![]() |
Re: Avatar - Pro Tools - muzika - VIDEO
Quote:
Drugo - ko sto rekoh, u post pro scenariju, ili cak u muzici , gde se uglavnom radi na importu puno audio fajlova i editingu i sinhronizaciji sa slikom ( gde nema tone plugova) to nema efekta. samo puno plugova, na svemu moze da pravi problem...ali ima i "workarounds"...izrendas plug (audio suite) itd... ljudi su pre radili sa toliko ogranicenja i niko nije pravio problem...danas se ljudi uhvate za nesto i to ih (kao) sprecava i sputava u poslu !! Smesno !! |
Ne bi mi pravio problem jer ne bi ni koristio zilion plugova(a postoji i UAD da reshi problem ADC-a za svoje plugove),a koristio bih ga ne zato shto mislim da je bolji od Cubase 5ice koju koristim i jako mi odgovara,nego zato shto hocju da nauchim Pro Tools onako kako poznajem Cubase i da budem sposoban da sa njim radim podjednako dobro,jer ce mi sve vishe trebati.
I da,jedno glupo pitanje:jel kad kazhu 64 mono ili stereo audio kanala(sa music production toolkitom),jel tu ne rachunaju virtualne instrumente? |
Quote:
http://www.digidesign.com/index.cfm?itemid=6422 |
Dobro je,tako sam i mislio.Hvala.
|
Sama pojava kasnjenja je meni recimo bila veoma znacajna za nacin razmisljanja u miksu. Tek tada sam poceo da (namerno) pomeram vreme traka i tu se svasta dobro moze desti! Sam bubanj,recimo, vrlo je zgodno iako je "na uvo" sve u redu, domincati faze i tako se otvara ,kazem, niz mogucnosti u namestanju "pravog" zvuka koji trazis. Zvucni talas ranije stigne do membrane mikrofona na samom dobosu nego do overhead-a, i to se sve da srediti itd... Probaj,igraj se...
Cak sam slusao jedno predavanje na Taktons-u pre par godina, jedan inzenjer iz Studera je bas hvalio Vistu (ali ne windows nego Studer vistu :D,opasan studijski sto) zbog toga sto ima ovu mogucnost... Naravno da ima i mnogo vise mogucnosti, ovo je banalna stvar , ali nije rec o njima vec o vrlo interesantnoj tehnici "domincavanja" snimka... |
Citao sam negde (ne mogu sad da nadjem clanak) da je producent SEAL-a do nedavno koristio cubase sx. Ko zna, mozda i jos koristi. Kad su ga pitali sto ne predje na 5icu on im je rekao da sx radi super i da nema potrebe da menja. Toliko o tome koliko je cubase neozbiljan program...
|
@ Big Bockie Mislish,taj Studer moze da pravi fazne pomeraje recimo,u koracima od po nekoliko milisekundi?
@Vlada NS Shta god on koristio,nije toliko bitan alat,nego umecje.Dobro,to vec i ptice znaju! :D A ja moram da savladam Pro tools...a ne bih sada bacao pare na skup interface za njega(LE),nego neki mbox i da vozim...A za svoje potrebe koristim drugachiji setup,pa kad bude prilike i para,onda HD...Mlad sam,ima vremena... :p |
Quote:
Quote:
U PT alatka (sa UAD-a) osim milisekundi nudi cak jos finije pomeraje u "samples" +/- 128 pa se nekad malim beznacajnim mrdanjem tamo - 'amo dobiju se pizdarije sa zvukom,pa to moze smanjiti silovanje eq-a... |
Hmmm...interesantno,hvala na tipu! :)
|
ovu muziku iz avtara tj audio kanale da uvedes u cubase samo bi zvucalo kako ti napravis mix.. i niko na to ne bi obratio paznju svi bi opet rekli extra odsvirano.. ! ako se to razume! :) pozz
|
All times are GMT +1. The time now is 06:23 PM. |