Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Jos jedan Rumunski Mega hit u najavi !!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37898)

Balast 11-05-2011 12:01 AM

Re: Jos jedan Rumunski Mega hit u najavi !!!

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 305694)
Jo? jedan od onih koji mogu napraviti hit kad po?ele ali im je to glupo i veća im je fora raditi za svoj gu?t:rolleyes:

Zajedničko svima njima je to da su sa prostora ex YU ( vrlo plodno tlo za wannabe hit makere i wannabe selektore nogometne reprezentacije) i da nikad nisu k***a napravili

Kad ti napravi? samo trećinu kvalitete ove pjesme i produkcije i to za 28 dana rada, onda se javi i ja ću biti prvi koji će ti čestitati:)

Jedno je glazbeni ukus koji uvijek mo?e biti različit i ne sviđaju nam se iste stvari a drugo je podcijenjivanje nečega ?to je već dobilo najveću ocjenu a to su ocjena publike sa 28 mil youtube wiewa, pozicija na chartu i zarada od prodaje

Pa da, jos uvijek i nadam se zauvijek radim muziku za svoj gust.
Zar to nije i bit nekakve umjetnosti?

Vjerujem da je Vama "proficima" gust ostao negdje u 25-toj ili prije, ali mogli bi se malo prisjetiti kako je to raditi za gust, a ne za pare.

Sto se tice tvog cestitanja, zaista me znam od kuda ti toliko visoko misljenje o sebi da mislis da bi mi tvoja cestitka nesto znacila?!
Vise mi znaci kada neki osamnestogodisnjak downloada ( besplatno, naravno ) neku moju stvar i stavi ju u playlistu. To je peak stvaranja umjetnosti, zar ne.
Ili dizanje para???

I da, stvar mi je totalni shit i ostace totalni shit...vrtice se mjesec dana i nakon toga ce nestati u zaboravu kao i milioni takvih stvari prije ove.
A cura ce se fino udati za lokalnog drugoligaskog nogometasa i varace ga sa vlasnikom lokalne birtije, ali koga briga.
Jebo me pas ako cemo vise ikad cuti za nju :)

Zasto se ovdje svi osjecate napadnuti ako netko ima drugacije misljenje???
Manjak samopouzdanja...sindrom copora...ili nesto trece?!

Dajte ljudi, naucite se pricati i prihvatiti tudje misljenje, ma koliko ono ne bilo u skladu sa vasim.

Marcus 11-05-2011 12:06 AM

Quote:

Originally Posted by Balast (Post 305676)
Ne kuzim sta je tu tako dobro???:confused::confused::confused:

Jedna najobicnija jeftina tech/dance pjesmuljica, uzasno odpjevana na katastrofalnom satroengleskom, lose producirana i k tome popracena pretencioznim spotom.

Da ne spominjem jeftinu, losu i k tome i prilicno ruznjikavu pic...pjevacicu.
A da ima sisu...ima!!!
Dvije, cak!

Iz zemlje u tranziciji za zemlje u tranziciji.
:banghead:

:rotfl:oplakao,ovo za ?atroengleski me dokusurilo

Dobro ne sla?em se u jednom produkcija je dobra,al tu le?e pare,d?aba bolje pjesme od ovih kojih mo?e? naći svugdje al ovo masa vari,ne kontam za?to al tako je.

Balast 11-05-2011 12:12 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 305687)
Ok - ukusi su razliciti..a i shvatanja...

a za BTW - ovo ne moze da se uradi za za 2-3 sata. Ako si IKADA probao da uradis nesto, onda znas da se za to vreme NEMOZE uraditi nista.

Kod nas naravno, SVI trose na pravljenje / programiranje / komponovanje i sve ostalo TOLIKO vremena i ZATO NAM JE MUZIKA TU GDE JE !!!!
:(:(

Jesu, razliciti su...i trebaju biti :)

Dobro, ajde...ne moze za 3 sata, ali jedna noc i imas hit!
Dovoljno sam dugo u ovome da znam sta se moze u kojem vremenu napraviti, i ako si opskrbljen i imas okvirnu ideju...ide!

I nemoj bas toliko podcjenjivati nasu muziku...ali ne u smislu kvalitete, nego ljudi se ipak puuuno vise trude od 2-3 sata, pa svejedno rade govna.
Eto nam sad i savrsenog pokazatelja za euroviziju.
Toliko truda, toliko "pametnih" glava, toliko tehnike, a ne znas koja je pjesma vece govno.
Zastarjela hrvatska, pokradena srpska ili pretenciozna bosanska :)
Uzas do uzasa!!!

cAAc 11-05-2011 12:23 AM

Quote:

Jedno je glazbeni ukus koji uvijek mo?e biti različit i ne sviđaju nam se iste stvari a drugo je podcijenjivanje nečega ?to je već dobilo najveću ocjenu a to su ocjena publike sa 28 mil youtube wiewa, pozicija na chartu i zarada od prodaje

Meni se ovo licno ne svidja (u sustini ceo taj 'novi' euro dens kao i mnoge druge stvari) ali je cinjenica da je popularno i cak sta vise volim da zavirim u ovakve tredove (ali se trudim da ne pisem nista) i bilo bi lepo kad bi vise ljudi kacilo neke stvari koje im se svidjaju i za koje smatraju da su neka vrsta hita (iz bilo kog zanra) jer volim da sam apdejtovan sa svim sto se desava(sad sam se setio MihaBlaze ili kako sa metal bendovima koje je kacio u promociji).
Sad mozda covek slusa dens muziku al ga smara ovaj podzanr ili sta je vec i ne vidi neku buducnost ovoga ali opet o tome moze u nekom drugom topiku bez srdnje i ljutnje.
Ovo pisem samo zato jer ne bi voleo da bilo ko odustane od svog tripa jer koliko god puta se nisam slozio sa nekim na forumu mozda isto toliko puta i jesam ,a kad je rec o produkciji svaciji savet je dobar bio od hopera ,densera ,tehno manijaka ili koga god vec i glupo je razilaziti se zbog slicnih rasprava

AudioStorm 11-05-2011 12:35 AM

Quote:

Jo? jedan od onih koji mogu napraviti hit kad po?ele ali im je to glupo i veća im je fora raditi za svoj gu?t:rolleyes:

Nemoj da prozivas.Nisam ja rekao da mogu da napravim hit kad pozelim,nego ti :mad:

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 304849)
Taj Buenos Aires pola foruma napravi bez problema.

VIDIS ??

cAAc 11-05-2011 12:56 AM

vezano za topik ..mislim da rumuni imaju dobru prodju na zapadu sa ovim najvise zbog tog etna koji pametno provlace kroz te njihove hitove ,a na zapadu nisu toliko ceste pa verovatno i zbog toga interesantne ..plus sto su progurali vec par komada i sad im je mnogo lakse ..moguce i da isti lik tripuje sve ovo

fosnex 11-05-2011 01:18 AM

Quote:

Originally Posted by balast (Post 305700)
pa da, jos uvijek i nadam se zauvijek radim muziku za svoj gust.
Zar to nije i bit nekakve umjetnosti?

Vjerujem da je vama "proficima" gust ostao negdje u 25-toj ili prije, ali mogli bi se malo prisjetiti kako je to raditi za gust, a ne za pare.

Sto se tice tvog cestitanja, zaista me znam od kuda ti toliko visoko misljenje o sebi da mislis da bi mi tvoja cestitka nesto znacila?!
Vise mi znaci kada neki osamnestogodisnjak downloada ( besplatno, naravno ) neku moju stvar i stavi ju u playlistu. To je peak stvaranja umjetnosti, zar ne.
Ili dizanje para???

I da, stvar mi je totalni shit i ostace totalni shit...vrtice se mjesec dana i nakon toga ce nestati u zaboravu kao i milioni takvih stvari prije ove.
A cura ce se fino udati za lokalnog drugoligaskog nogometasa i varace ga sa vlasnikom lokalne birtije, ali koga briga.
Jebo me pas ako cemo vise ikad cuti za nju :)

zasto se ovdje svi osjecate napadnuti ako netko ima drugacije misljenje???
Manjak samopouzdanja...sindrom copora...ili nesto trece?!

Dajte ljudi, naucite se pricati i prihvatiti tudje misljenje, ma koliko ono ne bilo u skladu sa vasim.

amin!:d

LA-2A 11-05-2011 01:31 AM

opaaa balast pa ti mora da si neki opasan hit mejker sa ovih prostora...daj majke ti napravi meni jedan hit i resi me svih muka i ja cu ti uredno platiti kolko trazis kad ta pesma postane hit

Bockie 11-05-2011 01:54 AM

Svi su pomalo u pravu. Vec neko vreme oklevam, ali Balast, alal ti kurac! Svaka cast! E jebalo majku, 2 usrana akorda okovase u zlato, a nemoz' biti grdje smece...!

Ma nikad mozda ja ovo ne bih napravio, ali pricamo o tome da neki pekari koji naliju kecap i akrilnu salamu na testo zive bolje od ovih sto prave "puter" kifle...!
Mlacenje prazne slame, "mega hit",a povraca mi se , pa ovo je Srdja Moby dick radio 92'ge i to sa puno skupljim spravama...

Nece to na dobro izaci kad rumuni prave "dobra" kola i muziku... ... ... ... ...

cAAc 11-05-2011 02:15 AM

devedesete su u fazonu i verujem da bi isti taj Srdja,DrIggy i slicni sad super prosli (mediji bi kocili jer je sad sve sem politike i reklama cenzurisano)

a evo na sta se treca generacija dizelasa(mnogo je pozitivnija od one moje prve) danas lozi

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/eHpXJ5xotko" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

pola akorda

mada hardbass zasluzuje poseban tred

All times are GMT +1. The time now is 01:01 PM.