Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Avatar - Pro Tools - muzika - VIDEO (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33195)

DaBear 14-03-2010 10:36 AM

Re: Avatar - Pro Tools - muzika - VIDEO

Quote:

Originally Posted by Elf (Post 273997)
A koliko je nedostatak u LE-u to shto nema ADC?I da li je uopshte preteran,s obzirom da se sa UAD-om to prevazilazi?

Non-stop me kopka taj LE zbog sve vishe kontakta sa ljudima preko...a znam da je standard...

puno ljudi ne brine oko toga....a ako se bas cuje mozes i "na uvo" da doteras.

Drugo - ko sto rekoh, u post pro scenariju, ili cak u muzici , gde se uglavnom radi na importu puno audio fajlova i editingu i sinhronizaciji sa slikom ( gde nema tone plugova) to nema efekta.

samo puno plugova, na svemu moze da pravi problem...ali ima i "workarounds"...izrendas plug (audio suite) itd...

ljudi su pre radili sa toliko ogranicenja i niko nije pravio problem...danas se ljudi uhvate za nesto i to ih (kao) sprecava i sputava u poslu !! Smesno !!

Elf 14-03-2010 11:36 AM

Ne bi mi pravio problem jer ne bi ni koristio zilion plugova(a postoji i UAD da reshi problem ADC-a za svoje plugove),a koristio bih ga ne zato shto mislim da je bolji od Cubase 5ice koju koristim i jako mi odgovara,nego zato shto hocju da nauchim Pro Tools onako kako poznajem Cubase i da budem sposoban da sa njim radim podjednako dobro,jer ce mi sve vishe trebati.

I da,jedno glupo pitanje:jel kad kazhu 64 mono ili stereo audio kanala(sa music production toolkitom),jel tu ne rachunaju virtualne instrumente?

DaBear 14-03-2010 01:48 PM

Quote:

Originally Posted by Elf (Post 274005)
Ne bi mi pravio problem jer ne bi ni koristio zilion plugova(a postoji i UAD da reshi problem ADC-a za svoje plugove),a koristio bih ga ne zato shto mislim da je bolji od Cubase 5ice koju koristim i jako mi odgovara,nego zato shto hocju da nauchim Pro Tools onako kako poznajem Cubase i da budem sposoban da sa njim radim podjednako dobro,jer ce mi sve vishe trebati.

I da,jedno glupo pitanje:jel kad kazhu 64 mono ili stereo audio kanala(sa music production toolkitom),jel tu ne rachunaju virtualne instrumente?

oni misle samo na audio kanale. Virtualni instrumenti spadaju pod "instrument" tracks...

http://www.digidesign.com/index.cfm?itemid=6422

Elf 14-03-2010 01:51 PM

Dobro je,tako sam i mislio.Hvala.

Bockie 14-03-2010 11:00 PM

Sama pojava kasnjenja je meni recimo bila veoma znacajna za nacin razmisljanja u miksu. Tek tada sam poceo da (namerno) pomeram vreme traka i tu se svasta dobro moze desti! Sam bubanj,recimo, vrlo je zgodno iako je "na uvo" sve u redu, domincati faze i tako se otvara ,kazem, niz mogucnosti u namestanju "pravog" zvuka koji trazis. Zvucni talas ranije stigne do membrane mikrofona na samom dobosu nego do overhead-a, i to se sve da srediti itd... Probaj,igraj se...
Cak sam slusao jedno predavanje na Taktons-u pre par godina, jedan inzenjer iz Studera je bas hvalio Vistu (ali ne windows nego Studer vistu :D,opasan studijski sto) zbog toga sto ima ovu mogucnost... Naravno da ima i mnogo vise mogucnosti, ovo je banalna stvar , ali nije rec o njima vec o vrlo interesantnoj tehnici "domincavanja" snimka...

VladaNS 14-03-2010 11:52 PM

Citao sam negde (ne mogu sad da nadjem clanak) da je producent SEAL-a do nedavno koristio cubase sx. Ko zna, mozda i jos koristi. Kad su ga pitali sto ne predje na 5icu on im je rekao da sx radi super i da nema potrebe da menja. Toliko o tome koliko je cubase neozbiljan program...

Elf 15-03-2010 08:27 AM

@ Big Bockie Mislish,taj Studer moze da pravi fazne pomeraje recimo,u koracima od po nekoliko milisekundi?

@Vlada NS

Shta god on koristio,nije toliko bitan alat,nego umecje.Dobro,to vec i ptice znaju! :D

A ja moram da savladam Pro tools...a ne bih sada bacao pare na skup interface za njega(LE),nego neki mbox i da vozim...A za svoje potrebe koristim drugachiji setup,pa kad bude prilike i para,onda HD...Mlad sam,ima vremena... :p

Bockie 15-03-2010 12:45 PM

Quote:

Toliko o tome koliko je cubase neozbiljan program...
Ko kaze da je neozbiljan?!? Prica se o nekakvim uobicajenim standardima, a ne o tome sta je bolje! Steinberg je ozbiljna firma sa veoma ozbiljnim softwareom,molim lepo! Pogotovo kada je Kukubejz 5 u pitanju!
Quote:

@ Big Bockie Mislish,taj Studer moze da pravi fazne pomeraje recimo,u koracima od po nekoliko milisekundi?
Pa fazni pomeraj je samo posledica vremenskog zakasnjenja, ali na zalost ne znam koliko tacno Studer moze da pomeri u milisekundama ili sekundama,kazem,mogu to da rade i mnoge druge konzole,cak i puno jeftinije tipa DM 2000,ali u svakom slucaju interesantna tehnika...
U PT alatka (sa UAD-a) osim milisekundi nudi cak jos finije pomeraje u "samples" +/- 128 pa se nekad malim beznacajnim mrdanjem tamo - 'amo dobiju se pizdarije sa zvukom,pa to moze smanjiti silovanje eq-a...

Elf 15-03-2010 04:05 PM

Hmmm...interesantno,hvala na tipu! :)

branoy 15-03-2010 10:22 PM

ovu muziku iz avtara tj audio kanale da uvedes u cubase samo bi zvucalo kako ti napravis mix.. i niko na to ne bi obratio paznju svi bi opet rekli extra odsvirano.. ! ako se to razume! :) pozz

All times are GMT +1. The time now is 06:23 PM.