Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Projekat .: GreenStudio :. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33254)

Mrgud 17-03-2010 07:58 PM

Re: Projekat .: GreenStudio :.

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 274363)
Za sta dovoljan?
Dok "cekas" na odgovor mozes citati zalepljene teme...

pozdrav

bogi

Fino je covjek pitao"dali ce praviti veliku razliku u akustici debljina azmafona 1cm vs. 2cm,znam da nebi stetilo da bude sto deblji,ali dali moze da koristi svrsi azmafon debljine 1cm?Mozda ima u zalijepljenim temama ali ja to nisam vidio..

boggy 17-03-2010 08:08 PM

Quote:

Originally Posted by Mrgud (Post 274377)
....Mozda ima u zalijepljenim temama ali ja to nisam vidio..

Lepo...

Onda, po ko zna koji put:

Ne, ne moze sloj 1 ili 2cm da ucini nista spektakularno sa sredjivanjem nesredjene akustike a da se to vama na kraju dopadne dovoljno da budete potpuno zadovoljni. Nadam se da ti je jasno da je na pitanje nemoguce odgovoriti... jer ne baratamo sa nekim egzaktnim rezultatima, nego sa subjektivnim dozivljajem... u ovom slucaju nekog akustickog tretmana u sobi.

Za 30 do 80 cm debljine... vec bi mogao da kazem da si na dobrom putu.

pozdrav

bogi

p.s. ne vidim poentu da i na ovo odgovorim kad to kasnije neko nece da cita... nego ce (ponovo i ponovo) postavljati pitanja jer mu je to lakse nego da cita sta je vec napisano.

Proximus 17-03-2010 08:21 PM

hvala na odgovorima,

odlucio sam izmjeniti radove i umjesto azmafona koristiti kamenu vunu 80kg/m3 debljine 5cm ili 10cm u zavisnosti koliko kesha budem mogao izdvojiti za taj dio posla...

zanima me dali ima smisla ostaviti 5cm prostora izmedju tvrdog zida ili vunu montirati direkno uz zid ?

Mrgud 17-03-2010 08:22 PM

E hvala na odgovoru!
Inace nisam covjek koji bi pitao za svaku sitnicu,na forumu sam 4 godine i citavo vrijeme citam zalijepljene teme,vidis i sam koliko postova imam..
Pozdrav

boggy 17-03-2010 08:24 PM

Quote:

Originally Posted by Mrgud (Post 274387)
......na forumu sam 4 godine.....

Znam.

pozdrav

bogi

NLP 17-03-2010 08:49 PM

Quote:

Originally Posted by Proximus (Post 274385)
hvala na odgovorima,

odlucio sam izmjeniti radove i umjesto azmafona koristiti kamenu vunu 80kg/m3 debljine 5cm ili 10cm u zavisnosti koliko kesha budem mogao izdvojiti za taj dio posla...

zanima me dali ima smisla ostaviti 5cm prostora izmedju tvrdog zida ili vunu montirati direkno uz zid ?

Nisam ti jo? odgovorio na PM jer sam ne?to radio i nisam stigao...

Između stijene i absorpcijskog materijala neka bude toliko air gapa (zraka) koliko je debeo absorpcijski materijal.

Priporučujem barem 10cm 80kg/m3 vune (ili vi?e) udaljene recimo 10cm.

Proximus 17-03-2010 09:25 PM

a sta mislis o ideji da idem na 120kg/m3 debljine 5cm i vazdusni prostor 5cm ?

tako bih iskoristio odlicno ovaj postojeci rostilj od 10cm, i mnogo uprostio sebi posao.... i da napomenem da cu u cijeloj prici dodati i nekoliko ovakvih absorbera koje cu praviti za par mjeseci kad budem imao dovoljno sredstava...

http://www.rumski.com/images/mondotrap.jpg

NLP 17-03-2010 10:33 PM

...pa mo?e, ne mogu podati egzaktan odgovor, rezultati ba? neče biti proporcionalni...

Proximus 19-03-2010 01:11 PM

imam jos jedno pitanjce..

par prijatelja su mi preporucili da ne stavljam Azma ploce uopste, vec da komplet prostorija bude odradjena od OSB ploca. Sta vi mislite o tome?

hvala na svemu

boggy 19-03-2010 03:06 PM

Quote:

Originally Posted by Proximus (Post 274564)
imam jos jedno pitanjce..

par prijatelja su mi preporucili da ne stavljam Azma ploce uopste, vec da komplet prostorija bude odradjena od OSB ploca. Sta vi mislite o tome?

hvala na svemu

To sam vec predlagao nekoliko puta... znaci moze pod uslovom da mislis na Azma AD ploce.

Zivost u prostoriji se moze regulisati kolicinom dodatnog azmafona ispred OSB

pozdrav

bogi

p.s. Konkretno je to Grada27 sa foruma uradio... pa pitaj njega za utiske

All times are GMT +1. The time now is 07:35 PM.