Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36905)

STUDIOTON 11-02-2011 01:48 AM

ni adam nije vise ko sto je bio :(

Sent from my iPod touch 4G using Tapatalk

bornaa 11-02-2011 07:52 AM

Re: Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija)

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 299016)
A radio sam 2 miksa za Rockness-a (grupa Heltah Skeltah, ko iole slusa rap zna ko su oni), ljudi nisu imali zamerke ni na sta... Sta vise rekli su da im je odnos kick-bass perfektan :D

nisam nit reko da se ne moze na njima radit, uvijek mos neki workaround napravit. ali mogo sam se i ja sa svojim starim renoom 4 koji je palio iz 30-og pokusaja vozit gdje sam htio,ali mi je svejedno popio tone ?ivaca :D...a isto tako mislim da bi mi o ovaj prekrasni adam AX popio ?ivce dok bi radio jer bi zasigurno svako malo naletio na taj prde?.

?teta po?to su zvučnici naprosto fenomenalni, ako uskoro izbace sredjenu seriju il poprave ove sta imaju u zalihama, uzimam ih odma!

HrastProgrammer 11-02-2011 09:03 AM

Hmmm, razmisljao sam da s A7 (koji me sluze perfektno) prijedjem na nesto malo vece, tipa A8X, ali ako cijela serija ima problem onda cu definitivno pricekati ...

kejkz 11-02-2011 10:11 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 299018)
Kejkz, sintetizuj u Sound Forge-u sine na 45 Hz i pojacaj zvucnike.

Ce probam, mada nisam znao da ovi malci mogu to da odsviraju.

bornaa 11-02-2011 10:33 AM

pa i nemogu. ja bi reko da je problem naočitiji na 60-70 hz

Jan 11-02-2011 02:21 PM

Quote:

Originally Posted by bornaa (Post 299037)
nisam nit reko da se ne moze na njima radit, uvijek mos neki workaround napravit. ali mogo sam se i ja sa svojim starim renoom 4 koji je palio iz 30-og pokusaja vozit gdje sam htio,ali mi je svejedno popio tone ?ivaca :D...a isto tako mislim da bi mi o ovaj prekrasni adam AX popio ?ivce dok bi radio jer bi zasigurno svako malo naletio na taj prde?.

?teta po?to su zvučnici naprosto fenomenalni, ako uskoro izbace sredjenu seriju il poprave ove sta imaju u zalihama, uzimam ih odma!

Mislim da ih od pre par dana salju sa napunjenim portovima, znaci unutra je taj materijal ili sta vec koji apsorbuje taj port noise ... Svaka kutija sa portovima ima port noise, neka manje neka vise...Boggy je to objasnjavao na mom threadu za monitore... Ja treba da uskoro nabavim jos jedan par i razmisljam izmedju kombinacije Dynaudio BM15 P (novi ako mogu da se nadju, ili dobri polovni) + BoZo amp, ili Quested S8R ... Uz A7x i uz jos neke male tipa auratone

bornaa 11-02-2011 03:00 PM

imas kakav link za to s punjenim portovima? trolam ovaj adam teh support a nikako da mi golupcici daju neku korisnu informaciju. zanima me hoce li to utjecat reprodukciju basa il cak promijeniti sound cijelog zvucnika.

adame bi najvise htio ove, ali ako ne namjeravaju uskoro sredit to volio bi imat tu informaciju da pocnem trazit nes drugo.

slazem se da svi imaju port noise, ali adami novi ga imaju na debelo pre niskim levelima.

Jan 11-02-2011 04:50 PM

Danas su mi se javili iz supporta i rekli su mi da ce doci kod mene da uzmu zvucnike, da ce da popune portove ili sta god i da ce ih vratiti za nedelju-dve...
Ja im reko da sam iz Srbije, dal to nije problem za njih, rekli su da nije da mogu doci do mene bilo gde, ako treba i ispred vrata mog studija :S

Tako da problem resen, reko sam im da dodju kad hoce

kejkz 11-02-2011 05:15 PM

haha, sad sam i ja čuo na mojim a3x kutijama ovaj efekat, zvuči zanimljivo, kao kada prejak signal ?ibne? u neke malene kutije, samo suptilnije. Jebe? ga, to znači da verovatno ima problema i na 80 hz. Moraću ih i ja zvati da svrate ;). Ovo mo?e da se koristi kao efekat za d'n'b bez problema.

Jan 11-02-2011 05:29 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 299076)
haha, sad sam i ja čuo na mojim a3x kutijama ovaj efekat, zvuči zanimljivo, kao kada prejak signal ?ibne? u neke malene kutije, samo suptilnije. Jebe? ga, to znači da verovatno ima problema i na 80 hz. Moraću ih i ja zvati da svrate ;). Ovo mo?e da se koristi kao efekat za d'n'b bez problema.

Meni je neverovatno da ce mi doci na gajbu da ih pokupe :S Prosto ne mogu da verujem :S

All times are GMT +1. The time now is 12:28 PM.