Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Najbolji vst eq? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39487)

Jan 01-11-2011 04:08 PM

Re: Najbolji vst eq?

Najvise koristim Fab Pro Q, Softube ili Wavesov Pultec, i EQ sa Duende Channel Strip-a. U glavnom je to to.

Rhino 01-11-2011 05:13 PM

Isto fabfilterov Q kao i vecina izgleda.. Koristim i wavesove ssl kao i njihov pultec, a bogami i sonnox i waves api (za gudace u zadnje inace ih nisam neko vrijeme palio).. Volim i softube trident eq.

A ovaj duende x mi se isto svidja ali nesto nemam naviku da ga palim..

Igor 01-11-2011 05:48 PM

Otprilike sam se ukopao (ovu reč namerno koristim znajući šta većina forumaša o tom fx-u misli) na iZotope Ozone 4, eventualno koristim već pomenuti FabFilter Pro Q u sprezi sa Sonnox-ovim Iflatorom (koji jeste neka vrsta maximizera-limitera, ali "šejpuje" i frekvencije). Napominjem da se ne bavim muzičkom produkcijom, već postrprodukcijom zvuka za TV, tako da nekakav ultra-profesionalizam ni izdaleka na ovim prostorima uhom ne bi bio primećen.
Naravno, kada je potrebno uraditi kakav radio-zahvat (radio drame, džinglovi, špice...) onda nikada ne pristupam šablonski, već kreativno, što podrazumeva eksperimentisanje sa raznim (u ovom slučaju) ekvilajzerima.

alen 01-11-2011 11:13 PM

Moji favoriti u mixu su Waves Req i UAD Cambridge(navika il' neznamtijastavec).Na masteru Sonnox EQ/SSL X-EQ/PSP Neon.

radsoul 02-11-2011 08:44 AM

Probao sam ih dosta, vecina njih korektno radi ali se uvek na kraju vratim na Sonnox eq.

DADDY Z 02-11-2011 03:33 PM

ako bih morao da biram samo jedan,onda bi to sigurno bio fabfilter pro q zato što je najsvestraniji tj. u najviše slučajeva će da uradi odličan posao...

Geronimo 02-11-2011 06:05 PM

Ne znam da li postoji tako nesto? Mislim da bi trebalo prvo da se upoznas sa time koja je razlika izmedju sterilnog i affected (namazanog) :wink: i da naucis za koji stil muzike koji ces da koristis tj. koje instrumente/stvari ces da rezes/ostris i bojis :D

Kada to budes naucio eliminisaces dosta plugins-a i skapirati koji su najbolji za koje svojstvo :D:D

Eomsy 03-11-2011 03:19 PM

Quote:

Originally Posted by Geronimo (Post 315807)
... sterilnog i affected (namazanog) :wink: ...

Jednog kojeg bi mogo svrstat u sterilnije jest Roger Nicols Digital - Uniqualizer , fora je kod njega ?to ima 4 i 8 harmonic eq (valjda se to tak ka?e) ... Dosto dobro radi ...

tex viler 07-02-2012 04:43 PM

A reverb?

Everbeatz 07-02-2012 06:28 PM

eq?

samo da nije linear phase

All times are GMT +1. The time now is 02:54 AM.