Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Nik?a Brato? (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=149)
-   -   Tvoj setup ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36518)

Goran 18-01-2011 07:27 PM

Re: Tvoj setup ?

Quote:

Originally Posted by MD (Post 296715)
Sorry na offtopicu ali...

Pravo osvje?enje na forumu i u?itak za čitanje, pogotovo kad takvi "prizemljeni" stavovi dolaze od tako poznatog producenta sa radovima koji prezentiraju znanje i daju temelje izjavama... za razliku od mnogih teoretičara sa slaba?nim primjerima prakse...

:D

+1 :wink:

branoy 18-01-2011 11:59 PM

od mene +1001 za sve sto kaze!! majstor je majstor, godine rad iskustvo.. !!

Synclavier 25-01-2011 10:55 PM

Muzikalnost + ispravna filozofija + dobro koncipiran setup... i eto resenja!:da:

Rasta 31-01-2011 11:02 AM

Quote:

Originally Posted by nikolica (Post 296567)
kratka prica - prije 7-8 godina smo radili neku plocu u Engleskoj (crossover music, kombinacija klasicne i pop-a) u studiju Olympic (vrhunski studio,
sve najbolje sto ima, SSL9000K, i Pro tools, tad najnovija verzija, Mac)
isti projekt ja drzim i paralelno vrtim na svom laptop-u u Nuendu, samo se ne mogu spojiti na njihove Prism konvertere, Toolsi su padali cca 5-6 puta dnevno, i tako svaki dan u tih 15 dana, a Nuendo nijednom!
Sve isti fajlovi i isti ili slican procesing...
Eto, takvo je moje iskustvo, imam i svjedoke...

Postovanje, Niksa!

Hm, mozes li mi srediti job u Olympicu? :-))). Moji HD toolsi i to na PC-u, evo guraju 5. godinu, najmanje 300 dana u godini i, osim manjih virusnih problema (prehlade uzrokovane tudjim stickovima i hardovima), nikad nije niti stucnuo. Prije toga u Gami (gdje smo se i sretali u prolazu) sam se isto trudio da kompjuteri sljakaju bez problema. Pa, kako ocigledno u Olympicu nemaju kvalitetnu tehnicku podrsku, ne bi mi lose doslo u ovakvim vremenima, da odem na par mjeseci u srce trulog kapitalizma :-))).

Sto se tice filozofije oko konvertera potpuno se slazem s tobom. Silom prilika imam tri razlicita osamkanalna konvertera (studio se zove Partyzan, pa je takva i oprema :-)) i svaki ima svoj specifican zvuk. Tako, bez obzira sto je nomenklaturno neki konverter bolji, ponekad neki instrument bolje legne u zvuk snimljen na losijem konverteru.

U skladu s onim sto kazes, ali s radikalnijim pristupom, ponekad neke snimke i soundblaster pozlati, jer je izvedba jedna i jedistvena i nikada vise taj glazbenik nece poniviti takvu snimku. Zgodan primjer je i ova pjesma: http://www.myspace.com/mybuddymoose/...night-59624241 ,gdje je zenski vokal snimljen u kucnim uvjetima uvaljen u snimku nekoliko mjeseci nakon sto je cura preselila u New York.

nikolica 01-02-2011 12:04 AM

Na moju zalost, Olympic vise ne postoji. Prije nekih 3-4 godine je pretvoren
u stambeni kompleks. Kao i jos neki studiji u Londonu u kojima sam radio
(Sony Music Studios, Eden studios...) mozda je do mene :-)
Vremena su gadna za taj biznis, sve vise se radi "kod kuce", veliki studiji su
se sveli na snimanje bubnja, velikih orkestara, i eventualno miks.
Metropolis u kojem smo radili prije godinu dana, vecinu vremena radi postprodukciju za video igrice, ili mastering....

nikolica 01-02-2011 12:06 AM

Ispravak, prije dvije godine su zatvorili Olympic...samo meni izgleda da je bilo
davno.

alen 10-02-2011 05:44 PM

Quote:

Originally Posted by Synclavier (Post 297470)
Muzikalnost + ispravna filozofija + dobro koncipiran setup... i eto resenja!:da:

Ovo cu ti morati uzeti za signature,nadam se da nemas nista protiv... :wink:

Synclavier 12-02-2011 01:01 AM

Quote:

Originally Posted by alen (Post 298977)
Ovo cu ti morati uzeti za signature,nadam se da nemas nista protiv... :wink:

He, he, naravno...:wink:
Al' ce da kaplje od "autorskih prava" (salim se)...:rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 10:51 AM.