Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Focal CMS 50 - Problem ili ne - Hitno! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34609)

meex 23-07-2010 04:22 PM

Re: Focal CMS 50 - Problem ili ne - Hitno!

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 283347)
Iako covek cuje da to dolazi iz porta, nije port noise...

Port noise je turbulencija vazduha... shushtanje... kao kada probas da lagano dises na usta i recimo jako dunes na usta... u drugom slucaju cuces turbulenciju nastalu oko usana... e port noise je slican tome (cak i nastaje na slican nacin).

Sprecava se pogodnim dizajnom... zaobljavanjem ivica porta (tzv. "flare") kao i povecavanjem poprecnog preseka porta i samim tim smanjenjem brzine strujanja vazduha.

pozdrav

bogi

Iskreno, ja sam ubedjen da je upravo to! Bas tako se i manifestuje kao da vazduh kaci neke grube ivice i proizvodi zvuk...

boggy 23-07-2010 04:25 PM

Quote:

Originally Posted by meex (Post 283351)
Iskreno, ja sam ubedjen da je upravo to! Bas tako se i manifestuje kao da vazduh kaci neke grube ivice i proizvodi zvuk...

jbmlg... ja to nisam cuo na tvom klipu... bilo je vise neko udaranje...
ali ako to cujes... i ako jeste sustanje vazduha... onda se to ne da popraviti.. i ne verujem da su planirali da se zvucnici slusaju tako glasno kako ih ti zelis da slusas...

pozdrav

bogi

meex 23-07-2010 04:29 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 283352)
jbmlg... ja to nisam cuo na tvom klipu... bilo je vise neko udaranje...
ali ako to cujes... i ako jeste sustanje vazduha... onda se to ne da popraviti.. i ne verujem da su planirali da se zvucnici slusaju tako glasno kako ih ti zelis da slusas...

pozdrav

bogi

Sacekacu da Ivan proveri na njegovim kakva je situacija i da li se isto ponasaju , ako je isto, ostavljam ih, ako nije idu nazad pa onda se potraga za monitorima nastavlja dalje...nazalost, ali je tako..

Maiv 23-07-2010 04:30 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 283352)
i ne verujem da su planirali da se zvucnici slusaju tako glasno kako ih ti zelis da slusas...
bogi

:D to je isto vrlo moguce...sumnjam da bi toliko nahvaljeni monitori bili pusteni u prodaju s tako ocitim problemom

boggy 23-07-2010 04:36 PM

Quote:

Originally Posted by Maiv (Post 283354)
:D to je isto vrlo moguce...sumnjam da bi toliko nahvaljeni monitori bili pusteni u prodaju s tako ocitim problemom

primeti da se pre cuje "port noise" (mada tesko mogu da poverujem u to) nego klipovanje... sto se bas ne desava...

pozdrav

bogi

STUDIOTON 23-07-2010 04:51 PM

Quote:

Originally Posted by Maiv (Post 283354)

Definitivno .. nisi trebao da kupujes male zvucnike ako si zeleo da ih panjis maximalno .. :)

Ja sam kod mene pojacao do kraja , pustio neku stvar.. i nemam tu pojavu .. sve svira ok

meex 23-07-2010 05:09 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 283357)
Definitivno .. nisi trebao da kupujes male zvucnike ako si zeleo da ih panjis maximalno .. :)

Ja sam kod mene pojacao do kraja , pustio neku stvar.. i nemam tu pojavu .. sve svira ok

Kazem ti,neces cuti nista ako ne izolujes da idu samo kick ili bass...dakle,uzmi samo kick bez icega, i pojacaj ga,ili samo neki dublji bass,jer kad pustis celu traku,sve je previshe glasno da bi cuo to strujanje vazduha pa ti nista ne smeta...aj hvala ti!

STUDIOTON 23-07-2010 05:17 PM

Quote:

Originally Posted by meex (Post 283359)
Kazem ti,neces cuti nista ako ne izolujes da idu samo kick ili bass...dakle,uzmi samo kick bez icega, i pojacaj ga,ili samo neki dublji bass,jer kad pustis celu traku,sve je previshe glasno da bi cuo to strujanje vazduha pa ti nista ne smeta...aj hvala ti!

Napravi mi 30 sec .. mp3 tog kicka .. i posalji mi da vidim

boggy 23-07-2010 05:23 PM

sad tek vidim da ti ni nemas subwoofer... tako da sam pogresno pricao o subwooeru a mislio na mid woofer...
Definitivno ne mozes ocekivati bas "sve" od ovako malih zvucnika...
Drugo sto moze da se desi... probaj da stavis high pass na kick.. posto moze da se desi da na semplu imas frekvencije koje se mozda ni ne cuju a prilicno su intenzivne...

Ocekivati da ovako malene kutije mogu da reprodukuju sub bass GLASNO.. je preterivanje... ako uspesno odsviraju do nesto ispod 80Hz je odlicno

pozdrav

bogi...

meex 23-07-2010 05:39 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 283357)

All times are GMT +1. The time now is 03:31 AM.