Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Za?tita studija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37999)

tomo 21-05-2011 08:59 AM

Re: Za?tita studija

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 306483)
Pa kod nas to nema veze ako ima? para za osiguranje to je to, ionako osigurava? vlastito vlasni?tvo unutar te prostorije a prostorija uobičajeno je pregledana pa da se vidi kakav je rizik...
I ja sam imao prvi studio u takvoj zgradi i bio je za?tičen sa takvom policom.

hmm..budem se raspitao jos ali koliko su mi rekli, ne moze se..
mada bi se trebalo moci (imamo ugovor kao pravne osobe za najam).

Bockie 21-05-2011 10:34 AM

Osiguranje (polisa) je super stvar, samo treba videti posto je i to je to.

Drugo, u stanu u kom zivim imam mali Paradox sa senzorima pokreta (svega 3 kom) i jedan magnetni senzor na samim vratima. Ima i modem, te ako bilo sta ne valja, alarm je u stanju da pozove dva odabrana telefonska broja (licni mobilni telefon ili agencija za zastitu - nadgledanje itd...). Ima 2 "obicna" twitera po 130db. (kada rade, sve o cemu si u stanju da mislis je - izaci napolje sto pre!) Cuje se i u susednom kvartu...:D
Akomulator koji takodje sadrzi ce dozvoliti oko dan i po - dva rada bez struje!

E sad, tebi je dovoljan recimo magnet,jedan senzor,jedan twiter i modem (ako nema tel.linija ima i modem za sim karticu).
U takvoj konstalaciji sve zajedno moze da kosta oko 400-500€...
Nakon toga je tvoj, nema mesecnih ili godisnjih premija,mozes ga odneti bilo gde i opet koristiti a odrzavanje je da na svakih nekoliko godina da promenis akomulator (>20€) ili tastaturicu na konzoli (>20€) to je to...vrlo je pouzdano. Ovo su bar neka moja iskustva.
Za takav prostor i uslove , mislim da vam ne treba "ugradnja" (kablovi ukopani u zidove i slicno)...

tomo 21-05-2011 11:15 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 306518)
Osiguranje (polisa) je super stvar, samo treba videti posto je i to je to.

Drugo, u stanu u kom zivim imam mali Paradox sa senzorima pokreta (svega 3 kom) i jedan magnetni senzor na samim vratima. Ima i modem, te ako bilo sta ne valja, alarm je u stanju da pozove dva odabrana telefonska broja (licni mobilni telefon ili agencija za zastitu - nadgledanje itd...). Ima 2 "obicna" twitera po 130db. (kada rade, sve o cemu si u stanju da mislis je - izaci napolje sto pre!) Cuje se i u susednom kvartu...:D
Akomulator koji takodje sadrzi ce dozvoliti oko dan i po - dva rada bez struje!

E sad, tebi je dovoljan recimo magnet,jedan senzor,jedan twiter i modem (ako nema tel.linija ima i modem za sim karticu).
U takvoj konstalaciji sve zajedno moze da kosta oko 400-500?...
Nakon toga je tvoj, nema mesecnih ili godisnjih premija,mozes ga odneti bilo gde i opet koristiti a odrzavanje je da na svakih nekoliko godina da promenis akomulator (>20?) ili tastaturicu na konzoli (>20?) to je to...vrlo je pouzdano. Ovo su bar neka moja iskustva.
Za takav prostor i uslove , mislim da vam ne treba "ugradnja" (kablovi ukopani u zidove i slicno)...

e, odlicna kombinacija!:)

All times are GMT +1. The time now is 12:37 AM.