![]() |
Re: Dobrodo?'o Nik?a :)
Quote:
:)))) |
Re: Mirakul - Bass
Quote:
Davno nisam video ovako direktne, konkretne i iskrene odgovore bez filozofiranja . Veliko postovanje postalo jos vece :) |
Quote:
Bravo za gosta! |
Re: Unca Fibre - Bass
Da li nam mozes nesto reci o radu sa Tony Levinom na "Unca Fibre" - neke zanimljivosti, koji instrumenti, kakav ste lanac koristili za snimanje itd?
Posto najcesce u svojim aranzmanima ti sviras bas, mozes li nam reci koje bas gitare preferiras i kako ga tretiras (samo DI, DI+kutija, itd), i da li u tim situacijama koristis neke cabinet simulatore (Line6 ili tako nesto)? Hvala puno i pozdrav! |
Tony Levin je donio svoje gitare - Music Man i Chapman Stick (10 zicana "daska").
Isli smo uglavnom direktno u Tubetech-a, ali u par pjesama smo paralelno isli u Line 6 BassPOD, a u jednoj kroz neku njegovu distortion pedalu, ne sjecam se koja, ali interesantno... Za razliku od Pina koji nije zapisivao nista, Tony je trazio da mu napisem akorde i/ili note (ako nisu osnovni tonovi). Snimali bi 3-4 take, pa sam ja kasnije editirao, i birao. Sound izvrstan, ali mi Pino ima bolji groove. Ja imam Music Man StingrRay5 (ima i piezo) i Ibanez fretles (takodje 5 zica). Uglavnom direktno u AC labs (ili Creamer) pa u 1176. Nekad paralelno kroz Line6BassPOD, a nekad dodam plugin (Ampeg)... Ali je bilo i snimanja kroz gitarskog POD-a, kroz Gitarskog Marshalla... |
Hvala puno na odgovoru! Kada si pomenuo snimanje DI signala direktno u CL1B, da li pod tim podrazumijevas povezivanje bas gitare direktno u 600ohm ulaz iza (bez ikakve vrste DI boxa izmedju za prilagodjavanje impedanse)? Vjerujem da tada Tubetech daje jako lijepu koloraciju :) Da li u tom slucaju Tubetech koristis i za malo kompresije (na usput) ili samo za boju? Ako mozes da nam opises benefite koje imas sa tim pristupom.
Hvala jos jednom i pozdrav! |
Prvo DI box, pa onda Tubetech...
A kad idem u AC Labs ili Creamer onda bez DI boxa |
All times are GMT +1. The time now is 08:04 PM. |