![]() |
Re: RTAS to VST adapter
Quote:
Taj fazon, MCDSP, Softube, Soundtoys, Waves, Lex, SOnnox i coveku vise nista ne treba, mada i to sve je par desetina hiljada evra :D |
DA, MCDSP pre svega.
Koji bi VST plug-ins po vama bili dostojam takmac MCDSP paketu? |
DA, MCDSP pre svega.
Koji bi VST plug-ins po vama bili dostojam takmac MCDSP paketu? |
Pa dobro, EQ u Comp se moze pronaci, ali Analog Channel malo teze.
AC 1 je simulacija Input Signal Stage, a AC 2 simulacija trake, e sad... Ovaj prvi je jedini takve vrste, mada je diskutabilno kako ga koristiti, a ovaj drugi i jeste zamenjiv, samo zavisi sta smatras trakom i kako ona treba da zvuci. Mnogi nahvalise DUY DAD Tape i Valve, ali kad je tape u pitanju meni AC 2 pruza bolji utisak, iako mi ni on ne radi realno, verovatno me je dobio opcijama i onim sta moze da se od njega napravi. Kad je tube u pitanju, za neverovati, ali i pored DAD Valve, najbolji utisak i najrealnije mi radi PSP Saturator. Jan, to sto si naveo je vec previse. :wink: Mislim da bi najrealnije bilo imati jedan paket od nabrojanih, pa da ovde pricamo malo i uporedjujemo, a ovako mnogo smo razmazeni i ne znamo da cenimo... Jos samo da imam i samokontrolu pa da ostavim tako, nista me ne sprecava, ali eto, megalomanstvo... |
Quote:
Meni ne radi sve isto na svemu. I verujem da vecini miksera tako. Iz svih ovih paketa imam po nesto u miksu uvek...Najcesce Cl1b, Chandler kompresori, Stillwell The Rocket, Soundtoys Decapitator & Echo boy, Waves API, SSL, V, Q10, Desser i jos po nesto, Sonnox itd...Tako da verujem da vredi ne samo imati sve te alate vec i kupiti ih, sto cu nadam se i uraditi u skorijoj buducnosti ako iole pocnem da pravim ozbiljniji novac od muzike |
Ja ne znam uporedive VST efekte sa McDSP paketom,zvucno mozda mi najvise slicnosti imaju sa Tritone Digital VST ekvilajzerima i simulacijama lampi i trake.Zaista su jedinstveni plugovi,jednog lepog dana kad mi se ostvari san da mogu i kupiti neki native paket to ce sigurno biti McDSP Emerald kolekcija(uskoro treba i novi kompresor 6030 da izadje i bice u tom paketu).Stari kompresor CB4 (koji emulira 6 razlicitih vintage kompresora) bih komotno mogao koristiti kao jedini kompresor u mixu..AC1 gotovo da uvek imam na master busu,obicno preset Console2,mislim da je to emulacija Neve konzole.
|
Quote:
Chandler komresori? Koji je to paket? |
Quote:
|
alen
Console 2 i meni stoji na masteru pre SSL compressor-a, a to je preset za SSL input stage i response. :) Sto se tice CB4, nisam se puno njime igrao, ali drago mi je da jos neko ima slicno misljenje, ne rade emulacije identicno, ali je vrlo koristan i lak za upotrebu. Jan Abbey Road pluginovi su nesto najkarakternije sto sam cuo do sada, uvek mi je praznik kad im nadjem mesto u mixu, mada vrlo lako preteram pa sve napumpam i istaklnem p[revise tranziente. :wink: |
Quote:
Da da, bas su "punchy", Ja ih volim na vokalima sa malo gain redukcije, nekako dobijam neki old skul osecaj sa njima, mada cesto ih stavim ovde i tamo, probao sam da uradim jedan miks sa njim gde sam njega koristio na vokalima i ritmu i na masteru sve je bilo kul i punchy ceo sound ekstra, ali je miks na kraju bio i previse tranzijentan... A inace na vokalu ga stavim (2005 model) da vrlo malo komprimuje sa najbrzim release-om (ili sta vec bese tamo pise) cisto da mu doda taj sparkle, taj njegov karakter, vise ga koristim zbog toga, zbog boje, nego zbog same kompresije... Isto u PT okrezenju mnogo koristim AC1 i AC2 od McDSP-a... Mozda bi bilo pametno probati ih na bas gitarama, a to mi nikad nije palo na pamet :S (sad jeste:)) |
All times are GMT +1. The time now is 07:55 AM. |