![]() |
Re: Lose iskustvo sa vrhunskim mastering inzenjerima
Quote:
A to sto mu asistent radi limiting, a drugi asisten EQualizaciju, a treci ne zna ni on sta, to je van svake pameti, po meni. Dovoljno je neprofesionalno sto gresku svaljuje na asistenta. |
U Srbiji inženjera možda i ima, ali purpose built mastering studija, nema.
|
Quote:
Sad je gotovo pukao sam 175e, vremena nema vise za odugovlacenje i upravo sam poceo da radim postprodukciju... I uradicu sjajno... imam puno vise znanja, alatki itd... nego zadnji put kada sam radio pre 3 godine... a i tada sam umeo da uradim odlicno... |
Quote:
|
ja i dalje mislim da je za individualne pesme besmisleno slati na mastering u inostranstvo / Ameriku.
Album, pa jos ako je neko "poznat" i ako je budzet malo ozbiljniji...onda vredi...ako nista . bar da izjednaci pesme po jacini i ekvalizaciji (ukoliko je radjeno u par razlicitih studija)... Ovako - skupo zezanje!! |
Zavrsio sam mastering. Trebalo mi je 2 sata i 10 minuta... (za 1 traku)
Zvuci odlicno... naravno verovatno moze se jos malo isperfekcionisati ,jer me mrzelo da slusam na drugim monitorima itd... (to cu sutra kada budem svez) Ali sve u svemu neuporedivo je sa onim sto su oni poslali... njihovo je bezivotno,mutnjikavo, bez punch-a, nema ni jedan element da ide u facu...sve je udaljeno... kod mene sve kao kod njih samo suprotno... :) http://img263.imageshack.us/img263/4...ygehringer.jpg http://img823.imageshack.us/img823/5...gianfranco.jpg Poslao sam im sada i ovu verziju kao grubu sliku onoga sto sam ocekivao da ce da urade... i Tatsuyi - Gehringerovom asistentu i njihovom menadzeru... |
mnogo ces da ih nasekiras :) .. verujem da nece ni pogledati tvoj mail..
|
Quote:
|
Quote:
Ovde se ljudi zale i traze pare za sve i svasta...ne treba popustati fusherashima!! Najbolje je kad im trazis pare nazad... |
Trebao si Gregoru da šalješ...
|
All times are GMT +1. The time now is 01:18 PM. |