![]() |
Re: Studiji sa trakasima...?
Quote:
|
Quote:
Kad se setim tog vremena, dra?e mi je bilo da radim na osmokanalnom Tascamu 38 i osmokanalnom Otariju (oba na pola inča) nego na tim ?esnaestokanalnim kasetofonima koji se brzo vrte. Sjebane trake na kojima su prvi i poslednji kanal po pravilu neupotrebljivi, či?ćenje glava, ?telovanje koznakavim test trakama... brrr... a opet bih rado pro?ao kroz sve to :) Pozdrav, Vasa |
Ampex 440 1/4" i 1/2"
|
Imam i ja Tascama 40 1/2 incha ali je na ?alost van funkcije, a tako će i ostat jo? jako dugo
|
Quote:
|
Mogu i ja malo da se hvalim...
Studer C37 (1/4 ") - dva komada.:rolleyes: Jedan "full mint condition", drugi samo PB. |
Quote:
Mrzim te... A jel ih koristis/koristio za ovo sto si skoro radio? Kad ih uopste koristis? |
Quote:
Salu na stranu, ovaj sa obe glave (rec i repro) koristim UVEK da izbacim jednu verziju miksa... Paralelno snimam miks na Studera, MasterLink i u Logic - posle toga odaberem u kojoj opciji je snimak najvise profitirao. Nekad eksperimentisem, pa saberem grupe (stemove) koje posle vratim u Logic - desi se da lakse "sednu" u miks, oslobodi me radikalnih manevara na EQ-u. Par puta mi je dobro zazvucalo kada sam na traku snimio miks bubnja (leepo saturisanog), a onda to iskoristio za paralelnu kompresiju... Ovaj drugi (repro head only) koristim retko, mozda dva puta godisnje dobijem materijal za mastering na traci 1/4" - onda je on "special task" uredjaj... @Bitch: Naleteo sam na http://www.atrtape.com/index.htm koje mi lepo sviraju, a nisu skupe... |
A80 i C37 ..rulez
|
A 80 ..RASTUREN !!! :D:D:D ... pocetak servisa .. potpuno sj.. A80 koji godinama nije vidio servis :(
http://farm5.static.flickr.com/4089/...d9dcc2ac_z.jpg |
All times are GMT +1. The time now is 05:55 AM. |