![]() |
Re: Mono ili stereo???
evo mene trenutno zanima jedan ovakav mix, nesto ovako hocu da postignem
http://www.youtube.com/watch?v=E-MxKWFHu0s&feature=fvst |
Quote:
|
Ne mogu sada, ponovo bubanj mjenjam i exprimentisem tako da prakticki nemam sta da stavim:grin:
|
Ajd da ne otvaram novu temu, postavio bi pitanje isto u vezi reverba - ako preko kompresovanog vokala ide reverb, da li i posle toga ide neka kompresija tako ofarbanog vokala ili nista ne dirati, tek u masteringu?
|
Quote:
Sa druge strane, mnogi svetski poznati producenti upravo govore o tome da izbegavaju preveliku kompresiju, cak pojedini da recimo vokale ne kompresuju u opste ili minimalno i da ih "vozaju" rucno... (ili automatizacijom). Prevelika kompresija ce bukvalno sahraniti "zivost" vokala... ...Mada u danasnjoj hip-trip-shit-gaga-brain-damage produkciji je to upravo "dobro"...!:banghead: Ali, DA, moze, probaj,igraj se, experimentisi i sam donesi sud... ! Poz' |
To je ziva istina da pravila nema, mene je recimo totalno zbunio demo projekt koji je dosao uz cubase5, na tom projektu cini mi se nema niti jednog send efekta, sve je stavljeno na insert, na vokalima gitarama itd.. na jednom dijelu ima gdje je stavljen prvo reverb pa poslije njega kompresor i to bas na vokalu.
a projekat zvuci odlicno, sve uradjeno sa cubase pluginovima i vst. Ako neko mozda zna zasto je stavljen onaj maximizer na masteru, koji je prenapupao signal:confused: |
Pa ne verujem da im je bila namera "brutalan mix" vec ok sound i momenat " vid' sta ja umem...".
:wink: |
Sve je tamo na svom mjestu, ako nisi gledao projekt,pogledaj, mislim da je ono za pocetnike odlicna stvar, ja sam puno naucio iz onog8-)
Ima li mozda jos neki onakav projekt za d?....:D |
All times are GMT +1. The time now is 12:01 AM. |