Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Tape saturacija plugovi (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36187)

Rhino 18-12-2010 04:26 PM

Re: Tape saturacija plugovi

Eto i ja da dam +++ za soundtoys. Od kako ih imam stalno ih koristim. Decapitator mi se toliko svidio da nisam ni probao neke ostale saturatore koje su mi ljudi hvalili.

Jan 18-12-2010 08:13 PM

Meni se isto jako svidja Decapitator (ili kako se vec pise), i takodje mi se svidja URS Saturation, koristim sve to stalno :D
Nalozio sam se da uzmem da uzmem UAD Quad i Studera za njega, al pak sad razmisljam nesto drugo, dal da to zaboravim i da uzmem recimo Lake People konvertor za te pare, ili pak neki mikrofon ili dva :D Ili od kud znam

Mrgud 20-12-2010 11:52 PM

e tube tape warmer je bas ok plugic

Bockie 21-12-2010 12:12 AM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 294042)
Od kako ih imam stalno ih koristim.

:D
...ko ona reklama za Vanish...

Soundtoys je vrlo!

Delay lepo radi...ima neki smek...

Hollywood 21-12-2010 01:53 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 294052)
Meni se isto jako svidja Decapitator (ili kako se vec pise), i takodje mi se svidja URS Saturation, koristim sve to stalno :D
Nalozio sam se da uzmem da uzmem UAD Quad i Studera za njega, al pak sad razmisljam nesto drugo, dal da to zaboravim i da uzmem recimo Lake People konvertor za te pare, ili pak neki mikrofon ili dva :D Ili od kud znam

ne treba ti quad za studera, radi on fino i na solo kartici. Moze da se digne sigurno 5-6-7 komata, ali mene nije mnogo odusevio ili sto je verovatnije nisam imao vremena bas da ga srafim i cackam previse. Malo je 15dana.

Rhino 21-12-2010 02:31 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 294227)
...ko ona reklama za Vanish...
:.

Ne, nego stara reklama. 'Od kad nosim kosmodisk mene ledja vise ne bole':D

Aleksandar Filipovic 21-12-2010 08:14 PM

Soundtoys Decapitator definitivno odlicno radi,manje vise na svemu,mada malo opreza nije na odmet jer po meni,lako se pretera.Nomad Factory E Tube/Tape Warmer lepo se ponasa sa gudacima i drvenim duvacima,bas dodje ko' slag na tortu,ali na bubnjevima mi i nije bog zna sta.Ono na sta bih skrenuo paznju je Samplitude Magix am-track.Nenametljiv ,a ipak se cuje da "nesto radi".Preporucujem,pa ko ima nek' proba.

Surfer 22-12-2010 09:07 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 293993)
evo danas sam malo (podstaknut pricama o magnetofonima) malo "chmarao" sa par plugova (nemo jos da popamtim koliko ih ima :D)
Elem...uzeo neki klavir loop, audio (nije midi) i par zivih drum loops, down tempo, cisto snimljeno...
Prvo probao Avid Tape suite - super !! Od blagog "podgrevanja" do jako prijatne kompresje sa "toplinom" (distorzija)..bas sam se prijatno iznenadio.
Onda uzeo Sound Toys Decapitator i ....:shock::shock::shock: LUDILO na bubnjevima!
Od lo-fi, do retro sounda, toplo, tvrdo, meko, izobliceno, i sve izmedju !!!
Fenomenalno....!!!!

Nevezano danas citam u SOS (Januar 2011) intervju sa likom koji je radio zadnji Phil Collins album (koji je omaz na Motown sound, sa puno obrada).
Lik nije mogao da nabavi sve retro sprave a i nije se trudio, nego je odradio 90% posla sa plugovima - iako su miksali u pravom studiju...

Plugovi su sad toliko dobri da je sve ostalo besmisleno. Pare potrositi samo na sobu i zvucnike, sve ostalo ITB !!!

Radio je hommage Motown zvuku ali se nije trudio pa je odradio 90% posla sa pluginovima?!?!

Svaka čast, to je pravi producent i prava referenca.:rolleyes:

Nisu pluginovi toliko dobri da je sve drugo besmisleno nego ti nema? vi?e pravog posla niti volje kao ni ja pa je sve besmisleno.

Koliko sam uspio vidjeti ti si hardware prodao tek sada a ja sam sav svoj hardware rasprodao jo? prije 3 godine vidjev?i ?to se događa i kud sve to vodi, da ljudima s kojima radim vi?e ni?ta ne znači jel 480 ili je Rverb.

Tape saturator pluginovi su samo nova runda samozavaravanja.

Mislim, koristim i ja URS saturation ali nema tu neke velike koristi.

Vrlo sam blizu prelaska natrag na analogni mikser.

Najgori analogni mikser ikad napravljen zvuči bolje od najboljeg plugina.

Imao sam i najgore i najbolje i od analogije i digitalije.

No contest

tomo 22-12-2010 10:05 AM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 294316)
Radio je hommage Motown zvuku ali se nije trudio pa je odradio 90% posla sa pluginovima?!?!

Nisu pluginovi toliko dobri da je sve drugo besmisleno nego ti nema? vi?e pravog posla niti volje kao ni ja pa je sve besmisleno.

Koliko sam uspio vidjeti ti si hardware prodao tek sada a ja sam sav svoj hardware rasprodao jo? prije 3 godine vidjev?i ?to se događa i kud sve to vodi, da ljudima s kojima radim vi?e ni?ta ne znači jel 480 ili je Rverb.

No contest

:thumbsup:

DaBear 22-12-2010 10:27 AM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 294316)

Nisu pluginovi toliko dobri da je sve drugo besmisleno nego ti nemaš više pravog posla niti volje kao ni ja pa je sve besmisleno.

Koliko sam uspio vidjeti ti si hardware prodao tek sada a ja sam sav svoj hardware rasprodao još prije 3 godine vidjevši što se događa i kud sve to vodi, da ljudima s kojima radim više ništa ne znači jel 480 ili je Rverb.

No contest

ako se Phil Collinsu i njegovoj ekipi nije dalo da se trude - onda neznam kome se da ???
Nje da nisu uopste koristili outboard, ali tip je lepo rekao da nema poente traziti pratsre mikrofone i efekte itd..jer su sve te pesme snimane u raznim studijima u raznimm vremenima i da treba koristiti sta se ima. Drgo - morali su da rede u studiju u Svajcarskoj jer je blizu Collinsove kuce !! Kad si u godinama i to je vazno.

Uzmi procitaj ceo intervju, vrlo korisno...ima dosta dobrih informacija, a onda uzmi i poslusaj snimke da vidis koliko su uspeli u svemu (razvalili!!)
Sve je hibrid (70% plugd 30% hardware), ali bitan je rezultat..

PS i puno su radili i miksali u mono !!

jedna od stvari

http://www.youtube.com/watch?v=RX61F...eature=related

na ovoj strani ima skoro ceo album
http://www.youtube.com/watch?v=LqVmC...eature=related

PAPA WAS A ROLLINGSTONE - kida !!!

autenticno 100 %

PS - a ako uskoro bude moguce raditi sve na telefonu, resicu se i velikog kompjutera !!!

All times are GMT +1. The time now is 02:24 PM.