![]() |
Re: Andy Sneap i SSL
Pa kad ima 2 panela sa azmafonom iza.:) I njih drzi u garazi pa ih pokupi kad uzme toshiba lap:D
|
Quote:
|
Quote:
NS10 su mu glavno oružje... piše da ima Dynaudio M1, ali nisam ih nikada vidio na nijednoj slici iz studija, a pratim ga odavno... Što se tiče Line 6 pod... zar nekome treba Andy da sami sebe uvjerite da gluposti poput "sa tim se ne može" ne stoje? Pa Andy koristi 99% pluginova u radu i do ovog SSL-a je radio sve ITB. Ali ne zna čovjek... možda nema para od svih tih bandova što je snimao?! Pa on je masterizirao novi Dimmu Borgir (pravi simfonijski orkestar su koristili) isključivo sa Izotope ozone! A band je prva klasa, visoko tiražni band, metal MTV. I sam radi većinu mastera za svoje mixeve. Bez skupih sprava, bez filozofije. A kako to zvuči, dovoljno je poslušati. Kaže, slao bi to po svijetu, raznim mastering studijima i uvijek kad bi dobio mastere, shvatio bi da on to bolje radi. Pa je odlučio sam masterizirati. Što se tiče POD. Andy je die-hard pristalica ozvučavanja pojačala, raznog kombiniranja gitara, cabineta, glava... a i ima zavidnu kolekciju. Ne znam zašto bi koristio POD, kad je poznat po vrhunskom soundu ozvučenih pojačala. Pod xt je isprobavao, jer je na svom forumu čuo odlične snimke sa tom spravom. Onda je stavio jedan svoj sample sa POD xt i ne trebam govoriti da je to zvučalo super. Inače, koliko znam, jedini album koji je radio a da je sound isključivo POD, je Biomechanical- Empire of the worlds. I to zato jer je band poslao trake na mix snimljene sa POD-jem, a bubanj je Battery. Doslovno u dnevnom boravku snimljen. Kako zvuči POD i Battery kad Andy smiksa? Odlično, eto kako. Eto koliko je bitna oprema. Slično je i kada fanovi na forumu u nevjerici pitaju "Andy, pa zašto emg hz? Zar nije to loš pickup!" On kaže "zato jer je dobro zvučao sa tim pojačalom"... Pa postoji GOMILA producenata koji koriste POD procesore ili Pod farm, pa rade bolju metal produkciju nego je itko ikada na Balkanu u ne znam kakvom studiju... Joey Sturgis kao primjer. http://www.youtube.com/watch?v=bJroU3jwatA Čuli ste na forumu Nikšu Bratoša (dobro, on ne radi metal ali valjda zna što govori) a i bandovi poput My dying bride, na novijim albumima isključivo koriste original POD (prva verzija), kao i za live. To je jedan od razloga zašto sam nedavno nabavio i tu spravu. I zaista super zvuči. Meni bolje od Pod farm (najnovije line 6 simulacije). A svi protivnici simulatora se nisu baš bunili kad je Nikša Bratoš to pisao. Što se tiče ovih novih fotografija studija, većina tog outboarda je tu stavljeno, kako on kaže, zbog potrebe fotografiranja, a inače to ne koristi. Pluginove koristi većinom, bubanj isključivo metric halo. Reverb najčešće onaj iz protoolsa. Waves c4 na gitarama, itd... Quote:
Znaš kako on snima bandove, kada ne rade u njegovom studiju? Uzme laptop, karticu, par preampova, malene Genelece, iznajme kuću negdje, i snima doslovno sa tim laptopom u kući u improviziranom studiju (Exodus naprimjer). :) |
Quote:
|
Quote:
|
postoji i Flextone Line6, koji je već na potpuno drugoj bazi rađen, pa Vetta, pa svašta, POD je samo jedan od Line6 proizvoda. Za sebe mislim da sam radio sasvim dovoljno sa živim pojačalima i sa simulacijama, da bi mirna srca mogao da kažem da ja ne umem da iz POD sprave izvučem jednako dobar ili bolji rezultat nego sa živim pojačalom i jednom 57icom, od skora sa SM7B. To ne znači da nije moguće, samo da ja ne umem. Odličan mi je kao cost-effective rešenje, ali kad želim nešto do krajnjih granica mogućnosti svog umeća, obavezno mi smeta već postojeća predprodukcija L6 zvuka. Sad upravo mixam onaj brit album (imate primer u sekciji Promocija radova), koji je ceo bass i gitare sniman preko L6UX karte, i živu muku mučim da se izborim sa postojećim ograničenjima. Bass mi je mutan i nedefinisan (što je pre svega do svirača i instrumenta), ali su mi gitare već nekako previše low i high passovane, ima ih od 200hz do 4k, i izvan tih okvira NEMA NIČEGA.. i onda rađam mečku da napravim mix oko toga. Što je opet, verovatno, do mene.
|
Sve za Endija stoji - sve je dobro i sve moze da se upotrebi ako se zna kako!!
Ovde svaki dan vidjam gomilu producenata koji imaju brdo hardwera (koji se nakupio vremenom) ALI sve vreme koriste plugins ! Dobri su, mogu da se automatizuju, total recall, itd itd.. Hardware se ne isplati prodavati (cene su otisle dole) a lepo izgleda na slikama i "zbunjuje protivnika" (citaj - mlade producente) !! :D Disko kuce ovde sad ocekuju da ako zovnu posle tri meseca ili vise da se "nesto malo popravi" - to nece da traje vise od pola dana ili dan !!! To je normalno sad !! Sa hardware spravama - zaboravi !!! Takodje trend - nema vise velikih zvucnika po studijima...sve neki mid fileds i naravno puno NS10 i slicnih....miksa se 99% za slusanje na jos manjim zvucnicima !!! (lap top / PC type zvucnici / radio / mp3 / male slusalice ) Jako malo (obicnih) ljudi danas kupuje HI FI zvucnike.... |
Opet soft vs hard tema....idem jos malo da odmorim dok se nisam ispovracao:shit:
|
Ja ne bi povracao ali ne mogu a da ne dozivim orgazam kad vidim ovako neko rajsko mjesto. uf, brale kako mu je lijepo.
www.myspace.com/slikaiprilikamusika http://soundcloud.com/slikaiprilika |
Quote:
Sta je tu toliko gadno za povracanje ??? Sad da kazes imas vrhunsku opremu (SSL, Otari, GML, Manley, itd itd...) imas "taj zvuk u prstima" i pogadjas sve zatvorenih ociju.....pa i nekako.....ali ovako..ne vidim razlog za negodovanje :( |
All times are GMT +1. The time now is 12:24 PM. |