Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   klavijatura -> kompjuter -> vst (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39418)

Igor 27-10-2011 01:55 PM

Re: klavijatura -> kompjuter -> vst

Stvarno nisam znao to za Lexicona, mada ove dve firme koje sam pomenuo, mislim da tu, obrni okreni, nema oma?ke. Dakako, stoji i konstatacija za va?nost snage procesora. Zna? li Kate koji ti je procesor u kompjuteru?

Kejt Bush 27-10-2011 02:10 PM

Problem se javlja na desktop konfiguraciji sa procesorom AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+2.61GHz. Taj računar ?elim da osposobim.
Ali sad ne znam da li je to do procesora, imam jedan Toshibin laptop dosta star Intel Pentium M procesor 1,6GHz koji u sebi ima integrisanu Sigma-Tel zvicnu kartu. Uz pomoć ASIO drivera koji je pode?en Buffer size=64samples (opcija Hardware buffer je isključena) dobijam latency od 2ms! Bez krkljanja i ?umova

awacs 27-10-2011 02:26 PM

Quote:

Originally Posted by Kejt Bush (Post 315396)
Toshibin laptop dosta star Intel Pentium M procesor 1,6GHz koji u sebi ima integrisanu Sigma-Tel zvicnu kartu. Uz pomoć ASIO drivera koji je pode?en Buffer size=64samples (opcija Hardware buffer je isključena) dobijam latency od 2ms! Bez krkljanja i ?umova

Sa istim VST instrumentima i u istom audio softveru kao na tom Athlonu?

Pozdrav,

Vasa

Kejt Bush 27-10-2011 04:45 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 315398)
Sa istim VST instrumentima i u istom audio softveru kao na tom Athlonu?

Pozdrav,

Vasa

Da

diviner 28-10-2011 03:25 PM

Pa postoji mogucnost da integrisana karta koju imas na svom kompu jednostavno ne saradjuje sretno sa Asio4All. Probaj pronaci neki SBLive, i uz pomoc kx drajvera mozes da radis i u XPu i u Win7 (64bit). Kostace te 10 eura...

BlasterMaster 28-10-2011 04:19 PM

pa ako je ta konfiguracija, i ako je sistem pravilno istaliran i drajveri, definitivno nije do racunara (sto je moglo odma da se zakljuci jer je navela da ima problema sa konekcijom klavijatura komp da bi svirala u VST okruzenju) a cim moze da radi sa zahtevnim vst-ima znaci to nije uopste slab procesor za te neke osnovne funkcije, naravno kao sto kaze bockie optimizacija ce sigurno pomoci, isti processor sam imao na kucnom racunaru, i zbog filmova i muzike imao samo integrisan zvuk, kad sam pokusao da nesto dok sam uz komp zavrsim preko klavijature isto je "krchalo"... ubacio audigi 2 sb naso u nekoj kutiji na tavanu, i delimicno resio problem makar kad mi padne ideja da usnimim.... ali latencija je i dalje bila velika za neki ozbiljniji rad... ali ko sto kaze diviner malo kosta a zavrsi ti posao

awacs 28-10-2011 05:31 PM

Quote:

Originally Posted by BlasterMaster (Post 315475)
pa ako je ta konfiguracija, i ako je sistem pravilno istaliran i drajveri, definitivno nije do racunara (sto je moglo odma da se zakljuci jer je navela da ima problema sa konekcijom klavijatura komp da bi svirala u VST okruzenju) a cim moze da radi sa zahtevnim vst-ima znaci to nije uopste slab procesor za te neke osnovne funkcije, naravno kao sto kaze bockie optimizacija ce sigurno pomoci, isti processor sam imao na kucnom racunaru, i zbog filmova i muzike imao samo integrisan zvuk, kad sam pokusao da nesto dok sam uz komp zavrsim preko klavijature isto je "krchalo"... ubacio audigi 2 sb naso u nekoj kutiji na tavanu, i delimicno resio problem makar kad mi padne ideja da usnimim.... ali latencija je i dalje bila velika za neki ozbiljniji rad... ali ko sto kaze diviner malo kosta a zavrsi ti posao

Dakle, devojka (?ena?) bi mogla da ulo?i pare u novu zvučnu karticu koja ima bolje optimizovane ASIO drajvere i da na kraju dana raspola?e sistemom čija je "latencija i dalje velika za ozbiljan rad" :confused: A za razliku od tebe ona mo?da nema Audigy na tavanu...

Imam istu generaciju procesora (Athlon x64 Dual Core) i sve ?to mogu da ka?em je da... bolje da ne pričam :) ne koristim klavijature za kontrolu VST instrumenata (crtam "Morzeovu azbuku" da bih programirao bubanj i to je sve ?to se tiče VSTi, a buffer size mi je inače stalno pode?en na 4096 samples). ALI, kada bih hteo da sviram virtuelne instrumente preko klavijature NIKAD ne bih uzeo AMD-based ma?inu.

Procesor je bio i ostao "usko grlo" koje diktira generalnu latenciju sistema, a snaga procesora se ne meri samo njegovom nominalnom brzinom nego i načinom na koji koristi svoju brzinu (a AMD i Intel nisu ba? isti procesori). Diviner i Psionic mogu to bolje da objasne nego ja, po?to ja mogu da govorim samo iz ličnog iskustva, a ne kao poznavalac.

Sa druge strane - Kejt Bush ima Toshiba laptop koji radi bez problema... pa u čemu je onda problem :confused:

Pozdrav,

Vasa

sRce 29-10-2011 05:43 PM

Pitanje za korisnike ili poznavaoce USB muzickih karti...

Do sada sam sve koristio PCI karte... sada razmisljam o kupovini USB...

Da li se u odnosu na PCI karte, USB 2.0 karte vise "dave" kod projekata baziranih na VST instrumentima ?

Pitam ovo iz razloga sto sam negde procitao da USB veza ide maksimalno do 480 Mbps... Da li je to dovoljno kod projekata kod kojih recimo svira 15-20 instrumenata ?

:confused:

Bockie 29-10-2011 06:10 PM

Quote:

Originally Posted by sRce (Post 315551)
Pitanje za korisnike ili poznavaoce USB muzickih karti...

Do sada sam sve koristio PCI karte... sada razmisljam o kupovini USB...

Da li se u odnosu na PCI karte, USB 2.0 karte vise "dave" kod projekata baziranih na VST instrumentima ?

Pitam ovo iz razloga sto sam negde procitao da USB veza ide maksimalno do 480 Mbps... Da li je to dovoljno kod projekata kod kojih recimo svira 15-20 instrumenata ?

:confused:

Pfff...

Pa usb 2.0 je brzi od FW...! FW je 400. (ima i FW800, ali vecina interfejsa nije 800)

Drugo 44.1/16bit je STEREO (dakle dva kanala) 1411kbps, pa ti racunaj kojiko moze...

Ako ima interfejasa (licno posedujem onyx1640) koji moze da siba 96K/24bit X 16 kanala bez greske na klasican FW (400 Mbps) koji je sporiji od USB 2.0... Onda...:wink:

sRce 29-10-2011 06:49 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 315553)
Pfff...

Pa usb 2.0 je brzi od FW...! FW je 400. (ima i FW800, ali vecina interfejsa nije 800)

Drugo 44.1/16bit je STEREO (dakle dva kanala) 1411kbps, pa ti racunaj kojiko moze...

Ako ima interfejasa (licno posedujem onyx1640) koji moze da siba 96K/24bit X 16 kanala bez greske na klasican FW (400 Mbps) koji je sporiji od USB 2.0... Onda...:wink:

Vido sam neke grafikone da je USB 2.0 brzi od FW 400 ... ali pitao sam da cujem kako to u praksi svira...

All times are GMT +1. The time now is 09:20 AM.