Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Ultimate recording Amp (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33777)

Khan 27-04-2010 04:52 PM

Re: Ultimate recording Amp

BTW, google, koji preamp koristis?

google 27-04-2010 06:09 PM

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 278035)
Lab 5 sam imao prilike da sviram, nevidjeno pojacalo, ali je bloody ogromno!!!

Odlicno svira na maloj glasnoci, sto je najbitnije u svemu tome. To nije pojacalo koje treba pojacati do kraja da bi dobio ton. Ako imas dobru gitaru, imas lep ton i kad je tiho, cak mislim da bi bolje izasao taj tisi zvuk, nego mnogo glasniji. Ali to nije zvuk za pank i tsl.
Quote:

Originally Posted by Khan (Post 278036)
BTW, google, koji preamp koristis?

MCI JH 500.

MUzzY 28-04-2010 12:13 AM

Quote:

Originally Posted by google (Post 278027)
Nije. Neki prtpostavljaju da se zvuk koji je produciran, dobija od "odredjenih pojacala", sto moze biti a i ne mora.

Moj preamp daje najbolji zvuk kada se osetljivost pojaca, razlika je vrlo velika. Dobija se nesto sto mnogo lepo zvuci.

Kada bi se snimalo pojacalo sa velikom snagom, dobio bi se signal koji rusi kucu. A da se udalji mikrofon, hvatao bi se prostor, koji ne mora dobro da zvuci. A kad smanjis osetljivost na preampu, onda nema zvuka koji se svidja audiofilima.

Nisam ni sumnjao da ces imati sta da kazes :)

Ti opet pricas o samo jednoj vrsti tona. Sta znaci "mnogo lep ton"?

MD 28-04-2010 01:28 AM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 278019)
Ma jasno mi je to, nego vas pitam ovako "generalno" u cemu je prednost male vataze u studiskom okruzenju. Meni to nema logike pa zato pitam iskusne. :)

Mislim da je prednost u puno manjoj cijeni, jeftinijem odr?avanju i manjem zauzeću prostora...

A i danas se pretpostavljam većina produkcije radi u kucnim studijima...

:)

HeatMan 28-04-2010 01:33 AM

two rock custom clean za john mayer/jimi hendrix zvuk
fender twin amp (blackface) isti zvuk (shta cu kad mi je to vrhunac svega)
mesa boogie mark 3 za ludachke dist solaze

to je ono shto ja volim. i svakoj gitari pashe neshto drugo.. ovo bi lepo leglo na moje stratove, ali shta cesh kad se nema para.. mozda legne neki polovni twin reverb..

i da, vecinu posla odradjuje gitarista, pa gitara. drvo, kvalitet izrade i magneti. pa tek onda ide amp.

poz

google 28-04-2010 07:19 AM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 278072)
Ti opet pricas o samo jednoj vrsti tona. Sta znaci "mnogo lep ton"?

Jednostavno preamp radi milion puta bolje kada se snima sa vecom osetljivoscu. A jedino tihi tonovi mogu da se snime na taj nacin, jer bi glasni tonovi dali prejak signal koji ne moze da se zabelezi. Zato kvalitetna pojacala rade posao (za to sto meni treba).

Ako ti treba zvuk za pank i sl. onda ti je ovo suvisno citati. Ja ne osporavam bilo koje tvoje misljenje, misli sta god hoces, meni je svejedno.

2. Nemam ambiciju da iznosim "praqvila" "istinu" i sl.- nesto sto vazi za svakog i u svakoj prilici, vec pisem samo jedan deo sopstvenog iskustva, nesto sto je meni licno koristilo za to sto sam radio/hteo. :wink:

MUzzY 28-04-2010 09:54 AM

Ne treba mi za pank. Licno nemam nikakvu dilemu sta meni treba ali pitam ovako generalno.

Daj neki snimak/pesmu koju si radio da cujem o kom tonu pricas posto mi i dalje uopste nije jasno kakav je to ton.

@HeatMan: Uh, za mayera treba doooooobar clean. Twin je blizu te price al' sta ces kad ludak svira Dumble-a :(

Sad videh da je TwoRock JM sig pisljivih 8500$! :) Ma, vazi ...

Arthur 28-04-2010 10:21 AM

Ni ja ne verujem u "studijska" pojačala. Ja sam najlepše clean i dist farbe izvlačio tek kad se 4x12 kabinet ozbiljno uzdrma i pobudi. Pa onda kad krene kompresija kutije, koju po potrebi kombinujem sa kompresijom same membrane. Sve ostalo je lupetanje i tanko i sitno, pretranzijentno.

Arthur 28-04-2010 10:21 AM

i da, respect za 2 x 12 pojačala za clean, twin reverb i Roland Jazz Chorus su najlepše nešto što postoji na tu temu

HeatMan 28-04-2010 02:36 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 278088)
@HeatMan: Uh, za mayera treba doooooobar clean. Twin je blizu te price al' sta ces kad ludak svira Dumble-a :(

Sad videh da je TwoRock JM sig pisljivih 8500$! :) Ma, vazi ...

zato sam njega prvog i naveo.. :) twin je najjeftiniji.. 1800e

@arti: jc ume biti mnogo prskav.. za funk dushu dao , osim ako imash neki pre/boost sa lampom pre njega

All times are GMT +1. The time now is 10:07 PM.