Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Znak-ova soba za snimanje bubnja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36014)

Znak 01-12-2010 06:27 PM

Re: Znak-ova soba za snimanje bubnja

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 292521)
Evo, jel ce ti biti lakse ako ti se izvinem? :mrgreen:

pozdrav

bogi

Dobro je bar da cigle ne moram ru?iti.

boggy 01-12-2010 06:30 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 292523)
Dobro je bar da cigle ne moram ru?iti.

TO NIKAKO!!!! :shock: :shock: :shock: :banghead:

:)

pozdrav

bogi

Znak 01-12-2010 07:09 PM

Ne pada mi na pamet da te pitam za?to je stiropor toliko poguban po akustiku sobe za snimanje, čak i ako je prekriven staklenom vunom i azmafonom i ako se već svi sla?u da su njegove akustičke karakteristike skoro ravne nuli.
Eto, samo da te obavestim da mi nije ni nakraj pameti da te to pitam.

NLP 01-12-2010 08:25 PM

Klasičan stiropor (extruded polystyrene foam) je zatvoreno celične strukture (slično kao sundjer za kauče... ima i expanded polystyren foam on se upotrebljava za lakane akustičke elemente kao Skyline od RPG-ja ali koriste i veoma gust stiropor ili poznan kao stirodur i do 600kg/m3 plus gustine...) i ne otvorenocelični (osnova u akustiki što nije ok) i oddaje svoj prizvuk ili kako se kaže.

Znak 01-12-2010 08:42 PM

Vidim da Azma proizvodi Stirofon, kombinaciju stiropora i azmafona, koju opisuju kao "VI?ENAMENSKE PLOČE ZA TERMO I ZVUČNU IZOLACIJU".
Zato me malo buni insistiranje na tome da je svako prisustvo stiropora u tom "sendviču" na zidovima nedopustivo.

NLP 01-12-2010 08:55 PM

Da ni?ta novo, to je marketin?ki potez, ?irenje asortimana sa obstoječima produktima, znam jednu firmu koja proizvodi stiropor i veoma gusti stirodur i pravili bi "protihrupne"/protibučne (ne znam kako se ka?e takvim ogradama) ograde za avtoceste... hmmm... ne da ne mo?e ali neče biti produkt uop?te konkurentan jer če zadatak opravljati neki dodati elemenat...

Ajde da se kladimo; koliko misli? da je znalca akustike kročilo prag Azme (a i drugih ogomnih firmi ala Knauf...) i da su napravili odličan produkt?!

Ja mislim da ni jedan ali ako je i bio neki i ne?to pametno rekao napravili su harakiri od ideje.

Znak 01-12-2010 09:56 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 292544)
Ajde da se kladimo; koliko misli? da je znalca akustike kročilo prag Azme (a i drugih ogomnih firmi ala Knauf...) i da su napravili odličan produkt?!

Ja mislim da ni jedan ali ako je i bio neki i ne?to pametno rekao napravili su harakiri od ideje.

Kao ?to rekoh, znam da stiropor ne vredi za zvučnu izolaciju, ali mi nije jasno u kom smislu smeta u celoj priči. Jedino mogu da pretpostavim da je problem u tome ?to sprečava protok vazduha, ako je to uop?te bitno.

boggy 01-12-2010 10:00 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 292550)
Kao ?to rekoh, znam da stiropor ne vredi za zvučnu izolaciju, ali mi nije jasno u kom smislu smeta u celoj priči. Jedino mogu da pretpostavim da je problem u tome ?to sprečava protok vazduha, ako je to uop?te bitno.

Zvoni, zveci, pravi prizvuk, kao da si u tetrapaku, kartonskoj kutiji ili sta slicno... nije lako objasniti... skapiras tek kada ga izbacis napolje.... nesto te zulja a ne znas gde... tako nesto.

Ma ako ti je smor ne moras nista da diras... moje je da ti kazem sta mislim o tome... a ti radi kako volis... ili kako ti je lakse...

pozdrav

bogi

Znak 01-12-2010 10:20 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 292551)
Zvoni, zveci, pravi prizvuk, kao da si u tetrapaku, kartonskoj kutiji ili sta slicno...

To nije dobro. Mi smo ovu sobu isprobavali u?ivo ovakvu kakva je sad i deluje dosta "gluvo", bez primetnih odjeka, ali ko zna ?ta će na snimcima da se pojavi. Prethodna prostorija (dosta veća od ove) je bila oblo?ena kombinacijom staklene vune i drvene lamperije i onda smo re?ili da se preselimo u ovu "bolju". Ali eto i tu glavobolje...

boggy 01-12-2010 10:24 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 292553)
..... Prethodna prostorija (dosta veća od ove) je bila oblo?ena kombinacijom staklene vune i drvene lamperije i onda smo re?ili da se preselimo u ovu "bolju". Ali eto i tu glavobolje...

ako vam ta prva nije bila prijatnija onda nemam pojma sta da ti kazem.

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 12:55 AM.