Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Audio u midi (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34497)

diviner 13-07-2010 10:19 AM

Re: Audio u midi

Kinez, sjajan tutorijal, i jos bolji odgovor na "provokacije" :) (iako me cudi, jer koliko znam, kravadinka je do sada bio sasvim ok sagovornik u mnogim temama... moguce je da, kao i vecina nas, pati od trauma dozivljenih od midi sviraca i drugih interpretatora novokomponovanih hitova u nasim nam dragim zadimljenih kafanama i restoranima :) , pa otuda takva reakcija ).

kravadinka 13-07-2010 11:28 PM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 282695)
Kinez, sjajan tutorijal, i jos bolji odgovor na "provokacije" :) (iako me cudi, jer koliko znam, kravadinka je do sada bio sasvim ok sagovornik u mnogim temama... moguce je da, kao i vecina nas, pati od trauma dozivljenih od midi sviraca i drugih interpretatora novokomponovanih hitova u nasim nam dragim zadimljenih kafanama i restoranima :) , pa otuda takva reakcija ).

Pa recimo, mada je prilicno bila sala... :wink:
Evo vidi odgovor na ovo ispod, i to je razlog... :)

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 282688)
hm, zanimljivo... imao sam prvo na pameti da napisem nesto sasvim drugo, i da prekinem ovu raspravu, posto joj nisam video svrhu, ali me sada zanima u cemu je ustvari problem. Zasto je kompjuter i softver koristan kada se koristi u svrhu ubrzavanja rada sa snimanjem i editovanjem muzike, a isto to nije kada se koristi za ubrzavanje direktnog rada sa notnim (frekvencijskim) zapisom, odnosno, skidanjem melodija i harmonija i njihovim editovanjem?

Evo argumenata... :wink:
Kada kompjuter i software ubrzavaju rad i koriste onima koji znaju sta rade, moze se reci da je pozitivno, to im je i namena...
Ako kompjuter i software koriste onima koji ne znaju sta rade, takodje je pozitivno, ali samo njima, jer ce mozda nesto i nauciti usput, mada ce njihovo neznanje uvek stajati na putu njihovom uspehu...

Zato i kazem, vise je sala, jer ovi sto ne znaju ne skode nikome osim sami sebi sto traze medvedju uslugu petljajuci se sa ovim audio to midi glupostima, umesto da sede uz instrument i bave se muzikom, o tome je ovde rec, je li? ;)

A trece... Svi nesto spamuju i $erkaju po forumu, aj 'malo' i ja... ;)
Sorry za off...

diviner 14-07-2010 12:13 AM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 282751)
Pa recimo, mada je prilicno bila sala... :wink:
Evo vidi odgovor na ovo ispod, i to je razlog... :)

Kada kompjuter i software ubrzavaju rad i koriste onima koji znaju sta rade, moze se reci da je pozitivno, to im je i namena...
Ako kompjuter i software koriste onima koji ne znaju sta rade, takodje je pozitivno, ali samo njima, jer ce mozda nesto i nauciti usput, mada ce njihovo neznanje uvek stajati na putu njihovom uspehu...

Zato i kazem, vise je sala, jer ovi sto ne znaju ne skode nikome osim sami sebi sto traze medvedju uslugu petljajuci se sa ovim audio to midi glupostima, umesto da sede uz instrument i bave se muzikom, o tome je ovde rec, je li? ;)

Sorry za off...

Ma opusteno, tu smo upravo da bismo caskali, forum tome sluzi ! :)

kejkz 14-07-2010 12:03 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 282751)

Sorry za off...

Ima istine u svemu sto kazes, pa i u ovome poslednjem, u tome se svi mozemo nekada naci :)

idvi 22-07-2010 05:06 PM

Bravo bravo..majstore ma nisi nas samo podućio o tvojoj temi nego i o naćinu pona?anja..jo? jednom bravo i hvala:grin::wink:

Solozabal 24-08-2010 04:24 PM

Za 250$ rjesen problem audio u midi...

http://www.neuratron.com/audioscore.htm

LAMPASH 03-11-2010 11:35 PM

Quote:

Originally Posted by Solozabal (Post 285626)
Za 250$ rjesen problem audio u midi...

http://www.neuratron.com/audioscore.htm

Ovaj program je igracka,ne vridi ni tri pare bre!Kojih 250$.Potrosih dva sata svog zivota testirajuci ovu glupost:mad:

magnum 22-09-2011 11:26 AM

Ja pozdravljam svaki novitet, iskreno neznam mnogo u vezi toga :da:, ali po meni je to genijalno da se audio pretvori u midi :shock:. Pricao sam sa dosta iskusnim ljudima u vezi toga i svi su mi rekli da ne moze skroz ta ideja koja je zamisljena da se ostvari. Naime, nije problem pretvoriti audio u midi kada je odsvirana neka laka deonica na gitari, npr. razlaganje lagano sviranje, kao sto je "kinezkinez" dao primer i traje par sekundi, problem nastaje kada je u audio odsviran neki brzi, kompleksniji solo ili rif na gitari, a npr. sviranje solo na gitari traje maltene kroz celu stvar koja traje 5 min, e tu je zeznuto da to odradis i pitanje da li ce to izaci kako treba. Zato kazu (opet napominjem cuo sam od drugih iskusnih u tom poslu), da to jos nije usavrseno 100% i da ce na to jos da se priceka.
Poz...!!!:wink:

All times are GMT +1. The time now is 07:23 PM.