Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Kupiti UAD ili ne (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34845)

psionic 16-08-2010 03:14 PM

Re: Kupiti UAD ili ne

Quote:

Originally Posted by Matoree (Post 285074)
haha da.. UAD prvi je koristio s3 trio.. tuga.. Sad ovaj novi skoro sigurno ne, ali ni to nije mnogo jache od tof s3 tria :D

Mozete naci na PDF fajl sa blok semom dsp-a - model SHARC 21369. Nije bas sampion brzine (radi na 400 MHz), a na sharcovom sajtu sada trenutno reklamiraju 21469 koji ima navodno 2x performanse + on chip kodeke za audio... Da li se to na pomolu vidi UAD3 :)

google 16-08-2010 04:07 PM

Quote:

Originally Posted by Matoree (Post 285074)
haha da.. UAD prvi je koristio s3 trio.. tuga.. Sad ovaj novi skoro sigurno ne, ali ni to nije mnogo jache od tof s3 tria :D

Ne znam sta tacno koristi novi, verovatno je opet nesto bez veze.
Bitno je da plaginovi rade dobro.

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 285077)
Da li se to na pomolu vidi UAD3

Moguce. Prilicno su pale cene, sigurno je da ce morati da naprave neko super- iznenadjenje, sto je pre moguce, nesto fenomenalno...

psionic 16-08-2010 05:13 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 285079)
Moguce. Prilicno su pale cene, sigurno je da ce morati da naprave neko super- iznenadjenje, sto je pre moguce, nesto fenomenalno...

Pa dobro, SHARC je zasebna firma, nema mnogo veze sa UADom... Mislim - ne mora da znaci da ako SHARC izbaci novi DSP, odmah sledi i novi UAD. Bilo bi lepo, do duse...

Ovde mozete pogledati specifikacije novijeg SHARC 21469 DSPa. Na papiru lepo zvuci...

A evo ovde i od "starog", koji se trenutno koristi (21369), pa uporedite, koga to zanima...

Quote:

Originally Posted by google (Post 285079)
Ne znam sta tacno koristi novi, verovatno je opet nesto bez veze.
Bitno je da plaginovi rade dobro.

Plugovi NE rade dobro! Bar ne na necemu vecem od XPa :( To je razlog sto ja necu kupiti ovo, bar dok ne izbace valjanu verziju drajvera.

E sad - sto se cene tice: sam UAD i nije tako skup - test board sa SHARC procesorom (koji sluzi za developement) kosta isto koliko i jedan UAD 2 solo...

DaBear 16-08-2010 05:45 PM

Quote:

Originally Posted by tomycrosound (Post 284997)
Pozdrav!
Ima puno tema vezanih za UAD ali to nije tako jednostavno za pokopčat pa moram pitat konkretno..
Planirao sam kupit reflexion filter (nebitno) ali s obzirom da ga nema "nigdje" i ne zna se kada će bit 1,5mj; 2mj; 5mj... razmi?ljam pare preusmjerit na UAD. S obzirom da sam financijski ograničen, odabir pada na http://www.audiopro-croatia.com/mex/...l.php?art=3027

E sad, ?to je to uopće?
?to dobijem konkretno s tim?
Podr?ava li win7 64 ?
Spominje se nekakva kupnja pluginova, kako to ide?
Čuo sam za UAD i znam da je to nekakva kartica, tako su mi rekli, koja rasterećuje procesor kompa i olak?ava rad u DAW, ali nemam pojma ?to je to, pa ako netko mo?e pomoć u učenju (po mogućnosti ne na engleskom)
Hvala.

po pitanju se vidi da se ne bavis muzikom dugo.

Ja bi se na tvom mestu prvo zapitao da li je vredno UOPSTE ulagati pare u tako nesto u ovome trenutku.
Ako ti je muzika hobi (a verovatno jeste), onda ti UAD ne treba jos.
Svaki iole bolji software ima dovoljno plugins za skoro sve sto coveku zatreba na pocetku producentske karijere!
Plus - kod nas imas pogodnost sto sve software "mozes da probas pre nego ih kupis" :wink:
Pristojan kompjuter i par zvucnika je SVE sto ti treba.
Treba iscrpiti sve sto standardni software plug in moze da pruzi i tek posle potezati za necim drugim...
Danas muzika moze da se pravi na svemu...FLoops, Reaper, Cubase itd...
Prvo se savladaju osnovne tehnike a posle se razmislja o ostalim zezalicama...

google 16-08-2010 06:29 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 285085)
Plugovi NE rade dobro! Bar ne na necemu vecem od XPa :( To je razlog sto ja necu kupiti ovo, bar dok ne izbace valjanu verziju drajvera.

E sad - sto se cene tice: sam UAD i nije tako skup - test board sa SHARC procesorom (koji sluzi za developement) kosta isto koliko i jedan UAD 2 solo...

Ja radim na xp, nisam znao za to.. Trenutno nemam vremena da se igram sa operativnim sistemom. Sve radi- ne treba dirati.

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 285086)
po pitanju se vidi da se ne bavis muzikom dugo.

Ja bi se na tvom mestu prvo zapitao da li je vredno UOPSTE ulagati pare u tako nesto u ovome trenutku.
Ako ti je muzika hobi (a verovatno jeste), onda ti UAD ne treba jos.

Sto da ne? Sada za 200 evra moze uzeti polovan uad 1 sa gomilom plaginova. To vise nije ozbiljna investicija za koju treba dugo razmisljati.

To sto je nekom muzika hobi, ne znaci da mu ne treba dobar sound. Opet, kad ga kupi ocekivace nesto nerealno & na brzinu, a toga nema nista...

Tesko je biti pametan. Ako mu oko 200 evra nije cifra, ja bih savetovao da malo lovi po oglasima, kad naleti nesto vrlo povoljno da uzme.

tomycrosound 17-08-2010 12:45 AM

hobi ili ne, ne zarađujem "produkcijom" ,zarađujem isključivo sviranjem, pa ne znam ?to bi tu definirao kao hobi, u svakom slučaju to je ne?to čime bih se volio bavit, a naravno apsolutni sam amater. (za sad :-) )
Trenutno se borim s refleksijom sobe s obzirom da se jo? nisam istjerao iz kuće, pa sam imao ideju kupit reflexion filter (SE). Neki pljuju, neki hvale..
S obzirom da ga nema NIGDJE i ne zna se KAD će bit dostupan, a u isto vijeme radio sam pjesmu s malo vi?e pratećih vokala nego obično i samim tim vi?e inserta (debreath,deesser,eq,comp) i bez smrzavanja traka stigao sam do trenutka da mi asio performance puca do kraja... Onda sam dobio savjet sa UAD.
Problem asia sam lako rije?io smrzavanjem, a reflexija je jo? uvijek tu.
Tako da mislim da ću za sada sačekat reflexion filter...
ma ?to oni pričali o njemu

Arthur 17-08-2010 02:14 AM

pokušaj refleksije rešiti i nekim drugim načinom. I da, slažem se sa daBearom da ti definitivno sad nije potreban UAD, ni 1, ni 2. Ja ga, sa druge strane, koristim kao glavno i skoro pa jedino oružje u mixanju, i nije mi žao. I meni se čini da pravi probleme sa Win7, mada mi se na OSX u PT lepo pojavio i počeo da radi. Sa standardnom latencijom. Na XP, na kojem ja mixam, radi besprekorno.

google 17-08-2010 08:11 AM

Quote:

Originally Posted by tomycrosound (Post 285107)
Trenutno se borim s refleksijom sobe s obzirom da se jo? nisam istjerao iz kuće, pa sam imao ideju kupit reflexion filter (SE). Neki pljuju, neki hvale..

Sigurno je dobra stvar, mada mu je cema naduvana.

Quote:

Trenutno se borim s refleksijom sobe

Refleksije sobe uopste ne moraju biti nesto lose. Ja bih cak malo odmakao vokale od mikrofona i namerno snimio zajedno sa prostorom. To ce u miksu mnogo bolje izaci i zvucati uverljivije.

Room koji snimis je sigurno 3 klase iznad svih softverskih reverba, pogotovo ako je mikrofon dobar.

Quote:

Tdebreath

Ja nikad ne bih skidao disanje pevaca sa snimka. Kad odmaknes pratece od mikrofona, to se nece cuti, a za glavni vokal ne smeta, cak je vrlo pozeljno.

Sa kakvom opremom snimas, sta, koliko kanala, i u kakvom prostoru?

tomycrosound 17-08-2010 09:34 AM

debreath ovisi mi o pjesmi, ne koristim uvijek, a malo mi pomaže da se vokal pričini "suvljim"...
Oprema je uglavnom "niskobudžetna";
win7 64bit, 3,0dualC, 8GB ram, cubase 5, uglavnom vst instrumenti, fantom g6, tascam fw1082, SE 2200a, alesis actv. m1mk2, nekoliko gitara al nisam gitarista pa izbjegavam snimat živu gitaru, par kvadrata piramidalne spužve 7, samostojeći absorber s kamenom vunom i to je to...
Ne znam kud bih svrstao to što sviram/snimam, nekakav pop, pop-rock...
U budućoj dječjoj sobi sam trenutno dok bebač malo ne naraste pa ću da selim, prostor nikako nije povoljan, visina 3,5 pa se kosinom spušta na 2,20, 4x4,5...
Koliko kanala ne znam nisam brojio, vst mi ne prave problem, već sam imao problem kad sam na sve nabacio nekih 10ak audio traka... kao što sam napisao- riješio sa freez.

google 17-08-2010 10:09 AM

Quote:

Originally Posted by tomycrosound (Post 285117)
debreath ovisi mi o pjesmi, ne koristim uvijek, a malo mi poma?e da se vokal pričini "suvljim"...
Oprema je uglavnom "niskobud?etna";
win7 64bit, 3,0dualC, 8GB ram, cubase 5, uglavnom vst instrumenti, fantom g6, tascam fw1082, SE 2200a, alesis actv. m1mk2, nekoliko gitara al nisam gitarista pa izbjegavam snimat ?ivu gitaru, par kvadrata piramidalne spu?ve 7, samostojeći absorber s kamenom vunom i to je to...

To sto nisi gitarista, nije presudno bitno. Ja sam uzeo da snimam svoju gitaru pre oko 3 meseca, jer oni koji su gitaristi, ne zvuce. Sve odsvirano kako treba, ali snimak ne stoji, ne uklapa se, bled je i sl.

Muzicar mora biti upadljiv da ima stila... Uglavnom je to velika mana mnogih tehnicki dobrih sviraca. Nesto sto retko ko ima.

Slobodno uzmi i sviraj, tesko je naci upotrebljivog gitaristu.

All times are GMT +1. The time now is 09:21 AM.