Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Hvala sto niste dosli...! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38970)

boggy 07-09-2011 12:36 PM

Re: Hvala sto niste dosli...!

Kad je neko strasno ubedjen, da u ovakvom svetu, samo svojim postojanjem, zasluzuje paznju... onda nastane ovakva "reklama"... :D

VukP 07-09-2011 12:59 PM

Nadam se da sam u pravu kad mislim da bi vecina ljudi vise volela svoje cerke da vidi sa one strane ograde nego u za stolom na ulici, gde je ocigledno koja im je uloga. Ne vidim zasto ovoliki hejt navlace ljudi koji su ulozili 15 godina u svoje skolovanje i koji nisu nikom nikakva smetnja a ima ih manje nego u bilo kojoj drugoj profesiji pod patronatom drzave. Ili mozda neko misli da bi trebalo ukinuti sve institucije koje stimulisu kulturu u bilo kom obliku a njihove zaposlene naterati da se sakriju? U svakom slucaju - paznju zasluzuju. Ili mozda neko pokrene peticiju za ukidanje BF?

ANITA 07-09-2011 01:39 PM

Meni je ovo skroz cool! Dapače, odu?evljena sam idejom!
Ne mislim da je itko iznad toga da podsjeti/probudi/potakne ljude... Nije bg filharmonija toliko "mala" da bi se pravila "velika" :)

awacs 07-09-2011 01:53 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 312058)
Kad je neko strasno ubedjen, da u ovakvom svetu, samo svojim postojanjem, zasluzuje paznju... onda nastane ovakva "reklama"... :D

:confused::confused::confused: Pa ne misle oni da zaslu?uju pa?nju zato ?to postoje nego zato ?to su dobar orkestar! Dodu?e, ko ?to reče Arthur - ja ne idem na njihove koncerte iz prostog razloga - nemaju ?ank u sali. Ipak, ono ?to sam čuo na TV-u je odlično, uprkos poku?ajima RTS-ovih ton "majstora" da im uture klipove u točkove :wink: Ako ni?ta drugo - čuje se da je Tasovac napravio ozbiljnu selekciju muzičara. Svaka mu čast na tome, a i na ličnoj energiji koju je očigledno uspeo da prenese na orkestar. Ja to veoma po?tujem, a kapiram da čak i ekipa iz Strahinjića Bana na neki ludački način to po?tuje.

Pozdrav,

Vasa

boggy 07-09-2011 02:14 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 312065)
:confused::confused::confused: Pa ne misle oni da zaslužuju pažnju zato što postoje nego zato što su dobar orkestar!.....

Ma znam... ali ekipa kojoj su to demonstrirali nema predstavu o tome niti ih to uopste zanima... pa jos kad im se "zahvale" na ne-dolasku.... veoma takticno...

EDIT: ali ako je sve uradjeno u cilju "E neka smo im odbrusili!!!", :shock: nemam nista protiv, ponekad i ja to pozelim, jedino ne vidim poentu...

awacs 07-09-2011 02:42 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 312066)
Ma znam... ali ekipa kojoj su to demonstrirali nema predstavu o tome niti ih to uopste zanima... pa jos kad im se "zahvale" na ne-dolasku.... veoma takticno...

Pa poku?ali su da pričaju njihovim jezikom, po?to ta ekipa i ne zna za drugi komunikacioni koncept. A postoji i ona - "ako neće breg Muhamedu..." itd. I uspeli su - imaju 100.000 gledanja za dva dana, a ne zovu se ni MVP, ni Ekrem Jevrić, ni J.K. I jo? nisu dobili batine - znači da je ipak postojala nekakva kul komunikacija. Super. Kao u onom skeču Montija Pajtona:

<iframe width="420" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/B2Je1CEPkUM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pozdrav,

Vasa

boggy 07-09-2011 03:38 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 312071)
........ I uspeli su - imaju 100.000 gledanja za dva dana, a ne zovu se ni MVP, ni Ekrem Jevrić, ni J.K. I jo? nisu dobili batine - znači da je ipak postojala nekakva kul komunikacija. Super. .......

Dobro deder...

Igor 07-09-2011 04:43 PM

Da, ali... Da li spu?tajući se na taj nivo i sami gube deo od svog renomea, pri tom, ne mislim bukvalno da sad lo?ije sviraju, nego jednostavno pokazuju kako i sami u sebi imaju ono ?to koriste kao "oru?je", dok SB ekipa to vidi kao ?ivotno opredeljenje? "Hvala vam ?to ne dolazite" nije poruka dobre namere, tako neće reći onaj koji prihvata razlike i trudi se da ih prevaziđe... To ka?em smatrajući da je (ne)kulturolo?ki nivo na ovim prostorima stvaran, to je ne?to ?to je do?lo od industrije mr?nje i neobrazovanja, koja, zapravo, tu svoju uslugu naplaćuje i manipuli?e. Da je zvanična svest u Hrvatskoj i ovde drugačija, da na tom vrhu ne vlada manje ili vi?e u?minkani primitivizam, ni u Strahinjića Bana kao ni u lijepoj njihovoj ne bi vladale cajke, ovakvi frajeri i snajke. Hoću reći, nisu (samo) oni krivi ?to ne vole to ?to bi filharmonisti hteli, te ih provociraju.

awacs 07-09-2011 05:51 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 312077)
To kažem smatrajući da je (ne)kulturološki nivo na ovim prostorima stvaran, to je nešto što je došlo od industrije mržnje i neobrazovanja, koja, zapravo, tu svoju uslugu naplaćuje i manipuliše.

Ako pod "ovim prostorima" podrazumevaš celu zapadnu civilizaciju (koja je odavno stigla do Dalekog Istoka) ja ću se odmah složiti sa tobom.

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 312077)
Da li spuštajući se na taj nivo i sami gube deo od svog renomea, pri tom, ne mislim bukvalno da sad lošije sviraju, nego jednostavno pokazuju kako i sami u sebi imaju ono što koriste kao "oružje", dok SB ekipa to vidi kao životno opredeljenje?

Jebiga, lakše je visokom da se sagne nego niskom da poraste.

Pozdrav,

Vasa

Igor 07-09-2011 06:09 PM

Pa dobro, ako im je lakše da se saginju, a što se onda se sagnuše pred Narodnom skupštinom, mislim da Strahinjića Bana počinje tamo. Aludiram, naravno, na bavljenje razlozima, a ne posledicama.
A što se tiče drugog, to jest prvog, za mene su razlike između treš MTV gologuzije i ovobalkanske minorne. Mislim da je u oba slučaja reč o gotovo identičnom vrednovanju životnih ciljeva, samo su (materijalne) okolnosti takve da su sistemi zaokruženi drugačijim mizanscenom.
Što bi komšije rekle, glede toga, skrenu bih pažnju na novi Kuzmin tekst u Svetu kompjutera i njegov vapaj zbog disbalansa u ponudi na relaciji istok-zapad. On doslovce kaže: "Rusi, trujte me! Dajte neku SF seriju ili makar običnu seriju koja liči na nešto, i za koji postoji srpski ili (gasp) engleski subtitlovi.... ....Da znam, boli njih sve uvo za nas, ali bih malo da šaram, čisto da stalno ne pijem sa pojila koje su instalirale sile koje me soft tlače dve decenije".

All times are GMT +1. The time now is 07:14 AM.