Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Analogija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Foo Fighters go completely analogue! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38100)

Znak 02-06-2011 12:54 AM

Re: Foo Fighters go completely analogue!

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 307214)
provalismo drugar i ja ... netom kruze neki bas krsh empetrijci ovog albuma ... iako su 320 kbps,ali je izgleda u prenosu fajlova nesto bas predistorzirano previse...

Originalni snimak pati od ovih boljki takodje, ali mnogo manje.

Taj mp3 je uni?ten, brickwall do daske, neka diverzija valjda. Ali nebitno, pesme su lo?e (kao i sve do sada od ove grupe).

sasaristic 02-06-2011 06:51 AM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 307214)
provalismo drugar i ja ... netom kruze neki bas krsh empetrijci ovog albuma ... iako su 320 kbps,ali je izgleda u prenosu fajlova nesto bas predistorzirano previse...

Originalni snimak pati od ovih boljki takodje, ali mnogo manje.

Haha.da....,prvo sam nabasao na ove ostecene i zgrozio se., na srecu originalni su u malo boljem stanju.FF generalno nikad i nisu imalu neku supersonicnu produkciju , sto u sustini nije bilo ni bitno jer je Dave-ov songwriting za cistu desetku.A ovo sad je malo na ivici noza...kao ...pompa oko full analognog pristupa , a onda kad slusas briju te visoki po ushima do neprijatnosti....takodje ta prica o "najtvrdjem" albumu do sad ...ni to ne pije vodu , jer imaju par pesama koje zvuce pomalo ljigavo....neko cudno koketiranje sa komercijalnijim zvukom a u isto vreme tendencija da sve zvuci malo tradicionalnije.

darkstar 02-06-2011 09:03 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 307215)
Taj mp3 je uni?ten, brickwall do daske, neka diverzija valjda. Ali nebitno, pesme su lo?e (kao i sve do sada od ove grupe).

Hrabra izjava :) nema sta.

Sta znam, meni se dopalo, ne zbog pompe oko analognog pristupa, to smo slusali vec sto puta, vec zato sto mi je drugacije malo... vraca me malo na pearl jam, nirvanu, doba kad sam otkrivao muziku, i slusao taj vibe, a ne zvuk ... sta znam.

Znak 02-06-2011 10:34 AM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 307222)
Hrabra izjava :) nema sta.

Sta znam, meni se dopalo, ne zbog pompe oko analognog pristupa, to smo slusali vec sto puta, vec zato sto mi je drugacije malo... vraca me malo na pearl jam, nirvanu, doba kad sam otkrivao muziku, i slusao taj vibe, a ne zvuk ... sta znam.

Ja se tog perioda sećam po uzaludnoj potrazi za nečim ?to se uop?te mo?e slu?ati. Bilo je jasno da rock muzika ulazi u duboku i trajnu krizu kreativnosti.

Reinhardt 02-06-2011 11:19 AM

O Foo Fightersima bi mogao stvarno dosta, zavolio sam ih davne '99,
i do danas su mi pojnajbolji modern-rock bend, ali bez obzira na ukuse,
Dave Grohlu se mora priznati da je stvarno uspio.. od raspada matičnog benda (gdje je svirao bubanj kao ?to svi znamo) doći tu gdje jest..

Pročitao sam ovaj podu?i članak,koji u stvari logički govori o analognoj produkciji kao načinu fokusiranja na ono najbitnije-muzici, a bez ikakve mistifikacije..

Reinhardt 02-06-2011 11:21 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 307229)
Ja se tog perioda sećam po uzaludnoj potrazi za nečim ?to se uop?te mo?e slu?ati. Bilo je jasno da rock muzika ulazi u duboku i trajnu krizu kreativnosti.

?ao mi je ?to tako misli?..propustio si puno toga :(

sasaristic 02-06-2011 08:21 PM

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 307236)
?ao mi je ?to tako misli?..propustio si puno toga :(

I vise od toga....jedina istinska revolucija u zvuku u zadnjih 30 godina , i jedan od najlepsih rock albuma ikad ...Grace...Jeff Buckley

Arthur 02-06-2011 11:10 PM

nije, nego smo mi propustili svu kosmičku genijalnost Azre spram SVEGA

fosnex 02-06-2011 11:25 PM

Quote:

Tu si ti da objasnis!:D

pleon 03-06-2011 12:59 PM

Quote:

:ike:

All times are GMT +1. The time now is 12:54 PM.