![]() |
Re: fast track pro - slabiji zvuk nego sa analogne miksete
Quote:
Vasa |
Quote:
|
http://en.wikipedia.org/wiki/DBFS#Analog_levels pa sve je to ok, ali ne moze digitalni signal da bude slabiji 4 puta, bez obzira na D/A konvertere i SNR.
|
Rijesices volume problem vec.. Ali.. Vec sam jednom pominjao..
Dakle imam i dalje kod sebe M-audio fast track pro koji je odavno posudjen i sluzio mi je jednom (i samo jednom) kao mobilna varijanta sa laptopom.. Ne znam da li je ovaj konkretno kod mene neispravan, a ne vjerujem da jeste jer svira i snima... ALI!!! Zvuci kao kanta! Znaci kao da sam stavio cepove u usi naspram rme-ja (skoro pa bukvalno). |
ma dobro ok ako poredite sa rme, ali da je slabiji signal od stare analogne miksete koja sad ne vredi ni 50eur.. ?!
|
Ajd objasni kako je spojeno to sve (karta,monitori,mixer) i kako uporedjujes jacinu sa mixera i kartice..
|
Takođe proveri da li je izlaz iz kartice +4dBm ili -10dBV. Kao i da li je izlaz iz miksete +4dBm ili -10dBV. Sve ti pi?e u Manualima tih sprava. A pomenute vrednosti imaju itekako veze sa jačinom signala.
Pozdrav, Vasa |
Quote:
setup je: 1. stara mikseta: line out iz laptopa na line in na mikseti, i sa miksete balanced out na monitore (alesis m1mk2). 2. fast track pro: usb na laptop, a balanced out trs na monitore. |
fast track pro:
Output Impedance 150 Ohms unbalanced, 300 Ohms balanced Maximum Output Level +1.8dBV, unbalanced, +10.1dBu, balanced Channel-to-Channel Crosstalk < -108dB SNR -103dB, A-weighted Dynamic Range 103dB, A-weighted THD+N 0.005% (-86dB) @ -1dBFS, 1kHz manual IMG Stage line MMX-122 Outputs 1 x Master, stereo: . . . . . . 1 V/600 Ω 1 x Tape Out, stereo: . . . . . 500 mV/10 kΩ 2 x Aux Send, mono: . . . . . 750 mV/300 Ω 1 x Headphones, stereo: . . ≥ 8 Ω Inserts 4 x Inserts: . . . . . . . . . . . . 30 mV/6 kΩ General Information Frequency range: . . . . . . . . . 20-30 000 Hz THD: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0.1 % S/N ratio: . . . . . . . . . . . . . . . 70 dB Frequency Response 20Hz to 20kHz, +/- 0.3dB @ 48kHz sample rate 20Hz to 40kHz, +/- 0.5dB @ 96kHz sample rate manual |
ima li jos neko ideju,resenje?
ne mogu da verujem da je tolika krsina ovaj uredjaj. evo sad proveravam opet i nema sta, cuje se slabije jedno 4 puta kad je sve na max na oba uredjaja i zvuk je za nijansu zamucen kao da nema snage da izvuce sve. |
All times are GMT +1. The time now is 10:52 AM. |