Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Scope 64 bit (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36094)

STUDIOTON 11-12-2010 01:15 PM

Verovatno svaki vlasnik po jedan mail :) :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Shot 11-12-2010 04:09 PM

Re: Scope 64 bit

na onaj standardni register@soniccore...

misovoj 11-12-2010 07:58 PM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 293516)
na onaj standardni register@soniccore...

da taj mail je ok... samo sto ti posalju registry sa kojim mozes da obrises d.pe, ili u jos goroj varijanti ti ne odgovore :mad:
sad ozbiljno pitanje za iskusne korisnike scop platforme:
dobio sam aktivacioni key file za 5.0 medjutim nikad nisam uspeo da aktiviram softver u 32 bit.(stalno mi je prijavljivao eror 00xx) Pre 4 dana sam ponovo poslao zahtev za registraciju hardvera na gore pomenuti mail i nista mi nisu odgovorili. Pitanje je Da li postoji nacin da se pokrene hardver u 64bit Win 7 a da se ne mora platiti 159? za scope 5.1 i plugove koji mi nisu potrebni. U stvari meni treba driver da bi mi C5 prepoznao hardver.

MilTon 11-12-2010 08:19 PM

Quote:

Originally Posted by misovoj (Post 293533)
da taj mail je ok... samo sto ti posalju registry sa kojim mozes da obrises d.pe, ili u jos goroj varijanti ti ne odgovore :mad:
sad ozbiljno pitanje za iskusne korisnike scop platforme:
dobio sam aktivacioni key file za 5.0 medjutim nikad nisam uspeo da aktiviram softver u 32 bit.(stalno mi je prijavljivao eror 00xx) Pre 4 dana sam ponovo poslao zahtev za registraciju hardvera na gore pomenuti mail i nista mi nisu odgovorili. Pitanje je Da li postoji nacin da se pokrene hardver u 64bit Win 7 a da se ne mora platiti 159? za scope 5.1 i plugove koji mi nisu potrebni. U stvari meni treba driver da bi mi C5 prepoznao hardver.

Ne znam, meni uvek odgovore u roku od dva dana najvise. Doduse, morao sam da kupim taj update sa 5.0 na 5.1, a to kosta 83 evra. Ja uglavnom koristim e-mail support2@soniccore.de. A sto se tice 64 bit drajvera, neces ga dobiti ako ga ne kupis ili ako ti ga ne poklone. Imas jedino varijantu da ti za dz daju aktivacioni kod za probu na recimo 150 sati rada. Tako su meni dali par plug-in ova, i evo, jos ih koristim.

misovoj 25-12-2010 03:12 PM

Odresio kesu i platio 129€ verziju 5.1, cekao nedelju dana da se smiluju i posalju reg key.....poslali... i sad ide problem... nakon instalacije C5 i scope 5.1 naravno sve to u Win7 64bit (jer je to i bio razlog odresivanja kese) pocinje s...nje. javlja se pucketanje na svim nivoima latencije od 2-24ms 44.1-96KHz. Uradio ponovnu instalaciju Win7 64bit ponovo instalirao scope 5.1 i ponovo isto s..nje. Ima li neko resenje

STUDIOTON 25-12-2010 03:29 PM

Ajde razumeo bih ljubav prema nekom sistemu.. ali koji radi kako treba. i onda hoces da platis da imas pa koliko god kostalo ..

Ali ne mogu da razumem da placate nesto sto nikad nije radilo kako treba (drajveri) i sto nikad se ni u istoriji ni ubuducnosti nece placati(drajveri opet :))a otkud ideja da to moze sada da radi i ni manje ni vise nego na novom OSu .. i placate drajvere

Ne da im ne bi platio .. vec bih odavno zamenio sistem i nacin rada

Pucketanje ce mozda i popraviti u nekom update-u, koji ces morati da platis 50tak eura:banghead:

misovoj 25-12-2010 05:17 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 294538)
Ajde razumeo bih ljubav prema nekom sistemu.. ali koji radi kako treba. i onda hoces da platis da imas pa koliko god kostalo ..

Ali ne mogu da razumem da placate nesto sto nikad nije radilo kako treba (drajveri) i sto nikad se ni u istoriji ni ubuducnosti nece placati(drajveri opet :))a otkud ideja da to moze sada da radi i ni manje ni vise nego na novom OSu .. i placate drajvere

Pucketanje ce mozda i popraviti u nekom update-u, koji ces morati da platis 50tak eura:banghead:

Ovo nije resenje :D

66musicman 25-12-2010 10:34 PM

@Ivan +1
Niko ne naplacuje drajvere osim Scope sto je najblaze receno bezobrazno, odavno sam radio na Scope (2002-2003) i zamenio to prvom prilikom.

MilTon 26-12-2010 05:38 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 294538)

Druze, kod mene i kod par mojih drugara Scope radi godinama kako treba. Bez ijednog jedinog problema, u real-life studijskim uslovima. A ja sam njihov korisnik od Triple-Data (koji i sad neko profesionalno koristi), preko Lune, Pulsara... Sto se hardvera tice, po meni i dalje najisplativija platforma, ubedljivo. Rock-solid stabilna. Toliko godina... Pa i sto da im ne platim update za drajver, kad sam celu platformu isplatio za sve ove godine koriscenja koliko puta.:grin:

MilTon 26-12-2010 05:42 PM

Quote:

Originally Posted by misovoj (Post 294537)
Odresio kesu i platio 129? verziju 5.1, cekao nedelju dana da se smiluju i posalju reg key.....poslali... i sad ide problem... nakon instalacije C5 i scope 5.1 naravno sve to u Win7 64bit (jer je to i bio razlog odresivanja kese) pocinje s...nje. javlja se pucketanje na svim nivoima latencije od 2-24ms 44.1-96KHz. Uradio ponovnu instalaciju Win7 64bit ponovo instalirao scope 5.1 i ponovo isto s..nje. Ima li neko resenje

Druze, verovatno IRQ problem sa USB-om, ili grafickom karticom (pogledaj u control panel-system-irq by connection, ili tako nesto). Kod mene rade tri u sistemu na verziji 5.1 bez ikakvog pucketanja, ali na 12 ms. A i sta ce ti manje, kad imas 0 latenciju prilikom usnimavanja u njihovom mikseru? Ne brini, proradice ti sve kako treba.:grin:

All times are GMT +1. The time now is 12:23 AM.