Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Live Sound (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=145)
-   -   Live mikrofon za duboki muski vokal? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38480)

quake2 12-07-2011 04:04 PM

Re: Live mikrofon za duboki muski vokal?

Quote:

Originally Posted by nikolaivanic (Post 309291)
Inace, dosta pevaca ovde ih nikako ne voli jer zahtevaju odlicnu izvedbu..
.. naime, sve se cuje:rotfl:
... sto nekad nije dobro.. uopste:(

Ma to su ti price za malu decu koje obicno najvise prepricavaju preprodavci tih nekih drugih mikrofona.Kao na njima se svasta cuje,toliko su dobri....a na shurci se to kao necuje,muljava je."Ako mislis da si dobar pevac,dodji da ti cika proda d7 itd"...:banghead:Za tezgu,tamo gde se galami,luduje,necujes svoje misli i ostalo...nije potreban majk koji hvata krcanje creva,vec izdrzljiv,korektno zvuceci i da pravi sto manje mikrofonije,sve ostalo se kao sto rekoh radi glasom i energijom koju imas ili nemas....Jos nikoga nisam video da je izneo u47 na tezgu.Sta ce 421 sa svojim jadnim stalacnim pridrzivacem:) u klubovima?Ispasce na svakoj trecoj svirci.Kako to da drzim u ruci dok pevam?Kao da drzim fen za kosu:)Gde je on-off prekidac?.Jos gora prica sa 441.Ko uzivo posle 17 piva na uglavnom jeftinom razglasu cuje te razlike?Nemam nista protiv da to neko jednom godisnje koristi eto tako,za svoju dusu,ali za ozbiljan posao barem triput nedeljno kojekuda....ne.sm87 je npm takodje ok,bolje sljaka od 58...ali kome i cemu za toliko para?neki pevaci trose mikrofone ko prasetinu:),jel treba svakih par meseci da daju po 300e za majk da bi se 2% bolje culi,ako iko to i cuje?.Nema tu odavno neke vece filozofije.Ko hoce specificno da zvuci,mora specificno i da peva,a tesko ce grlom da proizvede nesto sto 58-ica na ok razglasu nece izbaciti,nisu majkovi velike pevace ucinili time sto su,mogu da pevaju i na PG58 ako hoce,bez problema.Ko hoce da experimentise,moze u krajnjem slucaju da kupi TC Helicon...sto je opet posebna prica.Za snimanje je opet totalno druga prica,ali je covek pitao za live...

nikolaivanic 12-07-2011 07:12 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 309310)
dodji da ti cika proda d7 itd"...:banghead:Za tezgu,tamo gde se galami,luduje,necujes svoje misli i ostalo....
Sta ce 421 sa svojim jadnim stalacnim pridrzivacem:) u klubovima?Ispasce na svakoj trecoj svirci.Kako to da drzim u ruci dok pevam?Kao da drzim fen za kosu:)Gde je on-off prekidac?.Jos gora prica sa 441.Ko uzivo posle 17 piva na uglavnom jeftinom razglasu cuje te razlike?
.Nema tu odavno neke vece filozofije.Ko hoce specificno da zvuci,mora specificno i da peva,a tesko ce grlom da proizvede nesto sto 58-ica na ok razglasu nece izbaciti,...

:rotfl::rotfl::rotfl:
E bas me nasmeja...
potpuno si u pravu:rotfl:!!!!
S L A Z E M se od reci do reci... Al, par puta, na koncertu (ne tezgi) izadje riba, posle tip... lagana svirka, tisina...
Dobar razglas, mogao si da je cujes skroz... do dole:wink:

PS. Druze, ko sto vidis... SHURKA TI NE GINE:rotfl:

nikolaivanic 13-07-2011 02:01 PM

Eto, Korenjak, lepo kaze covek, vise se postize radom, vezbaj, oznoji se malo, ne spasava te novi mikrofon...
... da zapevamo... jedna cura, dva pandura, o'dje mora doc' cenzura :rotfl:
http://www.youtube.com/watch?v=8EeNB...eature=related

@Q
opusti se malo, sve je to zbog... muzike? :wink:

korenjak 13-07-2011 08:42 PM

ponekad sviramo i zivo bez publike da bi snimil stvari snimamo i probe... pa eto nije zgoreg da uvek ima dobar mic koji lezi glasu...
izgleda da cu morati da pozajmljujem razne pa da cujem koji najbolje lezi i taj kupim

Komplex 23-07-2011 07:19 PM

ja sam imao Sennheisera e945 i savrseno je radio kako na mom tako na ortakovom vocalu....dva totalno razlicita vocala. Ja imam vise visokih on bas ima BASS vocal i savrseno radi. Jes da ga malo platis ali znas sta drzis u ruci kad si na bini :)

korenjak 23-07-2011 11:37 PM

Na kraju sam uzeo Beyerdynamic Opus 69s .... naleteo sam jeftino...

U utorak stize...

Arthur 24-07-2011 12:31 AM

potpisujem za 58icu običnu još jedan glas... npr Mita iz BlockOuta (jedan od najturobnijih i najdubljih vokala u nas), najbolje zvuči na njoj, pod uslovom da je razlgas ispeglan i da dobro svira. Za sve ostalo je bolje kriviti sistem nego mikrofon, jer nema mikrofona koji će se prilagoditi svakom setupu.

djovan 14-09-2011 08:05 AM

Mene nemuči koji mic znam da hoću shura 58a jedino sto me muci je da ih ima po 700 kn i 1200 o cemu se tu radi? Dali je u pitanje izrada u mexiku ili plocica koji imaju skuplji i pise U.S.A.???????
svi su novi i neraspakirani?
Molio bi savjet..
pod kraj mjeseca idem u BG pa ako neko zna neku trgovinu neka napi?e
ja se ba? ne snalazim dobro u bg...

All times are GMT +1. The time now is 05:10 PM.