![]() |
Re: Koji synth za hip hop ??
Quote:
|
Jbm li ga.
Ja stavljam sta stignem... Sto se tice "zivih" instrumenata koristim East West Platinum Strings, Brass, Choirs, RA...Od klavira koristim Pianoteq i jako retko Old Lady Piano (kontakt banka), od bassova koristim Trilogy i Scarbee MM Amped Bass Kontakt Library, a sto se tice synthova i synth bassova koristim sta stignem i dosta koristim Arturia proizvodem, Omnisphere... Koristim Rob Papen Albino i Blue za leadove u visokim lagama, i koristim Rob Papen Predator ovako...Nexus takodje koristim dosta, Hypersonics 2 , Cult Sampler, Nostalgia... Ono sto me zanima je da nisam mogo da nadjem dobro zvono hahaha, smesno zvono, crko sam jednom trazio sam zvono svuda i nisam nasao, ovakvo zvono mi treba kao u ovoj pesmi: http://www.youtube.com/watch?v=W6VsuCddzF4 Sad nek mi neko pomogne gde mogu naci takvo zvono... Znaci ne treba mi sempl zvona nego zvono kojim mogu da sviram, probao sam sve bell-ove u hYpersonicsu i ne zvuce takvo crkveno...ne znam gde jos da trazim. |
Quote:
|
Quote:
Znaci mislis da uzmem da nadjem crkveno zvono i da ga turim recimo u kontakt? |
Quote:
|
Quote:
I onako onda kad mi je trebalo, trazio sam zvono pola sata i reko sebi "Jebes zvono" :) Al probacu, neam predstavu sta moze Abletonov sempler |
Quote:
|
Quote:
krenuh da ti kucam ovo shto ti je sillicon science rekao.. pa se smorih.. elem, uzmi waves tuner. stavi preko kanala kontakta u kom si loadovao zvono.. nashtimaj ga na C i to je to.. vozi.. mislim, najjednostavnije reshenje.. |
Quote:
|
guglonzi...upišeš "church bell audio samples" i imaćeš izbor ogroman ;)
uzgred kad pomenusmo crkvena zvona...da li znate da postoje sada jako skupa i sofisticirane sprave koje se ugrađuju u crkve u kojima možeš da programiraš ili sviraš melodiju zvonjenja i onda to svira na kutijama...u stvari su semplovi - nema pravog zvona...to sam čuo kad sam bio u Tivtu...probudi me jedno jutro melodično zvonjenje :) Posle mi je pričao čovjek što im to održava da je bilo frke jer je zvono zvonilo kad ne treba i sviralo neprikladen melodije u nepriklado vrijeme samo od sebe :) eh...reko...kako bih ga ja dovatio malo...odma bih im cepnuo neko funky zvono, e :) funky bellz :P |
All times are GMT +1. The time now is 09:03 PM. |