Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Vlada Divljan Feat. Svi Na Pod! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36122)

cAAc 12-12-2010 04:37 AM

Re: Vlada Divljan Feat. Svi Na Pod!

Vlada Divljan nikad nije razocarao

Znak 12-12-2010 10:19 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 293581)
ja sa njima radim od pre nastanka grupe u ovom obliku, tako da manje vi?e sve ?to si čuo od njih sam mixao i in?enjirasao ja.

Super, bolja preporuka ti ne treba.

Quote:

btw, ne kontam ?ta ti radi? mixajući da ne ide u crveno? Da li uop?te poku?ava? da postigne? neki loudness ili radi? za svoju du?u? Po?to 90% stvari koje radim idu na radio i plejliste ljudi po mp3 plejerima, pa moram da se dr?im nekih komercijalnih normi dana?njice. ?to je manje vi?e nemoguće na drugi način osim ovako, ili mastering u inostranstvu, za ?ta većina mojih klijenata nema para (čast izuzecima, trenutno radim na 2 ploče koje će ići napolju na master).
Demo snimci su u pitanju, da ne gnjavim sad sa tom temom...

66musicman 12-12-2010 09:34 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 293492)
Bass je linijski plus programiran sint, tako?e mnogo komperesije i saturacije. :)

da li je problem da das malo vise info o ovome. Koji sint, koja kompresija i saturacija ?

alen 13-12-2010 05:37 PM

Svaka cast stari! +1

Arthur 13-12-2010 09:34 PM

Quote:

Originally Posted by 66musicman (Post 293668)
da li je problem da das malo vise info o ovome. Koji sint, koja kompresija i saturacija ?

pa ne zna ni on sam. Uglavnom tvikuje ono što dovati, a svima je dostupno. FM7, trilogy, i ove default sintove iz Nuenda i Abletona. Pa onda namesti nešto interesantno, pa donese kod mene i to dalje čačkamo. Ja od saturatora trenutno najviše koristim SPL TwinTube, jako mi dobro prolazi kroz mix. Od kompresora sve živo, uad 1176,la2a, Waves api2500, Fab Pro-C, OXford dynamics ponekad. Danas sam skonto i onaj Trident od Softtuba koji mi se dopada a ima i neki saturator na sebi koji je zanimljiv.

66musicman 13-12-2010 11:18 PM

Tnx

alen 14-12-2010 02:35 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 293725)
pa ne zna ni on sam. Uglavnom tvikuje ono ?to dovati, a svima je dostupno. FM7, trilogy, i ove default sintove iz Nuenda i Abletona. Pa onda namesti ne?to interesantno, pa donese kod mene i to dalje čačkamo. Ja od saturatora trenutno najvi?e koristim SPL TwinTube, jako mi dobro prolazi kroz mix. Od kompresora sve ?ivo, uad 1176,la2a, Waves api2500, Fab Pro-C, OXford dynamics ponekad. Danas sam skonto i onaj Trident od Softtuba koji mi se dopada a ima i neki saturator na sebi koji je zanimljiv.

Fenomenalno mi zvuci zenski vokal.Ako ti nije mrsko,mozes li ukratko koju rec o lancu plugova na tom vokalu?

Arthur 14-12-2010 03:39 AM

ajd pogledaću sutra, ne znam napamet, al nište pretarno spekatkularno. api-fabfilter i verovatno cambridge.

Znak 14-12-2010 08:52 AM

Quote:

Originally Posted by alen (Post 293739)
Fenomenalno mi zvuci zenski vokal.Ako ti nije mrsko,mozes li ukratko koju rec o lancu plugova na tom vokalu?

Mislim da je tu ključni lanac DNK (ne Melodyne DNA, nego onaj gde su geni za pevanje).

Lag 15-12-2010 11:36 AM

super je pesma! rado bih chuo verziju koja je smiksana tako da instrumenti i bubanj zamene planove, mada i ovako dobro zvuchi.
ovaj artur kako koja nedelja prodje tako neki hit izbaci :) svaka chast

All times are GMT +1. The time now is 05:30 AM.