![]() |
Re: Kupiti UAD ili ne
Quote:
|
Quote:
Bitno je da plaginovi rade dobro. Quote:
|
Quote:
Ovde mozete pogledati specifikacije novijeg SHARC 21469 DSPa. Na papiru lepo zvuci... A evo ovde i od "starog", koji se trenutno koristi (21369), pa uporedite, koga to zanima... Quote:
E sad - sto se cene tice: sam UAD i nije tako skup - test board sa SHARC procesorom (koji sluzi za developement) kosta isto koliko i jedan UAD 2 solo... |
Quote:
Ja bi se na tvom mestu prvo zapitao da li je vredno UOPSTE ulagati pare u tako nesto u ovome trenutku. Ako ti je muzika hobi (a verovatno jeste), onda ti UAD ne treba jos. Svaki iole bolji software ima dovoljno plugins za skoro sve sto coveku zatreba na pocetku producentske karijere! Plus - kod nas imas pogodnost sto sve software "mozes da probas pre nego ih kupis" :wink: Pristojan kompjuter i par zvucnika je SVE sto ti treba. Treba iscrpiti sve sto standardni software plug in moze da pruzi i tek posle potezati za necim drugim... Danas muzika moze da se pravi na svemu...FLoops, Reaper, Cubase itd... Prvo se savladaju osnovne tehnike a posle se razmislja o ostalim zezalicama... |
Quote:
Quote:
To sto je nekom muzika hobi, ne znaci da mu ne treba dobar sound. Opet, kad ga kupi ocekivace nesto nerealno & na brzinu, a toga nema nista... Tesko je biti pametan. Ako mu oko 200 evra nije cifra, ja bih savetovao da malo lovi po oglasima, kad naleti nesto vrlo povoljno da uzme. |
hobi ili ne, ne zarađujem "produkcijom" ,zarađujem isključivo sviranjem, pa ne znam ?to bi tu definirao kao hobi, u svakom slučaju to je ne?to čime bih se volio bavit, a naravno apsolutni sam amater. (za sad :-) )
Trenutno se borim s refleksijom sobe s obzirom da se jo? nisam istjerao iz kuće, pa sam imao ideju kupit reflexion filter (SE). Neki pljuju, neki hvale.. S obzirom da ga nema NIGDJE i ne zna se KAD će bit dostupan, a u isto vijeme radio sam pjesmu s malo vi?e pratećih vokala nego obično i samim tim vi?e inserta (debreath,deesser,eq,comp) i bez smrzavanja traka stigao sam do trenutka da mi asio performance puca do kraja... Onda sam dobio savjet sa UAD. Problem asia sam lako rije?io smrzavanjem, a reflexija je jo? uvijek tu. Tako da mislim da ću za sada sačekat reflexion filter... ma ?to oni pričali o njemu |
pokušaj refleksije rešiti i nekim drugim načinom. I da, slažem se sa daBearom da ti definitivno sad nije potreban UAD, ni 1, ni 2. Ja ga, sa druge strane, koristim kao glavno i skoro pa jedino oružje u mixanju, i nije mi žao. I meni se čini da pravi probleme sa Win7, mada mi se na OSX u PT lepo pojavio i počeo da radi. Sa standardnom latencijom. Na XP, na kojem ja mixam, radi besprekorno.
|
Quote:
Quote:
Room koji snimis je sigurno 3 klase iznad svih softverskih reverba, pogotovo ako je mikrofon dobar. Quote:
Sa kakvom opremom snimas, sta, koliko kanala, i u kakvom prostoru? |
debreath ovisi mi o pjesmi, ne koristim uvijek, a malo mi pomaže da se vokal pričini "suvljim"...
Oprema je uglavnom "niskobudžetna"; win7 64bit, 3,0dualC, 8GB ram, cubase 5, uglavnom vst instrumenti, fantom g6, tascam fw1082, SE 2200a, alesis actv. m1mk2, nekoliko gitara al nisam gitarista pa izbjegavam snimat živu gitaru, par kvadrata piramidalne spužve 7, samostojeći absorber s kamenom vunom i to je to... Ne znam kud bih svrstao to što sviram/snimam, nekakav pop, pop-rock... U budućoj dječjoj sobi sam trenutno dok bebač malo ne naraste pa ću da selim, prostor nikako nije povoljan, visina 3,5 pa se kosinom spušta na 2,20, 4x4,5... Koliko kanala ne znam nisam brojio, vst mi ne prave problem, već sam imao problem kad sam na sve nabacio nekih 10ak audio traka... kao što sam napisao- riješio sa freez. |
Quote:
Muzicar mora biti upadljiv da ima stila... Uglavnom je to velika mana mnogih tehnicki dobrih sviraca. Nesto sto retko ko ima. Slobodno uzmi i sviraj, tesko je naci upotrebljivog gitaristu. |
All times are GMT +1. The time now is 09:21 AM. |