Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Live Sound (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=145)
-   -   ne?to tamnije od 58ice (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34460)

Tiki the Boyler 06-07-2010 06:56 PM

Re: ne?to tamnije od 58ice

Obavezno probaj Rode M1. Dosta prijatan i masan dole, konkretan u sredini i veoma prozračan gore...

Sennheisseri e serije i EV N/D serije su sve samo ne tamni. Izuzetno nadrkani i prodorni mikrofoni sa In The Face srednjim i puno presencea koji jako dobro rade na kr? razglasima iz kojih ni?ta ne izlazi. Na kvalitetnim razglasima rade otprilike očajno!

I sla?em se sa Bokijem da taman mikrofon ne zvuči nu?no dobro na tankim glasovima, tako da ti ne ostaje ni?ta do puno probavanja...

E da... probaj obavezno i SM57 - za male pare zna jako lijepo da iznenadi.

spidermusic 10-07-2010 01:10 PM

Mozda je zanimljivo probati i Beyer Dynamic Opus 29 ili nekog starijeg brata iz njihove ponude. S Opusom sam imao dobra iskustva na zenskim vokalima.

bole 16-07-2010 07:06 AM

sto se tice sennheisera e 835 i shure sm 58, nema tu neke velike razlike. a iz iskustva mogu da kazem da su u vecini slucajeva ljudi trazili bas senn poslije shurea ,kad im se nije svidjao iz nekog razloga , a razglas na kom radimo nije ni malo krs ...

a mislim da bi povoljnije rjesenje za tvoj problem bio rode m1 koji je Tiki pomenuo

Zeroo 30-08-2010 11:14 PM

Probaj ako si u mogucnosti AKG D7 mislim da ces dobiti to sto zelis.Imam ga a i sm58 i Ev ND 967.

bpucekov 31-08-2010 04:03 PM

probaj akg D5

Shot 02-09-2010 10:42 PM

Ma ja uopce ne bi gledao u smjeru mikrofona!
Ja bi tu ponio neki drugi preamp pa ukopcavao SM58 u drugi preamp. Pa onda negdje napravis DIY preamp koji ce namjerno imati manje osjetljivosti u tom podrucju. Spretan elektronicar bi to znao napraviti.
A u međuvremnu bi probao totalno nasilni štos koji ima 20% šanse da uspije. Izrezao bi komad spužve otprilike površine kovanice od eura. Skinuo bi metalnu kapicu s mikrofona i stavio spužvu preko kapsule (i naravno vratio metalnu kapicu nazad). To bi ga teoretski trebalo malo zatamniti jer bi više utjecalo na srednje i visoke a vrlo malo na niske frekvencije. Možda bi upalilo! Ili bi se možda osramotio! Al vrijedi pokušati ako ništa tako da uđeš u urbanu legendu!!!

Khan 29-09-2010 07:34 AM

i meni 58 ponekad jednostavno ne radi... sm57 osim malog problema sa nedostatkom pop zastite zna prijatno da iznenadi, a n/dyn serija (vrlo licno, 5cnt), je obicno resene svih problema, fantasticno rade, ali su vrlo specificni i zahtevaju navikavanje u upotrebi od strane pevaca, inace dolazi do onoga o cemu prica Tiki ... Izuzetno su osetljivi i hiper card. tako da svaki santimeter menja celokupnu zvucnu sliku. Oni su u principu radjeni za 'on lip' , poziciju, za pevace koji znaju da pomognu sebi odmicanjem i priblizavanjem...

All times are GMT +1. The time now is 08:32 PM.