Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   16-Bit vs 24-Bit za synth snimanje? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35726)

Bockie 08-11-2010 06:13 PM

Re: 16-Bit vs 24-Bit za synth snimanje?

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 290707)
linearni ili eksponencijalni? :)

:D

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 290708)
Da prostiš, tvoj izraz "kvalitet semplova" je podjednako nejasan kao Bokijev izraz "gustina zapisa". Tako da nisi "zapetljao", ali nisi ni "raspetljao". Ja bih recimo "bitažu" nazvao "rezolucijom", ali nema veze. Sad, da li je "viša rezolucija" zapravo "gušća" ili "kvalitetnija" je pitanje lične terminologije Ali Wladymeer nam u međuvremenu reče da to više nije tema razgovora

@wladymeer:
Preamp - da! Koji preamp - to je već u domenu tvog ukusa. Probaj razne, kupi onaj koji možeš da platiš, a nije ti gadan

Pozdrav,

Vasa

Pa dobro, pojasnio sam...

Da, preampi se krecu od 50 do 5 'iljada evra...

Pa ti biraj...:D

wladymeer 08-11-2010 06:24 PM

Ma Vasa je rekao klju?nu re?enicu koja me je lepo podsetila na ono ?to ve? znam - vidi se da ?ovek ume sa narodom :D

Ali hvala svakako na pomo?i - imao sam u planu da uzmem onaj Behringerov UMA25 (neverovatno ?ta su sve spakovali u 8000din! ?ak dobije? i slu?alice i mikrofon za Skype :D) po?to za sada uglavnom koristim novije sprave pa sam mislio da ?e mi njegovih 16-Bita biti dovoljno po?to bih ?isto da organizujem neke ku?ne uslove za korektno snimanje syntheva bez ikakvih pretenzija da napravim od toga project studio ili ne?to sli?no. Ali... kako vidim, sve mi se ?ini da je izgleda bolje da kupim firewire PCI slot i povu?em iz prodaje ovaj PRESONUS Firebox ?to imam :D

?to se ti?e preampa... hmm... ?ta bih konkretno dobio prilikom snimanja syntheva sa njima osim ?uvene "topline"? :)

?alu na stranu, trenutno koristim Triton i ?esto se de?ava da neke trake prosto potonu u mixu (ne?to agresivnija rock svirka je u pitanju) pa me zanima da li bi preamp re?io taj problem ili je ne?to drugo u pitanju? Svakako, uvek se mogu poja?ati trake, ali nemam ni?ta protiv da ostanu pozadi samo da se ?uju dok su pozadi a ne da nestaju.

PS - mo?da ne bi bilo lo?e da se otvori jedna sticky tema za blic pitanja i odgovore?

awacs 08-11-2010 07:08 PM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 290711)
?to se ti?e preampa... hmm... ?ta bih konkretno dobio prilikom snimanja syntheva sa njima osim ?uvene "topline"? :)

Mo?da "karakter"? ?ala mala :wink:

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 290711)
?alu na stranu, trenutno koristim Triton i ?esto se de?ava da neke trake prosto potonu u mixu (ne?to agresivnija rock svirka je u pitanju) pa me zanima da li bi preamp re?io taj problem ili je ne?to drugo u pitanju? Svakako, uvek se mogu poja?ati trake, ali nemam ni?ta protiv da ostanu pozadi samo da se ?uju dok su pozadi a ne da nestaju.

Editovanje farbi... layeri... harmonski obrtaji... I pre svega - dobar "rough mix" tokom usnimavanja. To su stvari koje nijedan preamp ne mo?e da re?i :)

Pozdrav,

Vasa

wladymeer 08-11-2010 07:53 PM

I pod pretpostavkom da se sve editovalo, obrnulo i rough mixovalo, koji bi preamp bio dobar za skromni (da ne ka?emo budget) po?etak? :)

Bockie 08-11-2010 08:30 PM

Najmanje neki joemeek ili presonus...

awacs 08-11-2010 08:32 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 290728)
presonus...

Jeftino, a radi.

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 07:47 PM.