![]() |
Re: Knjige za opravku opreme?
naravno da smo otišli "previše" u elektroniku kad smo kolege elektroničari :-)
gle... što se tiče lemljenja kablova, ja osobno od jednog prosječnog tonca/muzičara očekujem da je u stanju zalemiti jedan kabel... informacije o kombinacijama balansirano/nebalansirano, XLR na XLR, banana na bananu i razno razne kombinacije nije nikakav problem nać na internetu... zato su ljudi i izmislili google, wikipediju i još puno drugih ljepih stvari. ako se radi o lemljenju kalova u studiju, znači, kabliranje studija, outboarda i svega ostaloga, radije angažiraj nekog kompetentnog elektroničara koji če to napraviti bez "besplatnih efekata" (zujka, brum, nepodudaranje levela i slično) što se klavijature i pojačala tiče... koliko je meni poznato, takva kniga ne postoji. ako ti ej izlaz "razdrndan".... pretpostavljam da kada konektor malo "cimaš" aignal se izgubi pa se vrati, najvjerojatnie se radi ili o razvaljenom konektoru ili je možda riječ o hladnom/popucanom lemu na PCB-u gdje je konektor zalemljen. kako god okreneš, klavijaturu je potrebno otvoriti i pogledati o čemu je riječ. kad ovako opčenito kažeš da malo radi pa malo ne radi (klavijatura, pojačalo, bilo koji aparat), bez dodatnih informacija/analize, pretpostavljam sa 99% sigurnosti da se radi o hladnom lemu. |
Quote:
A možda i postoji nešto poput toga što tražiš. Vidim da već godinama postoje silni TV "tutorijali" kako se treba ponašati kad se nađeš na Himalajima u kratkim pantalonama i letnjoj košulji. Pa sad, ako veruješ da su takve emisije zaista korisne onda... extra :D Izvinjavam se zbog spamovanja, a opet - možda baš i nije čist spam :wink: Pozdrav, Vasa |
Znam da lemim i da menjam drajvere, lampe, i osigurace, nego reko ako ima sta da dublje zalazi u tu materiju, kao sto avaks rece spisak svih troubleshootinga :)
Bilo mi je besmisleno otvarati temu kad sam video da ni google nema odgovor ali reko ajde da probam :) |
problem je u tome što je to jako široko područje... u muzici su sprave dosta spefične i svaka zahtjeva drugačiji pristup, ovisno o tehnologiji u kojoj je sprava napravljena.
To zahtjeva malo talenta i puno "grijanja stolice" u školi/na faxu. Ako znaš kako si rekao, lemit kablove, zamjenit osigurač i lampe, onda je to sasvim u redu... jednostavno za svaku spravu koju imaš skini sa neta user manual ili owner's manual i tamo imaš popis trubleshootinga koji možeš kao korisnik odraditi... sve van toga zahtjeva stručnog doktora. Znale su mi doć na servis sprave po kojima je netko nestručno "čačkao", pa pored originalne greške bude još nepotrebno spaljenih stvari, polomljenih dijelova i slično, što samo otežava i poskupljuje popravak. postoje knjige/skripte o popravcima televizora (barem su postojale do sredine 90-ih) koji su bili više-manje isti neovisno o proizvođaču, pa je to onda imalo smisla, ali ovdje to nema smisla, radi prevelike raznovrsnosti pozz, Ivica |
Ok, hvala u svakom slucaju.
|
:beer:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:51 PM. |