Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Snimanje bubnja FOTO THREAD (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35988)

66musicman 29-11-2010 01:39 PM

Re: Snimanje bubnja FOTO THREAD

Svaka cast, veoma korisno i opsirno.
Primecuje se ogromno iskustvo u radu.
Jedva cekam semplove.

Bitch 29-11-2010 02:37 PM

super, manje vise klasika setup, ovako i ja najcesce vozim treking.
cekamo sampleove :)

pitanje - cesto vidim da ljudi vole da stave d112 ili slicno na fllor tom. jer zaista volite taj low-end, ili ...? meni je on prilicno heavy za neki fat sound. u principu jedina aplikacija kad bi ga tu stavio je ako jako zurimo i ako skontam da je floor tom ves masina, tj da ne moz da se nastima i da ne valja nista. ono, instant low end, ali malo chudan hi-mid.... koja su tvoja iskustva?

i jos jedan tip - probaj next time da gaffujes i prednji deo 57-ice i 451 na sneru, ovako su malo razmaknuti i moze da se desi lagani smearing tj muljanje. Skroz ih zalepi da su membrane sto blize. Kad si dokon, uzmi nek ti neko lupa dobos pa vozaj distance da vidis kako faza farba hi-mid i visoke :)

btw, nice setup. Kako si zadovoljan 896 preampima (al iskreno :D)

pozZ

Bockie 29-11-2010 03:58 PM

D112 je stvarno lud mike u najpozitivnijem smislu. Kontam da ovo ima smisla sto radi cika quake. Taj njegov low-end je izrazen samo ako ga jako "opteretis" ili izazoves nekakav proximity,dotle je relativno miran mike. Jednom sam ga cak koristio za neku radio reklamu, kad mi je bas trebao deep-sub vokal, 'nako da grmi, ba'... :D

Kad ga koristis na bilo kom segmentu bubnja taj njegov hi-mid uvek da dozu "sirovosti" zvuka, koju nekako jako volim, ne znam, ta 52-jka je brutalan mic, ali nekako mi ovaj zvuci "mesnatije" zdravije i mnogo brze i sa manje posla dobijem rezultate! Da mi treba djebeli ,masni heavy dobos, i tamo bih ga stavo, mislim da se i to radilo...!

Bitch 29-11-2010 10:37 PM

Bokac
Sve to stoji, nego covek ima uvo pa me zanima sto na floor nije stavio jos jedan 414 (...mozda nije imao :-) ) nego to jaje.

Generalno sam i ja fan ksm32 na timpanima (citaj 414- skoro isti zvuk :) ) ali karakter nekad bira presudnu ulogu prilikom odabira toms majkova. Za funky jazz sound, yes, vrlo kul da ide Large Diaphragm Condenser, a za neki rock i tvrdje, uvek radije dinamicki majkovi. No, stvar ukusa.
PozZ

Sent from my iPhone using Tapatalk

STUDIOTON 29-11-2010 11:05 PM

Jel ovo azmafon u sobi, ploce? Bas i mene zanima kako ce ispasti..

quake2 30-11-2010 05:14 AM

1 Attachment(s)
Evo ga jedan sempl na brzaka jer mi jos bubnja u glavi od nocasnjeg "bubnjanja":) pa nisam bas u stanju da to malo sredim.

quake2 30-11-2010 06:09 AM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 292255)
pitanje - cesto vidim da ljudi vole da stave d112 ili slicno na fllor tom. jer zaista volite taj low-end, ili ...? meni je on prilicno heavy za neki fat sound. u principu jedina aplikacija kad bi ga tu stavio je ako jako zurimo i ako skontam da je floor tom ves masina, tj da ne moz da se nastima i da ne valja nista. ono, instant low end, ali malo chudan hi-mid.... koja su tvoja iskustva?

Isto sam mislio sto i ti:).Nije da ni sada nesto obozavam taj low-end ali hi-mid mi odgovara i za malo vremena cupam na flooru isto sto i na timpanima,tj tu neku malo svinjsku tacku koju volim:),sa c414 vec tu imam malo vise posla.Za neki jazz-ic,pop i sl. bih stavio atm25 ili c414,ne gadim se ni na 441....sve to lepo radi.

Quote:

i jos jedan tip - probaj next time da gaffujes i prednji deo 57-ice i 451 na sneru, ovako su malo razmaknuti i moze da se desi lagani smearing tj muljanje. Skroz ih zalepi da su membrane sto blize. Kad si dokon, uzmi nek ti neko lupa dobos pa vozaj distance da vidis kako faza farba hi-mid i visoke :)

He,he...radili smo to vec:wink: upload-ovacu snimke.Za gaffovanje si u pravu....malo sam se ulenjio u poslednje vreme pa mi je bilo tesko:ups:.Cuo probne trake,sve mi bilo ok i ostavio sam tako.[/quote]

Quote:

btw, nice setup.

Hvala puno,bice i bolje nadam se,voleo bih jednu U47-cu umesto d112 na kicku:).

Quote:

Kako si zadovoljan 896 preampima (al iskreno :D)

pozZ

Najiskrenije,nikada nista nisam usnimio njima Matori,barem ne odavno.Probao sam ih kada sam kupio kartu cisto da vidim dali sljakaju,konstatovao da su (meni) neupotrebljivi i to je to.Konvertori su vec ok,nisu kao adi8ds ali ni ovi opet nisu vrh:),lepo voze i jedni i drugi a kesh je otisao na akustiku,mikrofone,preampe pa ce bude valjda i neki crane song kasnije:).

quake2 30-11-2010 06:21 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 292262)
D112 je stvarno lud mike u najpozitivnijem smislu.Kad ga koristis na bilo kom segmentu bubnja taj njegov hi-mid uvek da dozu "sirovosti" zvuka, koju nekako jako volim

Isto Matori,upravo to mi se svidja.

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 292262)
ta 52-jka je brutalan mic, ali nekako mi ovaj zvuci "mesnatije" zdravije i mnogo brze i sa manje posla dobijem rezultate!

I ovde se slazem, mada ih ja upakujem na kicku oba...52-ka punch,d112 meso,super kombinacija.Inace mi se 52-ka vise nigde sem tu ne svidja.

quake2 30-11-2010 06:33 AM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 292284)
Bokac
Sve to stoji, nego covek ima uvo pa me zanima sto na floor nije stavio jos jedan 414 (...mozda nije imao :-) ) nego to jaje.

Generalno sam i ja fan ksm32 na timpanima (citaj 414- skoro isti zvuk :) ) ali karakter nekad bira presudnu ulogu prilikom odabira toms majkova. Za funky jazz sound, yes, vrlo kul da ide Large Diaphragm Condenser, a za neki rock i tvrdje, uvek radije dinamicki majkovi. No, stvar ukusa.
PozZ

Ima jos jedna stvar koju ne napisah Matori...kada necu mnogo bleed-a,lakse se izboriti sa d112 na floor-u nego sa c414 jer barem 90% bubnjara,barem kod mene spusta ride najnize moguce,mislim da se takva situacija vidi i na slici koju sam upload-ovao.

quake2 30-11-2010 06:40 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 292287)
Jel ovo azmafon u sobi, ploce?

Na kraju je oko 60% akustike u r.r. zavrsilo ispod azma ploca.Polovinu od toga cu uskoro zameniti primitivnijom vrstom qrd difuzora i mislim da cu onda imati odnos prekrivenih povrsina azma plocama srazmeran zvuku kakav bih voleo.Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 05:51 PM.