![]() |
Re: Quad tracking :)
Meni ce da smeta ;)
samo gitare:http://www.box.net/shared/8avjd1vljm Mada, u mixu one definitivno zvuce drugacije... P.S Ovaj reverb koji se cuje je od samih impulsa, nista nisam dodavao. |
Quote:
|
eto ja imam reamp box, pa ako skontaš neko pojačalo, javi se ;)
|
Ti bese imas messu? :)
Inace imam te u glavi za ovu pesmu, al' kao sto rekoh samo ako uspem nesto konkretno da uradim sa njom. |
nemam moju messu, to je bila rentirana :S imam jcm 900, a možda padne i neki valveking
|
Valveking :( ... sto njega?
Nego, imas neki savet za mene povodom ovog mog pitanja? |
nemam na čemu da čujem gajbi. Ako si dokon ovih dana javi se pa da baneš do studija sledeće nedelje da počujemo. Valveking pada u neku kompenzaciju, verovatno ću ga pustiti na prodaju. Dole sada stoji jedan jcm900, jcm800 i taj valveking
|
meni pada na pamet da bi ovaj rif bolje zvučao kao kombinacija jako ?estokih gitara koje sviraju bazičnu harmoniju (samo prima i kvinta) i ritam, i relativno clean gitare koje razla?u rif onako kako si ti zamislio. S time da proba? ta dva zvuka stopiti.
Da se dobije zvučni zid distorzije i iznad njih ?to artikuliraniji zvuk kojeg pa?ljivo umiksa?.... |
Upravo radim na tome! :) Problem rifa je sto ima dosta udvojenih tonova (sto unisono sto kroz oktave) zbog prirode stima. Prelepo zvuci na aksutari ali kad dodje crunch ... :) Pokusavam sad da nadjem blagi crunch za full akord. Videcu da li je bolje da ih posle turim zajedno sa teskim gitarama levo i desno ili njih blize sredini .... ili obrnuto.
|
Quote:
2. gitara nije nuzno potrebna, ako prva lepo i interesantno svira, bolje je neduplati, bolje ce izaci ostali instrumenti. Snimi jednu dobru. Stavi taj fajl na dva kanala, levo i desno. Na jedan kanal stavi reverb da je 100% wet i taj kanal sa reverbom utisaj, tek da se cuje. zvucace bolje nego ovo sto si sad radio. |
All times are GMT +1. The time now is 06:13 AM. |