Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Test preampa (6kom) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36662)

OFF 27-01-2011 07:19 AM

Re: Test preampa (6kom)

Quote:

Originally Posted by tomycrosound (Post 297590)
preslušavajuć samo vokal ovako na slušalicama trudio sam se čut razliku, al ne mogu se pohvalit da sam nešto konkretno čuo :-( Bubnio bih PRE3 ovako izabrao nasljepo kao meni najbolji, al bez nekog argumenta, samo mi se u tom trenutku učinio onako.. ne znam.
A sad jedan OT
pošto sam se igrao umiksavanja vokala na matricu, volio bih čut tu stvar završenu kako zvuči..

mislim da nije poenta slusati ovakve testove na slusalicama..... bar meni, je razlika u boji, koja se mozda jedino i moze uociti na slusalicama (a na zvucnicima se pored boje cuju i mnogo bitnije stvari)... najmanje bitna...

A mix, :).... pesma nije od ljudi koji je sviraju, vec jednnog ovdasnjeg megapopularnog pop pevaca, tako da nema smisla mixati ovo dalje od potrebe emitovanja za TV za NG program:wink:

tomycrosound 27-01-2011 08:13 AM

Evo sad na monitorima ja također ne čujem razliku :-)
Malo su sibilanti drugačiji od jednog do drugog i čujem nijansu u ni?oj freq i to je to. Velika razlika u cijeni, a ja jedva čujem razliku u zvuku :confused:
A za "najlo?iji" po meni odabrao bih PRE2.

OFF 27-01-2011 11:10 AM

hehe, nisu bas tako male razlike, ja bar mislim........a ono sto je zanimljivo, puuno su cujnije bile kada sam probao bubanj umesto vokala

tomycrosound 27-01-2011 08:09 PM

a, ne znam, neću ni?ta tvrdit samo ka?em ?to ja čujem ili ne čujem.
Dodu?e, u netretiranoj sobi na Alesisima slu?am pa mo?e i to bit razlog.

Maiv 29-01-2011 07:16 PM

Kad ce rezultati?

Sad sam bas poslusao na monitorima, razlike su male ali na glavnom vokalu rade razliku...

Favoriti su mi Pre 1 mod i pre 5c, bas me zanima koji su to preampovi:)

OFF 29-01-2011 08:30 PM

Pa, cekam da se jos malo ljudi ukljuci u test, pa cu okaciti..... zanimljivo je kako svi imaju razlicite favorite:)

Maiv 29-01-2011 08:49 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 297799)
zanimljivo je kako svi imaju razlicite favorite:)

bas me zato i zanima... kao sto je netko rekao, svi su upotrebljivi...ostalo je ocito stvar ukusa

OFF 29-01-2011 08:58 PM

A kako vam se cine razlike izmedju nemodovanih i modovanih?

Maiv 29-01-2011 09:18 PM

Pre 1 modovani mi je dosta bolji od orginala, kao da je rijec o barem 40% skupljem pre-u. Jeli to taj famozni Golden age?
Imas mozda koji take s nekim transparentnim preampom? (sa zvucne kartice ili tak nest). Zanima me koliko je u pitanju mikrofon a koliko preamp...

OFF 30-01-2011 12:11 AM

Trident s20 bi trebalo da je najtransparentniji od ovoga sto imam, solid state dizajn bez trafoa, brz, cist i malo bezmudno sterilan preamp.... tu je medju primerima..... :)

Golden age nisam modifikovao, ali cu verovatno to uraditi, to je malo veca investicija od dosadasnjih modifikacija..... postojece modifikacije, na primerima su SAMO promene opampa (stavljeni 5532 umesto originala) trosak po kanalu oko 1 euro za delove :D

All times are GMT +1. The time now is 11:23 AM.