Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Predlozi i sugestije (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=104)
-   -   Analogija... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35707)

Bockie 06-11-2010 06:08 PM

Re: Analogija...

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 290553)
Neke stvari će po svojoj prirodi ostati analogne (mikrofoni, pretpojačala, pojačala, pa i analogne strane ADDA konvertora), tako da je tehnološki aspekt analogije garantovan. A filozofija...

Pre nekoliko decenija (u to "old school" doba) su preampi bili identifikovani zajedno sa mikserom u kom su se nalazili. Pa sad, da li snimao kroz Neve, MCI, SSL, D&R, Trident, Harrison, A&H - snimao si mikrofone kroz pretpojačala koja su se nevino zvala "Mic Input", pristajao si na njihova ograničenja i jurio zvuk pomerajući mikrofone, štimujući bubanj (ja lično nisam, pošto ne umem i nemam živaca za to), mrdajući potenciometre na pojačalu...

Pre svega se obraćala pažnja na izvođenje. Ako basista u prvom refrenu počne da žuri - PUNCH IN, pa ga snimaš dok ne odsvira kako treba. I CELA RAZLIKA je u tome. Nisi mogao da oteraš basistu iz studija i od jednog refrena putem Elastique ili već nekog algoritma napenališ svaku notu na svoje mesto.

Jbg, o tome se radi - BASISTA je "analogna" pojava, a ne BAS.

Pozdrav,

Vasa

Ovo je vec tema za sekciju koja bi eventualno nastala...:D

Ja bih eto voleo, mislim da bi bilo interesantno...

silicon science 06-11-2010 06:25 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 290567)
Ovo je vec tema za sekciju koja bi eventualno nastala...:D

Ja bih eto voleo, mislim da bi bilo interesantno...

ne vidim dobar razlog da se ne napravi ovakva sekcija.. a vidim mnostvo dobrih razloga :):)

sira 07-11-2010 07:50 AM

Ja sam za :D

Volim stvari koje kad se pokvare mogu popravit

diviner 07-11-2010 04:44 PM

Sto se nas tice nije problem da probamo sa takvom sekcijom...

quake2 07-11-2010 06:27 PM

Jos jedan glas za:).

-Traka,najbrzi nacin da se nesto usnimi kako treba jer u startu zvuci do jaja pa ne treba gomila plug inova koji se mincaju do besvesti.Svodi editovanje na minimum pa za greske u sviranju i pevanju budu okrivljeni oni koji su u stvari i krivi.Miksa se totalno brzo kada se prethodno nauci kako se to radi,naprimer kao ovaj: Groove3.Studio.Secrets.With.Krish.Sharma.TUTORiAL. DVD
Saturacija i kompresija,neprevazidjene,barem za moj ukus.
Automatizacija nepotrebna po meni,sama cinjenica da se na neku pesmu mozes vracati do besvesti i nesto po njoj cackati ponovo i ponovo je razmazila snimatelje a obezobrazila musterije.

-Elektronske cevi moje omiljene igracke:).Drugar i ja smo napravili par pojacala i pretpojacala.Prvo smo radili push pull-ove sa EL34 cevima a onda se igrali sa EL84,EL90 itd....sve u svemu,sem mikrofonskih preampa u studiju, volim da imam cevi i u slusanju a nezaobilazno i na gitarskom pojacalu.Mada se uglavnom kada su cevi u pitanju misli na odredjenu vrstu saturacije,cevi u slusanju mogu da budu itekako realnije od gomile ostalih konkurenata,pogotovo kada su u pitanju single ended pojacala A klase sa npm 300B direktno grejanom triodom,2A3,845 itd.Da se ne bi bazirali iskljucivo na cevi i snimci bili monotoni:) uvek super posao rade i
-Trafoi koji rade pojacanje ulaznog signala na skroz lud i nepredvidiv nacin pa se o tome moze pisati do besvesti a za to bi ipak bilo lepo da imamo sekciju , kao sto je Boki i predlozio....

tomo 08-11-2010 04:27 PM

ja isto za!
dosta stvari bi se moglo pisati o razlicitosti funkcioniranja analognog sistema
naspram danasnjem sistemu. mislim da toga fali, razumijevanja teorije.
tipa zbog cega sve je analogan zvuk kakav jest. generalno i pojedinacno u elemente i instrumente.

pleon 09-11-2010 10:19 AM

i ja sam za!

volim analogno, bilo na struju, bilo sklepano od stare javor daske i par govedjih tetiva :)

igormink 09-11-2010 10:44 AM

Evo i ja di?em ruku za!!!

Znak 13-11-2010 08:32 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 290544)

Nije fora u "analognom zvuku" nego u načinu razmi?ljanja. Analogija (tj. "old school" analogija) je pre filozofija nego zvuk: sviranje u realnom vremenu, rudimentarno editovanje (if at all), pristajanje na tehnolo?ka ograničenja, dovijanje i kombinovanje, takve stvari.

Bez copypasteovanja, kvantizovanja i autotuneovanja čak i digitalni zapis zvuči "analogno". Jb? ?um trake i saturaciju. Nije stvar u tome.

Onda su Bitlsi 1967. radili 100% digitalno, bar ?to se tiče načina razmi?ljanja.

InsaneEyes 13-11-2010 09:54 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 290544)
?
Bez copypasteovanja, kvantizovanja i autotuneovanja čak i digitalni zapis zvuči "analogno". Jb? ?um trake i saturaciju. Nije stvar u tome.

taj rad! :)

nije losa ideja al ja bi bio srecniji da se otvori neka "zen" sekcija, u kojoj bi se diskutovalo kako u odredjenim situacijama doci do odredjenog rezultata nevezano za odredjenu tehnologiju

mislim whatever sad cete reci da serem al ja sam celu noc nesto muzicirao i dosao sam do nekih "analognih" rezultata putem digitalne tehnologike, pa se tako radujem sabajle, eto... :)

pozz

All times are GMT +1. The time now is 10:02 PM.