![]() |
Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer
Quote:
Jel se to dešava (pucketanje) i kad povećaš latenciju? P.S. Nekad najnoviji driveri ne rade bas najbolje, pa je dobro probati sa starim, ili najstarijim... |
Kako mogu da povecam latenciju? Probao sam sve vrste drajvera.
|
Quote:
Uostalom, sigurno ima? tu rutinu napomenutu u Manualu od sprave. Pozdrav, Vasa |
Nasao sam... meni je podesen taj bufer size na 512...tako pise i u manualu. Sada sam probao da stavim i na 1024 i na 2048 ali i dalje imam kocenje...nije to pucketanje. To je vise kao da se smrzne kompijuter na 3 sekunde i posle se odblokira i radi.
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Pročitaj poglavlje 7 u manualu, imaš "safe mode" koji se isto odnosi na "Output buffer"... Probaj...
Isto tako smanji na 44.1Khz ako već nije tako... Veći buffer + manja Khz-aža = Manje opterećenje kompa. Jel to Laptop? Ako sve ovo ne upali, probaj STARIJI driver!!!! Ako ni to ne upali, onda je do FW karte (nema veže što je nova ili radi super sa npr.video kamerom) ,op. sistema, konfiguracije kompa,sporog HDD-a šta li već... Piši sve što znaš pa da vidimo.... |
Imam Asusov laptop, intel core 2 duo 2.13 Ghz. 4 gb ram memorije, windows 7 64bit, integrisanu firewire karticu koju sam diseiblovao jer je nekompatibilna i intexovu firewire expres card sa VIA chipsetom. Na presonusom sajtu postoji programchic OHCI tools koji detektuje da li je firewire kartica kompatibilna sa Mixetom... dok sam imao integrisanu napisalo je da je nekompatibilna, kako sam stavio novu pise da je kompatibilno. Mene interesuje da li je neko od vas spojio mixetu sa kompom i ako jeste da mi kaze koji je chipset te firewire kartice? Ne znam sta bi drugo moglo biti. Mozda da reinstaliram sistem na laptopu jer nije reinstaliran 2 godine. Mada sve ostalo radi dobro i nisam imao problema do sada.
|
Quote:
Hmm... Jegi ba, nisam toliko stručan za laptope, ono što bih ja uradio je da: 1. Instaliram stariji driver - Meni je firewire mixeta proradila na win7 (doduše 32-bit) tek sa driverima za XP...:confused: 2. Ipak probao staru fw kartu (bez obzira šta oni kenjaju), takodje sa postupkom br.1 3. Skineš neki od programa za praćenje procesa, i vidiš šta kolje mašinu i "proces haker-om" ukloniš taj proces.... 4. Probao na nekoj drugoj Win7-64 mašini... ...i pogledao šta kažu na forumu proizvodjača, da li neko ima iskustva sa Asus laptopima i Studiolivetom... 5... ...jbg... drugi win... ...komp... |
1 Attachment(s)
Evo ponovo sam napravio analizu i dobio ovaj rezultat...
|
Quote:
Dobro, i ?ta sad sa tom analizom?!? Urami je i okači iznad stola....:D Mani se analiza, daj probaj ne?to od ovoga, skini stare drivere, ili probaj sa install cd-a, pa reci jel uspeva ili ne...:banghead: |
All times are GMT +1. The time now is 11:04 PM. |