![]() |
Re: Akademija besplatno za bendove
Quote:
"Pravi studio" treba da koriste samo profesionalni muzičari, a ako je situacija takva da su to samo narodnjaci onda je očito producentima bolje da se orijenti?u na tu stranu. Tu je situacija jasna - zajednički se pravi neki proizvod i svi učesnici u procesu rada su nagrađeni za taj rad, ostane i za prostu reprodukciju. Za amatere su kućni studiji i ovakve akcije besplatnog snimanja. Producenti koji se oslanjaju na naplaćivanje nečije ?elje da ne?to snimi za sebe i u?i krug prijatelja vi?e liče na turističke radnike nego na prave producente (otprilike kao oni ?to imaju čamac pa vode ljude na pecanje). Tu se realno ne mo?e očekivati ni neki kvalitet produkcije, jer amateri ne mogu da plate mnogo sati za snimanje i miksanje, pa je i rezultat obično mr?av, ma koliko se producent busao da je majstor. Dakle Artur nema razloga za brigu zbog ovog poteza Akademije, osim ako nije "turistički" producent. |
Quote:
|
Idijoti...! Kompletni!
Uvek su ovakve institucije imale "prijatelje" ili tome slicno, pa njih pozoves za vezbu ili testiranje opreme. Ne upucuju se javni pozivi za masovno i besplatno! Pozoves klince, da, ali jedan bend i testiras opremu,uvezbavas nove ljude, kao da tamo ima 150 polaznika... I sad bi trebalo npr, da vlasnici studija saopste da ne treba upisivati to vn'go...! :banghead: |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Po meni bi bilo bolje da Akademija na ovaj nacin promovise kulturu studija, princip rada kojim se dolazi do odredjenog kvaliteta snimka, mixa, itd i podrzavanje same profesije studijskog posla i vrednosti istog. |
Lepa ideja, sto da ne, najbolje se uci na losim i neuvezbanim bendovima. A mozda svirci sami nauce nesto.
Ne vidim kako bi ovo ugrozilo ostale studije, ja cak vidim suprotno... iz licnog iskustva, vecina bendova misli da moze nesto snimiti u studiju. To se vrlo brzo ispostavi kao odlican filter kvaliteta. Ima prosto bendova koji to ne mogu preziveti u studiju, jer pocinju da se raspadaju vrlo brzo. Oni koji ostanu ce vremenom sigurno imati novca i za neka druga snimanja. Druga stvar je sto od takvih i ne mozes uzeti novac shodan ulozenom trudu. Obicno se najvise zajebavas oko ispravljanja gluposti onih koji lose sviraju, i na kraju im moras vise naplatiti editing nego snimanje. Slusao sam nekoliko snimaka sa slicnih akademija i nisu bili losi... cisti, korektni, suvi pomalo previse, ali upotrebljivi. Bolji nego iz nekih "pravih" studija. |
Quote:
Oni koji odu tamo da snimaju su upravo oni koje ti ne bi voleo da vidiš u svom studiju dok ne nauče da se naštimuju i da sviraju. Pozdrav, Vasa |
pa da..mrmoti ce se razocarati kad budu culi kako zvuce snimci (na kojima se neko uchi), pa ce da bude ono " seremo vam se u tonski zapis..!"
Koliko sam samo video razocaranih bendova koji nemaju pojma da sviraju i kad cuju sebe i svoj instrument, odmah popljuju studio i snimatelja..!! (snimatelj nema pojma...nemoze da me napravi da zvucim ko Hendrix !!) a ono sto je "Znak" pisao - profesionalci / amateri - nema veze sa zivotom! Pa niko se ne rodi kao profesionalac...svi krenu kao amateri.. A da ne pricamo kako je vazan deo biznisa, (tzv. Vanity job) gde u studio dodje TOTALNI AMATER od pevaca ili grupe i hoce (za pare) da neko napravi da to lici na nesto !! Jer se takav posao odbija? Nikako! ja sam ih sa uzivanjem odradio nekoliko... |
[QUOTE=awacs;286942]Ufff, bre... za?to je lo?e da neki bendovi koji su na početku d?abe steknu nekakve snimke koje će im snimiti i smiksati neki snimatelji početnici??? Sekira? se kao da će sad Čola, Brega, Severina i Bajaga da navale da se studenti ve?baju na njima :shock::shock::shock:
Oni koji odu tamo da snimaju su upravo oni koje ti ne bi voleo da vidi? u svom studiju dok ne nauče da se na?timuju i da sviraju. Pozdrav, Vasa[/QUO Upravo tako Vaso! Amen!:grin: Sto bi se sad prdnjavilo oko te skole,ideja im je da privuku klince da se upisu da im uzmu pare i voznja... Ne vidim ni ja nista lose u tome da im dodju drugari da urade demo...pa ako im krene mozda i plate nekog za neki bolji snimak:) |
All times are GMT +1. The time now is 12:00 AM. |