![]() |
Re: Is it love - konačna snimka
super je ispalo !
Cist primer onoga o cemu pricam sve vreme - IZ PRVIH 4 TAKTA SE CUJE DA PESMA OBECAVA, (i da treba slusati dalje) Puno nasih muzicara cak ni ne ume da tih (kljucnih) nekoliko taktova na pocetku (koji treba da "upecaju slusaoca") napravi kako treba. Ja ne bih uopste pravio miksa MNOGO razlicit od ovoga...!! Moze da se pokvari...jer uvek ima nesto u onom prvom pokusaju (koji jeovde vise nego dobar...) |
Hvala :)
Nekako si i mislim ostaviti ovakav miks, mo?da malo nekog reverba na uvodnu gitaru (ali to ću vidjeti kad probam), malo bolje ispeglati back vokale i dati im malo "zraka" i prostora u stereo slici (i ujednačiti im dinamiku), i to je to. Eventualno u nekoj mastering fazi jo? počistiti neke "mulj" frekvencije i mislim da smo gotovi. Ne bi puno limitirao jer mi se dinamika čini ok, a ne povodim se za onim da mora biti glasno, dra?e mi je da ima neku prirodnu dinamiku, pa tko hoće glasno neka pojača prilikom slu?anja :) |
Quote:
Prosto je neverovatno da se danas 99% muzike tako preterano limitira. |
Da, ne dam se uplesti u "loudness war" :) Ba? si razmi?ljam kako i dan danas ima stvarno dobrih novih pjesama, ali je uglavnom je sve stisnuto i ne zvuči prirodno. Znam da se promijenio stav o produkciji i načinu na koji glazba mora zvučati, ali meni to ba? nije uhu ugodno. Mo?da elektroniku i treba limitirati, ali ?ive instrumente (po meni) treba ostaviti ?ivima. Na ovoj snimci na masteru nema apsolutno ni?ta. Ne velim da mo?da na kraju ne bude (malo), ali svakako neću staviti samo da stavim :)
|
All times are GMT +1. The time now is 06:40 PM. |