Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   mali monitori za malu sobu? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38959)

Solozabal 06-09-2011 11:00 AM

Re: mali monitori za malu sobu?

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 311997)

Fostex Frequency Response: 20-50 kHz +0dB-3dB ?? :) Ako je stvarno tako kupujem odmah :) Ima ih za 180 dolara na amazonu, mada ovaj dizajn me malo plasi iskren da budem, ne lice uopste na monitore i kutija je veoma mala, ne verujem da ovo ima ista basa?

Imaju dovoljno basa, a osim ovih koje je bockie spomenuo postoji jos i 6301D model sa digitalnim i analognim ulazom i input selectorom za L, R i L+R idealno za mono provjeru. Jedina zamjerka su visoki koji su osjetno atenuirani, frequency response ide samo do 13kHz. Ali to se moze uzeti i kao prednost jer time omogucuju da sva paznja slusaoca ode na bitniji dio frekv. spektra..

Granata 06-09-2011 06:56 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 311976)
Fostex 6301b... Legenda i jos se pravi i prodaje sve u 16...!

full range drajver - nema pojeba sa fazama :)
zatvorena kutija - nema glupih portova da zvone u low endu :grin:

Perfekcija!:D

awacs 06-09-2011 11:15 PM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 311997)
Fostex Frequency Response: 20-50 kHz +0dB-3dB ?? :) Ako je stvarno tako kupujem odmah :) Ima ih za 180 dolara na amazonu, mada ovaj dizajn me malo plasi iskren da budem, ne lice uopste na monitore i kutija je veoma mala, ne verujem da ovo ima ista basa?

Hehe, malo si se zaneo - to su karakteristike pojačala, zvučnici idu od 80Hz-13kHz :wink: a pitanje je i koliko se čuje tih 80 Hz :wink: A cena je za jednu kutiju, a ne za par, tako da...

To je odlična kutija za ono čemu je namenjena, kao nekada Auratone, a danas Avantone. Super za rad u TV montaži, ili za proveru miksa. I da - može i da se miksa na tome, ako imaš neke sluške kojima veruješ, pa onda na njima proveriš koliko ima basa.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Sve u svemu, to su odlični mali monitori za malu sobu.

Bockie 07-09-2011 01:58 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 312028)
Hehe, malo si se zaneo - to su karakteristike pojačala, zvučnici idu od 80Hz-13kHz :wink: a pitanje je i koliko se čuje tih 80 Hz :wink: A cena je za jednu kutiju, a ne za par, tako da...

To je odlična kutija za ono čemu je namenjena, kao nekada Auratone, a danas Avantone. Super za rad u TV montaži, ili za proveru miksa. I da - može i da se miksa na tome...

Pozdrav,

Vasa

P.S. Sve u svemu, to su odlični mali monitori za malu sobu.

Auratone NEMA veze sa Avantone! No, to ne umanjuje vrednost Avantone-a, odlicna kutija u izuzetno lepoj izradi!

Cika Vaso, veruj dugo sam se sa njima (Fostex) i Meyer HD1 druzio (RNS), miksao na njima radije (evu brown,vezbe radi,hvala Shewi!!!) iako sam imao Meyer-a... Opsna kutijica, po meni, malo kosta koliko radi... ...al kad na tome smiksas,to svira, prava mala referentna kutijica...!!!
Quote:

Originally Posted by awacs (Post 312028)
ako imaš neke sluške kojima veruješ, pa onda na njima proveriš koliko ima basa

ATH M50... ...Trenutno samo na tome radim... ..Jbg, kriza je...

Sa' cu i da stavim na "promociju radova" i sta...

awacs 07-09-2011 02:16 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 312034)
Auratone NEMA veze sa Avantone! No, to ne umanjuje vrednost Avantone-a, odlicna kutija u izuzetno lepoj izradi!

Pa naravno da nisu isti, ni dana?nji televizori nisu isti kao oni iz vremena Auratona. Ali je i jednima i drugima generalna svrha ista kao i ovim Fosnexima - kontrola frekventnog opsega za broadcast. Pre nekakav "extended midrange" nego "full range". Kao svojevremeno JBL Control One.

@Sumanut: kupi brate bilo ?ta malo i kompresiono za ?ta ima? pare, plutaj po moru i komponuj, a kad dođe? kući sedi pa miksaj. Sve lepo rekao onaj lik iz Bokijeve teme (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38963).

Pozdrav,

Vasa

boggy 07-09-2011 02:25 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 312034)
Auratone NEMA veze sa Avantone!
....

Tako sam i ja mislio dok ih nisam video u prirodi.
Vesanje drajvera je isto kao originalni Bose drajver u starim auratone "coated fabric"... (isto kao vesanje midwoofera drajvera na NS10), membrana je papirna.
Prema tome, dovoljno su se potrudili da barem ispostuju staru tehnologiju koja se razlikuje od danasnje...

SumAnuT 07-09-2011 08:46 PM

Evo cuh danas alesise igrom slucaja, ima ih kolega na brodu ... bas mi se slaze utisak sa ovim bokijevim, napravljeni da izazovu wow utisak na prvo slusanje ... kad sam video kutiju, poznavajuci moje stare tannoye, nisam ocekivao skoro nista basa, kad ono medjutim :) Bas dubok, visoki prste, srednji iskacu, al mi nesto fali ... Cini mi se da mi se ne bi svidjali na duge staze, ali opet za ovo sto meni trba cine mi se kao solidan kompromis.

Imam ja sluske, shure 535v, koje takodje imaju premalo bassa :banghead:, mogu ja na njima da proverim, meni ni ne treba nesto za ultimativni miks, samo neka kutija koja lepo zvuci da mogu da radim na njoj ... ne mogu daradim na sluskama, tj kada zvuk nije ispred mene, nekako mi je sra znam ...

Quote:

Ne znam gde si naleteo na taj podatak o frekventnom odzivu...???
amazon :banghead:

Ne gledam ja specifikacije zato sto ih volim, vec zato sto mi je to jeidna referenca kad ne mogu da cujem ...

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 312003)
Kurzweil KS40A
http://www.audiopro-croatia.com/mex/...t=168&art=6814

smije?no koliko su jefini, a pristojno zvuče...
ja sam si ih uzeo prije dva mjeseca da ih nosim na more... ni?ta posebno ali i ni?ta za zamjeriti...

Jeli oni spadaju pod ovu bokijevu mega napucanu kategoriju, ili su "pitomiji"?

SumAnuT 07-09-2011 09:20 PM

Ima li iko da je cuo i fostex i alesis 520?

awacs 07-09-2011 09:53 PM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 312090)
Ima li iko da je cuo i fostex i alesis 520?

Imaj u vidu da Alesis ima port, i to pozadi... D?aba ti je da se oslanja? na tuđa iskustva, ako nisu iz minijaturne brodske kabine. Bolje je da se osloni? na zdrav razum (uprkos nicku koji si sam izabrao ;)).

Pozdrav,

Vasa

sigimigi 08-09-2011 08:26 AM

Neznam koliko si spreman dati novaca,ali mislim da bi bilo ako ne i odlicno resenje nesto iz firme Genelec,ja imam isto prilicno malu sobu u kojoj radim pored yamaha ns 10 koristim genelec 8020Aktiv oni jesu malo skuplji ali opravdano.

All times are GMT +1. The time now is 04:57 PM.