![]() |
Re: Evo ima tri godine
Citam kritike za taj bas i evo ajd, reko da i ja bas cujem. Koristim slusanje koje izuzetno dobro poznajem.
Bass je OK!!! Moze se podvesti pod "producentska sloboda", pod "eto tako sam hteo" pod "masnije" itd... U svakom slucaju tehnicki potpuno ispravno i nema ko sta da kaze u tom smislu. Ako si ti tako hteo, onda je to - to... Bubanj padne u refrenu. Ok je da se desi "zasicenje" snimka zbog slozenijeg i brojnijeg aranzmana, ali IMHO, ovo je dosta drasticno u odnosu na prelaz na dobosu i onda odjednom "buć", propade bubanj. Licno mislim da je vokal preglasan i prekompresovan. Mozda i moze ova doza kompresije ,ali tisi vokal, ili opet IMHO cak i bolje - manje kompresije, a ista glasnoca, pa malo "voznje" vokala. Sve i da ne odlucis tako, ipak apelujem da bar probas. Probaj da smanjis threshold (bar u-pola) i "rucno" izvozas vokal. Bice mnogo "zdraviji"... Other than that, mislim da za sve ovo publiku koja ovo slusa - zabole testis... |
Quote:
Bravo Boki, apsolutno oko istih stvari sam i ja razmisljao...! I meni bubanj pada ali u predrefrenu (previshe) i malo u refrenu..Samo nisam siguran kako to da sredim...volumen nije u pitanju..??? Trebalo bi smanjiti malo kompresiju glasa...ali opet sam i tu u nedoumici oko jacine glasa...slusao sam i poredio npr. neke Joksimoviceve stvari slicnog karaktera i to je ta jacina glasa... mada za moj ukus opet previse jak, pa sam zbog toga u nedoumici sto se tice volumena da li smanjiti ili ostaviti..? A sto se tice dugmeta...i bila je ideja da bude nesto u tom stilu..:D |
Rekao bih da je razlog delom mozda i nekakvo "zatezanje" na masteru. Mozda je i to razvuklo vokal na ustrb dinamike.. (?!)
Olabavi master (ili cak iskljuci privremeno) i probaj da se poigras sa voznjom vokala "rucno", i naravno - zaustavi obilno krvarenje kompresora na vokalu... :wink: Mozda ce to iziskivati dodatan edit vokala,tweakovanje,domincavanje, ali neka, vredece...! Cesto ljudi posegnu za kompresijom da bi vokal "seo" u matricu... To je ok na live-u, tamo sav sound ulazi u sve majkove i lakse prodje takav pristup, ali ovde ima jos dosta posla. Ne kazem da do sada nije dobro, ali cujem da moze mnooogo bolje! Dakle vredi truda... Probaj, gotovo sam 100% ubedjen da je u tome kljuc! Kad dobijes bolji rezultat, onda se dalje igraj sa masterom i "dotezanjem'... PS, nemoj previse obracati paznju na "Joksimovice" i ostale, zdrav razum nalaze da kad smanjis slusanje na granicu cujnosti, treba da izlazi vokal, dobos, gitarske solaze i da se cuje da nesto okolo suska... |
All times are GMT +1. The time now is 11:41 AM. |