![]() |
Re: Va?i saveti za eksportovanje kanala
Quote:
|
99% svega što dobijem je eksportirano preglasno.
Iz najpoznatijih studija u HR ponekad dobijem vokal snimljen na 16 bita. Iz najpoznatijih studija u HR ponekad dobijem kanale sa čujnim probijanjem mase i tonom na 50 hz. Kad ja eksportiram, uvijek snimim i rough mix, tako da ljudi koji će dalje raditi imaju ideju o tome kako pjesma otprilike zvuči. Ja to dobijem vrlo rijetko. Moj rough mix uvijek ima brzinu BPM-a u imenu.( npr. pjevaj124mix1.wav) Kad eksportiram, imena svih mojih kanala počinju sa velikim A, kao npr. Akick1, tako da kad netko importira nešto moje uvijek mu je to prvo po abecedi u listi u folderu i zna da je moje . Uglavnom je problem sa glasnoćom i lošim označavanjem kanala. |
Quote:
..to mi je glavna fora u svemu..kao onaj fazon: ovo ti je malo previše bassa..a ja niša ne podesim.."normalno" odgovor:ovo se osjeti da je puno bolje. Ili imao sam kritike od nekih "velikih" likova na moje autorstvo (autorske radove) A JA njima podmetnuo svetski hit iz daleke prošlosti (malo moderiziran)..a ono komentar uhhaa kakva loša modulacija..harmonije su seljačke itd. :ups: sory znam da nije tema al me uzbudilo..:D |
Quote:
|
Quote:
Vec sam objasnjavao, u nekom drugom threadu, da jedina dva DAWa, koji matematicki ispravno pristupaju ovom problemu su PT (dithered mixer) i Samplitude - oba rade dither prilikom svake vrste kalkulacije. Vecina developera (npr. Steinberg) uopste ne govori o ovome niti su implementirali to u arhitekture njihovih programa. |
Quote:
Hvala na objasnjenju. |
Quote:
O detaljima sam saznao 'ispod zita' tj. od ljudi koji su od 60tih i 70tih godina u audio industriji, pratili razvoj audio tehnologija i koji su u relacijama sa DSP guru-ima koji poznaju digital audio i same principe toga sa stanovista teorije i implementacije u praksi |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:00 AM. |