![]() |
Re: Do?s & don?ts
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
na 20kHz su talasi samo usmereniji ali nisu kao laserski zrak... znaci.. ima ih i dalje.. van "sweet spota" su nesto slabiji ... ali nisu nestali! Nekad se zapitam zasto, ako vec cujes, nesto ne proveris na samom sebi pre nego sto ispalis "teoriju" baziranu samo na "logici" i "razmisljanju"... Drugi je problem sto ne cuju svi do 20kHz i vise (menja se sa godinama starosti, ostecenjima sluha itd)... pa im i nije preterano bitno ... Tako da preporucujem (po treci put) dokument koji sam prilozio gore, i za stereo monitoring... (izbace se kanali C, LS, RS) evo opet linka: http://www.aes.org/technical/documents/AESTD1001.pdf Definitivno je teze procitati dvadesetak strana teksta (sa malo slika) nego pisati na Rumskom... pozdrav bogi |
Quote:
Stavljati profesionalce ispred onih koji to nisu nema smisla, pogotovo u ovoj bransi gdje se preko noci postaje "profesionalac" jer je konacni cilj, produkt i dalje glazba koja nepoznaje granice raznoraznih istrazivanja i pokusaja istih. |
Quote:
Pa vec sam rekao da mozes svoje monitore pozicionirati po kakvim god savetima zelis.. nemam problem sa tim. Problem imam da ne naglasim ako postoji nepravilnost u nekom savetu koji se nece sloziti sa vec definisanim preporukama za to ovlacenih organizacija... casopis, ma koliko popularan bio, ne spada u tu grupu... odnosno... nije mu obaveza da propisuje i preporucuje sta i kako treba raditi, postaviti, definisati.... Zadatak casopisa je da ima svoje citaoce.... Quote:
Niko ni tebi ne brani da budes profesionalac... samo dozvolis sebi da su ti jedino moguci prihodi od onoga sto licno ti smiksas, u svom studiju, sa, sebi svojstveno, posavljenim monitorima, i nemoj jesti nista sto nije od tih prihoda kupljeno... :) pozdrav bogi |
1 Attachment(s)
evo, nacrtao sam "preporuku" za postavku monitora koju "zastupate", posto je vas mrzelo...
Na srecu, ja nemam toliko veliku glavu da bi se vasa (u "renomiranom casopisu" objavljena) "teorija" poklopila sa realnoscu. pozdrav bogi |
Quote:
Quote:
btw. ovo vec ide u veliki offtopic.. |
<... snip ...>
Sudeci po ovoj slici koju si postavio, izgleda da je 18 inca previse pozadi, ali da li mislis da je bolje sedeti unutar trougla ili izvan njega? Moderator: Editovao sam post da bi se uklopio sa smislom threada |
.................
Quote:
Quote:
Quote:
a ako slusaocu vise odgovara malo napred... toliko moze da mrdne glavu bez pomeranja ramena... niko mu ne brani.. u pitanju su nekoliko santimetara... Ionako ce se potpuno ukociti ako ne bude ni malo mrtkao glavom.... sigurno ne zastupam ideju slusanja u zubarskoj stolici... aman! pozdrav bogi |
Da ne bi dalje isli u offtopic ... razdelio sam thread na dva... posto smo diskusijom o sumnjivim savetima o poziciji monitora dotakli jednu vaznu temu iz akustike:
"Schroederova frekvencija" pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 12:55 PM. |