Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Preinaka mog studija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34343)

ANITA 22-06-2010 08:05 PM

Re: Preinaka mog studija

Veselim se svemu ?to će? napisati... i javljam da sam do kraja tjedna na putu, pa da ne misli? da nezahvalno ne odgovaram na tvoje postove, to je razlog. Ne znam koliko ću i hoću li tamo imati net dostupan.

Ima? i pm.
Vidimo se u ponedjeljak. :)

NLP 22-06-2010 10:42 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 281840)
Ok, vrata ćemo preokrenuti.
Mobilne apsorbere ćemo staviti na ostala dva kuta koja nemaju bas trapove. (bas trapovi koji sad postoje su napravljeni od gipsa, a iza je mineralna vuna.. ne sjecam se vise koliko debela.. ali i zrak i vuna, dakle, nije sve popunjeno.

Aha onda ste postoječe iskalkulisali/optimizirali na modalne frekvencije prostora?!

Quote:

Ono sto me sad zanima (ako postavimo sve po duljini) gdje da stavim apsorbere i koliko velike i debele (mislim da ću azmafon, pa mo?emo sa njim gledati kako i ?to) i gdje difuzore drvene i koje (to ću dati stolaru da mi napravi).

Azmafon je manje gustoče i ne znam kako se pona?a u debljim slojevima i sendvič varijantama.

Quote:

Radijator i vrata i drugi kut ce imati mobilne bas trapove (i za radijator nesto isto pomično takoder) a čak razmisljam staviit tu mali dvosjed taman ispred njega.

Da dobro.
Za razmislit: za?to dvosjed? da se malo odspava?
... ili samo da klijenti ili suradnici prisustvuju seansama i neče dremuckati?
Onda svakako lepi lični tabureji!!! (akustički gledano)
Sve ostalo je vi?e manje akustički "buster"!

Quote:

Ja nemam nikakvu ideju koliko toga i gdje mora ići. Koliko su veliki ti apsorberi, koliko debeli... gdje idu... isto tako i difuzori. To mi je najbitnije da saznam da mogu procjeniti da li mi tko moze dofurati azmafon ili cemo ići po njega ili nesto trece.

Nizke frekvencije se rade nabiru u BA? SVIM KUTOVIMA/UGLOVIMA!!!
Princip LEDE dizajna mo?e? vidjeti kod navedenog Valetovog threada.
Tu nema nekakve velike pameti, na jednak princip savjetuju realtraps, gik, ready i svi ostali...
Ako si več radila u takvim tipovima prostorija onda zna? njihove prednosti i mane.

Ako hoče? ne?to kao ?to si se izrazila:
- "va?no mi je da je akustički maximalno dobro tretiran (koliko to ova nepovoljna soba mo?e biti), ali također da mi je ugodno boraviti u njemu satima i danima neprestano";
- "Ne moramo ?tediti na u?trb kvalitete izvedenog"...

... ba? sam sada "upleten" kod dva nova projekata i koristim kod dizajnova "dosta sve?ija" (pa nije ba? posve fri?ko iskreno rečeno:)) psihoakustička spoznanja oko difuzije i u malim prostorijama.
Takve vrlo uspje?ne dizajnove več nekoliko vremena pravi na? Boggy!

NLP 22-06-2010 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 281859)
Veselim se svemu ?to će? napisati... i javljam da sam do kraja tjedna na putu, pa da ne misli? da nezahvalno ne odgovaram na tvoje postove, to je razlog. Ne znam koliko ću i hoću li tamo imati net dostupan.

Ima? i pm.
Vidimo se u ponedjeljak. :)

Nema problema, prijatan put!
Kad dođe?, razmisli i reci ?to si zaključila.

All times are GMT +1. The time now is 08:07 AM.