Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Skrillex - (relativno) Novo ime na sceni... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38755)

cAAc 17-08-2011 11:35 PM

Re: Skrillex - (relativno) Novo ime na sceni...

..

cAAc 18-08-2011 12:04 AM

..

Lag 18-08-2011 06:24 AM

ja ne znam da li neshto samnom nije u redu ali ovo shto lik radi mi je potpuno neestetski (preslushao sam hvaljenu Scary Monsters And Nice Sprites)
ima toliko boljeg i lepshe isproduciranog melodichnog dubstepa sada..

<iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/IddDWBpkzYg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

DaBear 18-08-2011 07:31 AM

ALO MOMCI - Spammujete thread ! Tema nije bila : "Istorija Dubstepa" ili "Moj omiljeni dubstep producent ili artist"...
Postavite novi thread, treba samo 30 sekundi !!

da se vratim na temu...koja se razvodnila u edjuvremenu

Ima tu puno puno "pod stilova" i jako jako je sirok pojam Dubstep !
90% od toga je uglavnom smaranje, i ima toga na tonu !!...meni (naravno) najbolje radi "pop" verzija dubstepa (bar mogu da slusam duze od 30 sec)...

Ovaj Borgore - "Nympho" mi radi. Vise je hip hop nego dubstep. Ali ima nesto, ima groove i radi...ne gubi se...

cAAc 18-08-2011 10:32 AM

..

cAAc 18-08-2011 11:39 AM

..

Lag 18-08-2011 01:29 PM

ispada da je ovo tema za slaganje ili neslaganje sa tobom

evo ja se ne slazhem

Surfer 18-08-2011 02:18 PM

Nakon preslu?anog kompletnog materijala Skrillexa, svih remixeva koje je radio za druge, i nakon preslu?anih desetaka pjesama drugih izvođača koji su bili sugerirani na ovim stranicama ili koje sam preslu?ao na random na youtube-u mogu konstatirati slijedeće.

Skrillex je jedno 2 svjetlosne godine ispred svih ovih ostalih u svakom pogledu.
Glazbeno, produkcijski, miks, kreativno.
Ono ?to je najbitnije kod Skrillexa je to da on radi EDM a ne dubstep i koristi apsolutno sve stilove i pod?anrove sa takvom lakoćom da je to zastra?ujuće.
Tako i dubstep radi sa lijevom rukom i ubacuje ga u produkciju gdje mu zatreba kao i elektro house ili bilo ?to drugo.

Ovakvu kontrolu nad soundom i produkcijom dugo nisam čuo ?to je nevjerovatno s obzirom na njegove godine.
Mali ima samo 23 godine i apsolutni je genijalac ?to se mene tiče.
Jest da u svakoj pjesmi ima solo na Vengeance-ima ali..:D
Ovako ne?to se rijetko rađa:shock:

P.S. hvala kolegi Da Bearu na temi jer ovo slu?am bez prestanka dva dana i jo? uvijek sam u ?oku

Mancha 18-08-2011 03:20 PM

Apsolutno se slazem.
Interesantno je da je ljudima koji prate DnB, a nisu culi Skrillex prva reakcija mahom "A, pa nije to nista, xxxxxx to isto radi mnogo bolje", a svi ti koji se navode kao primer po mom ukusu nisu ni za prineti. Naravno, ja ne slusam DnB, pa imam drugacije poimanje, cak da nisam procitao u komentarima ne bih Skrillex nikada ni povezao sa DnB.
Odavno sebe ne ogranicavam u slusanju nekog zanra, a Skrillex je jednostavno dobra muzika i odlican blend raznih zanrova i odskace u moru ljudi koji se bave elektronskom muzikom (pritom, koliko sam skapirao, ceo album je odradio na laptopu uz minimalno krsh opreme).

Od mene kapa dole za njega.

Everbeatz 18-08-2011 03:29 PM

meni je naporan za slusanje...kao neka "demonstracija moci" i nista posebno, elem, naslusah se i vecih faca kad je ovakav stil u pitanju, a bilo je i prijatnije za slusanje...sorry Skrillex, znam da ce te ovo pogoditi kad dolazi od mene:D

All times are GMT +1. The time now is 03:41 PM.