![]() |
Re: Digitalni klavir (pianino)
Nepotrebno bacanje novca i laksi transport (studije, selidba...) bi trebalo svakom razumnom coveku budu dovoljni da se odluci za Stage Piano po izboru (polovan ili nov). Dakle, bez drveta, osim ako vam je bitan efekat ili nedostatak namestaja. :) Razlike u zvuku i pod prstima ne nastaju ako se na srz sprave doda drvo. ;)
Najbolje resenje po mom misljenju je pianino gaubi, a stage za laki transport!!! pozdrav Quote:
|
Ma, ta prenosivost, tj. te?ina instrumenta (a, ja sam podstanar), uz ogorman teholo?ki napredak i prihvatljivu cenu za neke modele, su argumetni koji su me i naterali da se podrobnije informi?em o el. klavirima.
Ako bude bilo zainteresovanosti za dalje ?kolovanje i posle srednje muzičke (nadam se), onda bi se stvari odvijale u pravcu kupovine ozbiljnijeg instrumenta. Akustični pianino u osrednjem stanju ko?ta i do 1500 evra, plus redovna ?timovanja i te?ina od ~250 kg, a ja sam podstanar... Nisam razmatrao neki stage piano, jer sam bio u ubeđenju da je to ni?a kvalitativna klasa dirki, dinamike... Koliko vidim, to nije tačno. Ukoliko je to isti kvalitet izrade kao i kućni el. klavir, onda bih bio najradiji za tu varijantu. Uz neki adekvatan stalak, to bi bila optimalna varijanta za mene. A, mo?da i ja ponesem ponekad na svirku...:D Ne interesuje me ni jedan model koji ima USB, MIDI, sint boje, itd... Zanima me jedino dobra mehanika, dinamika dirki... Znači, samo osećaj pod prstima da se radi o klavirskim dirkama. Samo je sviranje klavira ono ?to hoću, ni?ta od komercijalnih trgovačkih novotarija. |
Nesto iz Roland FP serije, Yamaha P pa cak i Korg SP serije kao neka najekonomicnija varijanta su pravi izbor za ono sto ti treba po mom misljenju!
Quote:
|
Ok, hvala. Koliko vidim, ima prostora da prođem i jeftinije nego ?to sam očekivao. Uz uslov da najpre isprobamo te modele, pre svega el. stage klavira.
|
Pogledaj nešto i od Kurzweil modela kao npr. Kurzweil Mark Pro TWO (digital home piano) meni lično se dosta svidjeo (Fatar tipka, odličan piano sound, odlična izrada)
Cijena je oko 1000 EU ako upratiš neku akciju može čak i nešto niže da se pazari. http://www.artist.ba/mex/artikal.php...t=55&art=3636# Od stage piano verzija preporučujem Kurzweil SP4-8 (dosta dobra izrada, odličan piano sound i opet Fatar tipka) http://www.kurzweil.com/Product.php?id=215 Pozdrav |
Ok, hvala!
|
Quote:
Kurzweil Mark Pro TWO sr sam imao priliku probati i mogu reći kako je korak ispred konkurencije,cjenovno sličnih Yamahe YDP i sličnih modela koje imamo na tr?i?tu. Fatar tipka,sa odličnim odzivom,te kvalitetan zvuk klavira (pruzet sa PC3 serije) su glavni aduti Kurzweila,obzirom da u prvom planu sigurno nije nekakav zvuk flaute, orkestralije,i sl.,iako je i tu jako dobar,ali razumljivo ne kao stariji rođak PC3. |
Sveo sam izbor na 2 modela:
Yamaha P95 ili Korg SP170 (eventualno S250, mada ne verujem da je sama klavijatura unapređena u odnosu na model S170). Na ostalim modelima cenu diktiraju i ostali multilayer semplovi, ?to je meni potpuno nepotrebno. Roland je preskup, ni Kurzweil nije daleko. Ima jo? 3 godine ni?e muzičke ?kole. Ako bude nastavio sa teoretskim odsekom, ni?ta bolje mu nije potrebno. Ako upi?e instrumentalni odsek, onda povećavamo i bud?et i kriterijum, a pretnodni instrument ostaje tati.:D |
Kupili smo Yamahu P95+pedal board+stalak+stolica. Sve skupa 720 evra. Prvi utisci su fantastični! Osećaj pod prstima je ne?to između koncertnog klavira i običnog pianina.
Upoređivao sam sa Korgom SP250 i svim onim silnim "clavinova"-ma, kao i sa akustičnim pianinom. Da sam birao za sebe, ne bih se odlučio za drugo osim Kurzweil-a, ali ovo je best buy kupovina, ?to se mene tiče, Sad jo? da se prione na ve?banje, slu?anje i da poslu?i ?to se tehničke ispravnosti tiče ... Sve to izgleda ba? ovako (mo?da nekom prilikom i ne budem lenj, pa postavim originalnu fotografiju): http://www.keyboardgalleria.com/Merc...amP85STAND.jpg |
Dakle, u vezi losih iskustva sa Yamahaom...
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:17 AM. |