![]() |
Re: Kako napraviti hardware na bazi vst-a?
Quote:
Napravices neku distorziju, imaces mogucnost da probas da je izmenis, da se igras elementima (dok ne spalis iste, ili jos gore - uredjaj na koji je vezana), ali tako se pocinje. Ja sam svoj prvi rucni rad pojacala povezao na izlaz sa Amige500, koju sam kupio prodajuci delove tela, ali proradilo je :) A moglo je i da ne proradi... Da mi sprzi "prijateljicu 500" :) Ko zna, mozda na kraju i dobijes ono sto si hteo, ali treba ti velika zelja i strpljenje, malo predznanja i srece. Dan danas koristim svoje DIY pojacalo za slusanje muzike u kuci... A dosta se i nauci usput. Quote:
Postoje razne DIY metode, od crtanja markerom do foto postupka. Ja licno volim foto postupak, jer jedino tako - skoro da moze da se napravi stampa za maticnu plocu ! Ostale metode su malo neprecizne... Nije toliko komplikovano kako izgleda, foto sprej se da lako nabaviti, zivina sijalica takodje, u nekoj radnji elektro instalacija i ne mora da ide preko prigusnice, ne mora da se razbija, samo je malo duze vreme ekspozicije i to je to. Trebace ti laserski stampac, paus, foto lak, zivina sijalica, stona lampa, sona kiselina, hidrogen, kausticna soda za razvijanje foto laka (oprezno s ovim, nagriza kozu kad je koncentrovana), mala rucna modelarska busilica 1mm, lemilica, kalaj... @Kravadinka - Svaka cast na trudu - to ja zovem entuzijazmom :D |
Hvala, ima i entuzijazma, ali u pitanju je biznis. :)
Uredjaji postoje i rade, sad je samo jos marketing ostao da se zavrsi... Postoji platforma koja je na bazi Widnows-a i koja moze da sluzi za nesto sto autor teme zeli, kostace oko 120 Eura, bice mala i prenosiva, moze da se spakuje u 1U 19', a moze i manje. |
Quote:
A o kakvoj je to platformi rec ? Cemu bi sluzila (uglavnom) ? |
Pa to sto si rekao da se dobro upakuje i da se dobro izreklamira vec nosi gomilu troskova, pa samim tim i cena mora da ide dole da bi bilo cost efective, a onda se isplati samo na veliko... :wink:
Ovo drugo sto sam pomenuo moze da sluzi za LIVE, lako je za prenosenje, kompaktno je, mogu da se koriste pojedini virtual alati, problem je samo snaga i ogranicenost u tom smislu, ali zato je cena ta kakva jeste. Moze se ici na vise snage, ali ce kostati vise. Ovo je mnogo isplatljivije od laptopa, pritom nije potreban monitor, a moze se koristiti mali 7 inch display, kao i PCI zvucne kartice. Sve se moze zapakovati u jednu manju kutiju, cak i rack i tako nositi na nastupe. ideja je da se na ovoj masini podigne jedan Kontakt sa bankom semplova i 16 kanala, ili eventualno Guitar Rig, TH2, ili nesto slicno za gitariste, ili Audiomulch i recimo 4 audio kanala sa SSL Channel pluginom na svakom. Sve vec postoji i koriste pojedini, ali pitanje je samo kako smanjiti troskove, nemati monitor i mis u toku svirke, kao i jednostavno ukljucivanje uredjaja i da se on sam podigne, a opet da sve to bude crash-free... :wink: |
Quote:
|
Quote:
|
totalno je besmisleno praviti analognu distorziju po ugledu na vst plugin.. Koliko bi u stvari kesa i sati rada trebao da potrosis na prototip?(5k+ evra/sati? :D)
Ono sto tebi treba je V-Machine |
Quote:
|
Quote:
Vec sam rekao da je distorzija jedan od najlaksih efekata za DIY. Evo jednog nasumicnog primera - nazvali su je "Stratotrasto". Meni bi za ovo trebalo 20 - 30e (najskuplje ovde su neki bolji potenciometri) i jedno slobodno popodne... Nemam pojma kako bi zvucalo. Primer distorzije: http://solderman.fatabur.se/Future%2...ocd_Layout.jpg Ali posto covek hoce BAS istu takvu distorziju kakvu daje taj doticni plugin - najpametnije je upotrebiti taj v-machine i imao bi isti taj efekat - on stage. Samo, ne bi izbegao digitalni deo, i dalje bi bilo slicno kao da je uzeo laptop i povezao ga... Ili sto da ne, mozda i kravadinkovu platformu (kravadinkinu ?!) ? Mogao bi i ceo NI GUITAR RIG da potera ? |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:20 AM. |