Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Remix za kod nas... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37872)

DaBear 09-05-2011 11:11 AM

Re: Remix za kod nas...

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 305539)
Sto bas SSL G kanal? Drugaciji EQ od obicnog?

Dobro pitanje...heheh..

Odgovor - onako.
Pod 1, To je bio prvi EQ koji sam otvorio, pod 2, ima te neke srednje koji lepo rade na vokalima..pod 3, nije mi trebalo neko super "orudje"...sve je to isto

MUzzY 09-05-2011 04:38 PM

Hehe :) nisam ni mislio da postoji neko super orudje :) Mislim, "crap goes in, crap comes out" a verujem da je snimak glasa ipak bio dobar. Pitao sam te namerno za G kanal jer znam da je izmedju pravih modula najveca razlika u EQ-u a posto mi je promakla prilika da ga probam na pravom SSL-u u Pinku mislio sam da ces mi ti skrenuti paznju na neki poseban detalj ;)

DaBear 11-05-2011 02:36 PM

videcu ako mogu da stavim neke "pre i posle" fajlove za uporedjivanje.

Solozabal 11-05-2011 03:56 PM

Svidja mi se na prvo slusanje pogotovo bass i glas :grin:.. Ono sta me zasmetalo je vec isfuran guettin arpeggio i dosta primjetan sidechain.

Surfer 11-05-2011 03:59 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 305578)
Hehe :) nisam ni mislio da postoji neko super orudje :) Mislim, "crap goes in, crap comes out" a verujem da je snimak glasa ipak bio dobar. Pitao sam te namerno za G kanal jer znam da je izmedju pravih modula najveca razlika u EQ-u a posto mi je promakla prilika da ga probam na pravom SSL-u u Pinku mislio sam da ces mi ti skrenuti paznju na neki poseban detalj ;)

G EQ ima dosta agresivniji zvuk od E EQ- a i meni se isto sviđa na vokalu i na bubnju jer se dobiju dosta br?i tranzijenti od E, pa je zato i dobar kad ?eli? da ne?to iskoči u miksu.

@Da BEar

Odličan remiks kolega. Up to date. Sviđa mi se preciznost i razrađenost. Vidi se da jo? uvijek ula?ete u znanje, ba? kao i ja, usprkos tome ?to imamo 40 i kusur godina. :)

DaBear 11-05-2011 04:10 PM

@ Surfer - Tnx! Pa mora da se prate trendovi...inace mrka kapa!! :D

@ Solozabal - pa to side-chain pumpanje je "sound of now" i treba da bude izrazeno. Ima i pesama sa jos vise preteranim settingom! Ovo je bas umereno...mainstream!

MUzzY 11-05-2011 04:59 PM

@Surfer: Hvala za info! Bas cu da probam i uporedim.

@DaBear: Najagresivniji sidechain pumpanje u rock-u sam cuo na Nickleback dark Horse albumu. Ono, baaaaas je izrazeno :) U ovom tvom mixu mi ne smeta.

cAAc 12-05-2011 10:19 AM

stvar je ista kao original ,zamenjeno par stvari ..jel to ona tako htela?

DaBear 12-05-2011 11:37 AM

Quote:

Originally Posted by cAAc (Post 305826)
stvar je ista kao original ,zamenjeno par stvari ..jel to ona tako htela?

Ne..ja sam tako hteo. Nije poenta da pesma nemoze da se prepozna.
Takodje, treba uzeti u obzir koga targetujes sa remiksom, pogotovu kod nas. 99% ljudi u diskotekama hoce da prepoznaju pesmu - mnogo vazno!
Tzv - mainstream full vocal mix.

Ako zalutas u neki teski underground - koga to zanima??
Jel treba da se razbezi narod sa dance floor-a?

Kad kazes isto - nije isto. Ovde su neke stvari izrazenije i doterane za club. Takodje, gledalo se da se ovakva verzija moze vrteti i na radiju i na TV - znaci nema uvod (samo bubanj) od 1 minut za mixing in...(to kod nas komercijalni DJ slabo rade po diskotekama za koje je ovaj mix napravljen).

Kod remixa je najbitnije da pogodis zeljenu publiku i sa druge strane takodje zadovoljis poslodavca (record label, artist, manager).
Znam tonu DJ ovde koji dobiju (jedva) da urade neki remix..onda zastrane, stave jednu rec od pesme, ispadne mix koji nema veze sa originalom i ne podseca na original uopste i naravno, record label kaze: "hvala, ali nije to to!" I sledeci put njh preskoce !!

Nekada je i sama pesma 70% ili 80% tu ali treba malo da se dotera - niko ne kaze da sad treba 100% sve da se zameni. Kao ni sto ne treba da se roka 10 plugova na svaki kanal (posto ih imamo ko salate!)

Sandzama 13-05-2011 03:37 PM

Tipicno Surferski remix ;)

Ono sto se kaze, ne verujem da bih bolje napravio.

Maja, jedan od najzanimljivijih vokala kod nas (barem meni)

Suma sumarum: Profi!

PS: I dalje nije embedovano - Chrome OSX

All times are GMT +1. The time now is 02:10 PM.