![]() |
Re: Analogija...
Quote:
Ovo je vec tema za sekciju koja bi eventualno nastala...:D Ja bih eto voleo, mislim da bi bilo interesantno... |
Quote:
|
Ja sam za :D
Volim stvari koje kad se pokvare mogu popravit |
Sto se nas tice nije problem da probamo sa takvom sekcijom...
|
Jos jedan glas za:).
-Traka,najbrzi nacin da se nesto usnimi kako treba jer u startu zvuci do jaja pa ne treba gomila plug inova koji se mincaju do besvesti.Svodi editovanje na minimum pa za greske u sviranju i pevanju budu okrivljeni oni koji su u stvari i krivi.Miksa se totalno brzo kada se prethodno nauci kako se to radi,naprimer kao ovaj: Groove3.Studio.Secrets.With.Krish.Sharma.TUTORiAL. DVD Saturacija i kompresija,neprevazidjene,barem za moj ukus. Automatizacija nepotrebna po meni,sama cinjenica da se na neku pesmu mozes vracati do besvesti i nesto po njoj cackati ponovo i ponovo je razmazila snimatelje a obezobrazila musterije. -Elektronske cevi moje omiljene igracke:).Drugar i ja smo napravili par pojacala i pretpojacala.Prvo smo radili push pull-ove sa EL34 cevima a onda se igrali sa EL84,EL90 itd....sve u svemu,sem mikrofonskih preampa u studiju, volim da imam cevi i u slusanju a nezaobilazno i na gitarskom pojacalu.Mada se uglavnom kada su cevi u pitanju misli na odredjenu vrstu saturacije,cevi u slusanju mogu da budu itekako realnije od gomile ostalih konkurenata,pogotovo kada su u pitanju single ended pojacala A klase sa npm 300B direktno grejanom triodom,2A3,845 itd.Da se ne bi bazirali iskljucivo na cevi i snimci bili monotoni:) uvek super posao rade i -Trafoi koji rade pojacanje ulaznog signala na skroz lud i nepredvidiv nacin pa se o tome moze pisati do besvesti a za to bi ipak bilo lepo da imamo sekciju , kao sto je Boki i predlozio.... |
ja isto za!
dosta stvari bi se moglo pisati o razlicitosti funkcioniranja analognog sistema naspram danasnjem sistemu. mislim da toga fali, razumijevanja teorije. tipa zbog cega sve je analogan zvuk kakav jest. generalno i pojedinacno u elemente i instrumente. |
i ja sam za!
volim analogno, bilo na struju, bilo sklepano od stare javor daske i par govedjih tetiva :) |
Evo i ja di?em ruku za!!!
|
Quote:
|
Quote:
nije losa ideja al ja bi bio srecniji da se otvori neka "zen" sekcija, u kojoj bi se diskutovalo kako u odredjenim situacijama doci do odredjenog rezultata nevezano za odredjenu tehnologiju mislim whatever sad cete reci da serem al ja sam celu noc nesto muzicirao i dosao sam do nekih "analognih" rezultata putem digitalne tehnologike, pa se tako radujem sabajle, eto... :) pozz |
All times are GMT +1. The time now is 10:02 PM. |