![]() |
Re: Ultimate recording Amp
BTW, google, koji preamp koristis?
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Ti opet pricas o samo jednoj vrsti tona. Sta znaci "mnogo lep ton"? |
Quote:
Mislim da je prednost u puno manjoj cijeni, jeftinijem odr?avanju i manjem zauzeću prostora... A i danas se pretpostavljam većina produkcije radi u kucnim studijima... :) |
two rock custom clean za john mayer/jimi hendrix zvuk
fender twin amp (blackface) isti zvuk (shta cu kad mi je to vrhunac svega) mesa boogie mark 3 za ludachke dist solaze to je ono shto ja volim. i svakoj gitari pashe neshto drugo.. ovo bi lepo leglo na moje stratove, ali shta cesh kad se nema para.. mozda legne neki polovni twin reverb.. i da, vecinu posla odradjuje gitarista, pa gitara. drvo, kvalitet izrade i magneti. pa tek onda ide amp. poz |
Quote:
Ako ti treba zvuk za pank i sl. onda ti je ovo suvisno citati. Ja ne osporavam bilo koje tvoje misljenje, misli sta god hoces, meni je svejedno. 2. Nemam ambiciju da iznosim "praqvila" "istinu" i sl.- nesto sto vazi za svakog i u svakoj prilici, vec pisem samo jedan deo sopstvenog iskustva, nesto sto je meni licno koristilo za to sto sam radio/hteo. :wink: |
Ne treba mi za pank. Licno nemam nikakvu dilemu sta meni treba ali pitam ovako generalno.
Daj neki snimak/pesmu koju si radio da cujem o kom tonu pricas posto mi i dalje uopste nije jasno kakav je to ton. @HeatMan: Uh, za mayera treba doooooobar clean. Twin je blizu te price al' sta ces kad ludak svira Dumble-a :( Sad videh da je TwoRock JM sig pisljivih 8500$! :) Ma, vazi ... |
Ni ja ne verujem u "studijska" pojačala. Ja sam najlepše clean i dist farbe izvlačio tek kad se 4x12 kabinet ozbiljno uzdrma i pobudi. Pa onda kad krene kompresija kutije, koju po potrebi kombinujem sa kompresijom same membrane. Sve ostalo je lupetanje i tanko i sitno, pretranzijentno.
|
i da, respect za 2 x 12 pojačala za clean, twin reverb i Roland Jazz Chorus su najlepše nešto što postoji na tu temu
|
Quote:
zato sam njega prvog i naveo.. :) twin je najjeftiniji.. 1800e @arti: jc ume biti mnogo prskav.. za funk dushu dao , osim ako imash neki pre/boost sa lampom pre njega |
All times are GMT +1. The time now is 10:07 PM. |