Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Najbolja oprema za Hip Hop (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35635)

D'Static 31-10-2010 11:38 PM

Re: Najbolja oprema za Hip Hop

oke. hvala uglavnom :)

Rhino 31-10-2010 11:42 PM

no problemo!

D'Static 02-11-2010 01:02 PM

ima li jos neko kakav savjet ???

Rhino 02-11-2010 05:09 PM

Opet ja:)

Imas na desetine takvih tema po forumu, searchuj malo. Ljudima je vjerovatno dosadno da pisu vise puta slicne ili iste stvari, jer je takvih zahtjeva tipa ocu to i to za lupam 500e bilo dosta. Citaj slobodno threadove o mic-ovima i preampima generalno, jer ne postoji nesto kao hiphop preamp ili hiphop mic..

DzoniPFC 04-11-2010 08:19 AM

^Naravno, ne postoji hip hop mikrofon i preamp ali postoji neki standard koji se koristi za takav stil muzike, inace taj standard je preko 2000 eur po spravi. :wink:

Rhino 04-11-2010 11:46 AM

A sto je taj standard? Neumann, neve i ssl recimo? Hiphoperski nema sto:rotfl:.. Tako ispada da su hummer, ferrari ili mercedes hiphoperski automobili takodje...

Jan 04-11-2010 01:06 PM

Rhino, jel ti bese imas Black Knight-a?

Ako imas jel mozes poslati delic nekog neprocesiranog vokala?

Ocu da uzmem neki jevtiniji mesnati mikrofon, cini mi se da B Knight ima dosta low end-a mada videcu kako ce se ponasati NT2 kad mu budem ubacio peluso PK47 kapsulu u njega, posto mi je originalna crkla, PK 47 kosta kao nov NT2a.

Takodje sam primetio da Shure SM7 je u USA mnogo jevtiniji nego ovde, tamo je po 350$ a ovde je po 450 E :banghead: Ali donece mi ga prijatelj iz USA :D

Rhino 04-11-2010 02:06 PM

Ocu, poslacu ti... Mada ne znam ocu li bas danas jer evo kanim se sad otic po stovaristima da gledam za kamenu vunu i to a komp na kome radim mi je tamo u drugom prostoru. (u kom ne radim josh uvjek jer je soba prazna i ubi od fluttera i reverba) A sto se tice black knighta, za te pare ne znam sto bi se pametnije moglo uzeti iskreno, zato ga i preporucujem momku. (jedino nikad ne cuh te 'famozne' oktave na djelu u tom nekom rangu).. Ima on 'malo' nabudzenih oko 3 khz sto mi se ne svidja, ali snimak s knighta odlicno da ne kazem vrhunski podnosi eq. :) Osjeno sofisticiraniji je at4050 za kojim i dalje placem sto sam ga prodao,:banghead: ali dupe je htjelo da mi vidi puta i zabave po evropi, pa se i isplatilo negdje na kraju krajeva.:) U usporedbi sa nt2-a ga jede za dorucak sto se mog ukusa tice.

Mada imas ga negdje na forumu u onim starim manley-ovim usporedbama mic-ova, tamo doduse zvuci bolje nego kod mene! I zbog sobe i zbog preampa....

Rhino 04-11-2010 02:14 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 290359)
Takodje sam primetio da Shure SM7 je u USA mnogo jevtiniji nego ovde, tamo je po 350$ a ovde je po 450 E :banghead: Ali donece mi ga prijatelj iz USA

A za njega sam spreman na slijepo mijenjat black knighta:D, i onako cu se vratit na 4050 kad-tad..

Jan 04-11-2010 02:21 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 290362)
Ocu, poslacu ti... Mada ne znam ocu li bas danas jer evo kanim se sad otic po stovaristima da gledam za kamenu vunu i to a komp na kome radim mi je tamo u drugom prostoru. (u kom ne radim josh uvjek jer je soba prazna i ubi od fluttera i reverba) A sto se tice black knighta, za te pare ne znam sto bi se pametnije moglo uzeti iskreno, zato ga i preporucujem momku. (jedino nikad ne cuh te 'famozne' oktave na djelu u tom nekom rangu).. Ima on 'malo' nabudzenih oko 3 khz sto mi se ne svidja, ali snimak s knighta odlicno da ne kazem vrhunski podnosi eq. :) Osjeno sofisticiraniji je at4050 za kojim i dalje placem sto sam ga prodao,:banghead: ali dupe je htjelo da mi vidi puta i zabave po evropi, pa se i isplatilo negdje na kraju krajeva.:) U usporedbi sa nt2-a ga jede za dorucak sto se mog ukusa tice.

Mada imas ga negdje na forumu u onim starim manley-ovim usporedbama mic-ova, tamo doduse zvuci bolje nego kod mene! I zbog sobe i zbog preampa....

NT2a je shishtav previse, meni moj stari NT2 bolje zvuci od novog NT2a, ali i on je dosta visok.
Ja imam SE Z5600, on je dosta midlast, cesto mi snimak ni ne zahteva neki poseban EQ-ing, znaci zadovoljan sam njime, ali na nesto tanjim vokalima ne radi bas dobro, jer nema mnogo low enda.
Ali videcu sta ce ispasti kad ubacim PK47 u NT2. Onaj JJ Audio i onaj covek sto radi onaj Oktavamod, s obzirom da su u americi i da ne mogu oni da mi modifikuju pokvareni mikrofon, su mi toplo preporucili da stavim PK47 u NT2, i rekli mi da se necu razocarati
A ovaj SM7 cu uzeti za sigurrno

All times are GMT +1. The time now is 08:17 AM.