrebljivo za neki mix.Tada sam u studiju imao Dynaudio BM6A,Tannoy system15DMTII gonjene upravo tim RA-500 i NS-10M,zadnja generacija(sada imam raskantan prvi model 10tki koji i ne koristim).Od svih kombinacija pojacala koje sam tada probavao na desetkama,jedini korektan zvuk kada se prebacim sa system15 i BM-6A na NS10 sam dobijao sa tim TEAC hifi ampom,ili RA-500,sve ostalo sto sam probao sa 10tkama je bilo neupotrebljivo.Koliko god da su 10tke kako kazete smece,u toj kombinaciji 3 para monitora,na njima sam imao najbolji uvid u punch srednjeg opsega,fini tjuning snare-a i gitara i generalnih odnosa u mixu.Nikako se ne bih slozio sa tim izjavama da su smece neopevano.Znaju biti itekako korisni,narocito u rock produkciji....

awacs 26-11-2011 07:55 PM

Quote:

Originally Posted by alen (Post 317155)
Koliko god da su 10tke kako kazete smece,u toj kombinaciji 3 para monitora,na njima sam imao najbolji uvid u punch srednjeg opsega,fini tjuning snare-a i gitara i generalnih odnosa u mixu.Nikako se ne bih slozio sa tim izjavama da su smece neopevano.Znaju biti itekako korisni,narocito u rock produkciji....

Ako pročita? ?ta smo napisali, videće? da niko nije rekao da su "smeće". Samo smo rekli da ne zvuče "lepo". A velika je razlika između te dve kvalifikacije.

Pozdrav,

Vasa

alen 26-11-2011 08:05 PM

Smece,najruzniji zvuk,nebitno.Svakako da danas vise nisu "must have" monitori bez kojih se ne moze,ali da znaju biti korisni,svakako znaju,narocito kada se lepo skockaju sa ampom koji im odgovara.

Pozdrav

Alen

awacs 26-11-2011 08:16 PM

Quote:

Originally Posted by alen (Post 317160)
Smece,najruzniji zvuk,nebitno.

Bitno. I nije isto. U neku ruku kao Auraton 5c - zvuči ružno ali nije smeće.

Pozdrav,

Vasa

alen 26-11-2011 08:18 PM

Ok.Izvinjavam se. :wink:

Bockie 26-11-2011 08:27 PM

Ma ok, na koncu, najvaznije je da poznajes ozvcenje na kom radis, kostalo 10 ili 10 'iljada evra...:wink:

Neka covek proba, pa nek vidi sta mu vise odgovara za rad. Alesis rekoh da je korektan u ceni u kojoj je, ali u ovom slucaju, pored 2 postojeca je samo visak, i sumnjam da je ikakav napredak, na protiv...!

Poz'

quake2 26-11-2011 09:07 PM

Moje desetke su posle tone ampova zavrsile na zutom Bozo-u.Ne zato sto je to zvucno najbolja moguca kombinacija vec zato sto je taj amp kada se sve sabere i oduzme po meni best buy za nase uslove.Kao mid monitoring nemam nameru da Yamahu menjam za bilo sta drugo.Kutije jesu bile jeftine ali nisu dzaba studiski standard i dan danas kada ih odavno nema u prodaji.Alesis uparivati sa njima je otprilike potpuni promasaj i ta kombinacija je uzrok gomile ruznih prica koje se o Yamahi pricaju,takodje i losi kablovi,konvertori itd...sve to Yamaha jasno pokazuje,tako da ako ima problema sa soundom treba obratiti paznju prvo na sve ostalo.Ako se vezuje stari Korato,onda mu pre toga OBAVEZNO ugraditi osigurace koje gospoda nisu u startu stavila...a taj amp zna da riknjava,cak i bez razloga.

All times are GMT +1. The time now is 11:32 AM.